STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 10:23

dziewczyny, czy można by było coś zrobić w ramach pracy organizacji z następującym problemem?: wczoraj znalazłam ogłoszenie (w bomi na fikakowie), w sprawie adopcji kociaków z dopiskiem kogoś "życzliwego", że w sklepie zoologicznym w Chyloni na Kartuskiej "skupują" małe kociaki dachowce (zamazaliśmy z TZtem info, ale to nie rozwiązuje problemu); nie wiem w jakim celu :evil: ale obawiam się najgorszego; podobna sytuacja jest na moim osiedlu (pisałam o tym kiedyś), tzn sklep zoo (fikakowo) sprzedaje dachowce; koty trzymane są w malutkiej klatce, nie wiem co się z nimi dzieje kiedy nie zostaną sprzedane; ja nie jestem zbyt asertywna, więc jedynie nie kupujemy w tym sklepie :(
Co myślicie, można by jakoś zadziałać siłą organizacji?

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon lis 24, 2008 10:45

Trzeba poprawić w banerku link do PKDT - nie otwiera się :-(
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon lis 24, 2008 10:46

KarolinaS pisze:wczoraj znalazłam ogłoszenie (w bomi na fikakowie), w sprawie adopcji kociaków z dopiskiem kogoś "życzliwego", że w sklepie zoologicznym w Chyloni na Kartuskiej "skupują" małe kociaki dachowce (zamazaliśmy z TZtem info, ale to nie rozwiązuje problemu); nie wiem w jakim celu :evil: ale obawiam się najgorszego; podobna sytuacja jest na moim osiedlu (pisałam o tym kiedyś), tzn sklep zoo (fikakowo) sprzedaje dachowce; koty trzymane są w malutkiej klatce, nie wiem co się z nimi dzieje kiedy nie zostaną sprzedane

Betbet, czy Trójmiejski Patrol przyjmuje takie zgłoszenia? Są jakieś procedury zakazujące takiemu działaniu?

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon lis 24, 2008 10:51

maria_z pisze:Trzeba poprawić w banerku link do PKDT - nie otwiera się :-(

U siebie poprawiłam :-)
Początek powinien być następujący:
[URL=http://www.koty-pkdt.pl.tl]
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon lis 24, 2008 11:13

mpacz78 pisze:Na stronie internetowej PKDT może numer konta umieścić? - mam zamiar rozreklamować akcję wśród znajomych z pracy i innych nie wciągniętych w koci temat - poprzez rozsyłanie linka do strony zachęcając do wpłat.

Oczywiście umieszczę nr konta. Najpierw musiałam spytac właścicielek konta, nie zamieszczam takich informacji bez konsultacji. Miałam to wczoraj zrobic, ale padłam na nos, bo przywiozłam do domu tymczasika i musiałam się nim zając. Dziś postaram się wrzucic numer konta :) .
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Pon lis 24, 2008 11:16

maria_z pisze:Trzeba poprawić w banerku link do PKDT - nie otwiera się :-(

Przepraszam za błąd(poprawiony), naprawdę ciężki weekend miałam i nie do końca przytomna pisałam kod :roll: .
ObrazekObrazek

cropka

Post » Pon lis 24, 2008 11:23

Umieściłabym nasz banerek, ale nie wiem, który z obecnie znajdujących się w moim podpisie usunąć...A wolę nie podpadać modom, bo już kilka razy czyścili mi podpis....
Podpatrzyłam, że co najmniej dwie dziewczyny prowadzą coś a'la bazarki kosmetyków Oriflame i część dochodu przeznaczają na dany cel. Ja jestem konsultantką i pomyślałam, że mogłabym coś podobnego zrobić. Przelewałabym na konto naszej grupy 20% ceny kosmetyków zamówionych przez forum, zależnie od mojej kondycji finansowej, dorzucałabym też coś spoza... Nie ukrywam, że najłatwiej by mi było przyjmować zamówienia z Trójmiasta, bo nie mam czasu stać na poczcie (studia :roll: )
Co Wy na to??
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon lis 24, 2008 11:28

makrejsza, dziękujemy Ci bardzo, pomysł jest bardzo chwalebny! :)

Bardzo się cieszę, że Trójmiasto tak prężnie działa :D

yammayca

Post » Pon lis 24, 2008 11:30

Cieszę się, że tak myślisz :) Chciałabym, żeby więcej osób się wypowiedziało, jeśli większość będzie za - dzisiaj po południu zakładam stały bazarek :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon lis 24, 2008 12:04

Co z tymi kotkami ze sklepow.Ktos odpowie KarolinieS :!: :?: Ktos sie tym zajmie?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon lis 24, 2008 13:29

Dyplom dla stowarzyszenia :D
ObrazekObrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon lis 24, 2008 13:38

Ale extra!!! :dance: :dance: :dance:

yammayca

Post » Pon lis 24, 2008 13:55

GRATULACJE :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon lis 24, 2008 14:30

makrejsza pisze:Cieszę się, że tak myślisz :) Chciałabym, żeby więcej osób się wypowiedziało, jeśli większość będzie za - dzisiaj po południu zakładam stały bazarek :)

Ja mogę się dołączyc do bazarku z kosmetykami z Avonu :D . No chyba, że lepiej zrobic dwa oddzielnie. Także też czekam na na wasze zdanie na temat bazarku. Też wolałabym oszczędzic sobie wysyłania paczek Pocztą, lepiej chyba, żeby był to taki lokalny trójmiejski bazarek.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Pon lis 24, 2008 14:55

Nie wiem czy sklep zoo na Kartuskiej skupuje małe dachowce, ale wiem, że je sprzedaje po 19,90zł od sztuki. Kotki mają do dyspozycji dużą klatkę wystawową z kuwetką i posłaniem w tylnej części sklepu-nie na zapleczu tylko w drugim pomieszczeniu gdzie są wszystkie żywe stworzenia. Bronić ich nie będę bo nie mam w tym interesu i nie posiadam żadnej innej wiedzy na ten temat. Po prostu raz na ruski rok kupuję tam karmę. Tablica informująca o sprzedaży kotków wisi cały rok, ale jeśli nie ma na niej ceny tzn., że klatka jest pusta.

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

[poprzednia][następna]