Koty z azylu na Gądowie [Wrocław]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 05, 2008 15:21

blondi2911 pisze:Oni się chyba bardzo kochają bo jak tylko Buras się ruszy lub miauknie Lili biegnie do niego mało łap nie połamie ! 8) No i mogę ją głaskać tylko wtedy gdy leży przy Burasku :oops:

Nie wiem, czy można ich rozdzielać.
Może będzie trzeba wyadoptować Lili tylko wirtualnie....
Takie kocie przyjaźnie się nie powtarzają.
Pomyśl nad tym Blondi.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon maja 05, 2008 16:42

Duduś został Z Misiem*** w Wałbrzychu co najmniej na tydzień.
Wczoraj przez parę godzin obserwowali się z Misiem zajmując różne strategiczne pozycje w różnych pozach. Wydawali przeróżne rytualne chyba dźwięki, ale były tylko dwa czy trzy wyraźnie wrogie syki.
To było prawdziwe przedstawienie.
Potem Duduś juz zaczął się z Misiem bawić napadając na niego od tyłu albo łapiąc za ogon.
Misiu dał mu za to całkiem spokojnie raz po buzi.
Potem chowali się, czatowali na siebie, ale były wyjatkowo łagodne i spokojne( w porównaniu z tym co mam na codzień) zabawy zupełnie bez "łapoczynów" .Chyba obaj są zadowoleni.
Misiu to duży, dojrzały i spokojny kot (4-5 lat). Duduś może się od niego nauczyć kociej etykiety, a także róznych sztuczek np. aportowania lub wskakiwania na kolanach na dany znak).
Może ta jego skłonność do udawania dzidziusia i ssania ludzi jest wyrazem braku towarzystwa innych kotów
, w towarzystwie Misia w ogóle nie miał na to ochoty, czym była trochę rozczarowana, bo juz się do tego przyzwyczaiłam.
(Moja Ernestyna ssała swój ogon przez dwa lata, przestała gdy pojawiły sie inne koty, których zresztą demonstracyjnie nie cierpi).

Trochę miał mniejszy apetyt dzisiaj. Mam nadzieję,że to z emocji.
Trochę się jednak denerwował podróżą pociągiem-cały drżał.
To bardzo wrażliwy kotek.

Chyba w Wałbrzychu jest dobry klimat dla kotów- miesiąc temu wyglądało na to, że Misiowi zostanie taki "szemrący" astmatyczny oddech, nawet myślałam o jakimś prześwietleniu, a ostatnio o konsultacjach u p. dr Marszałek- ale okazuje się, że juz mu to znikło bez śladu..

*** Misiu to też kot z Gądowa o urodzie Whiskasa, wypatrzony przez p. Anię w jednej z piwnic ubiegłego lata, pogryziony bardzo przez coś tuż po Nowym Roku(dwie wielkie głębokie rany po obu stronach głowy) , pochwycony przez nas do leczenia i już adoptowany przez mojego syna.

ossett

Post » Wto maja 06, 2008 12:43

Niedługo następne aukcje!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto maja 06, 2008 15:41

Jeszcze raz bardzo dziękuję za bazarek :1luvu:
W ramach podziękowań wklejam zdjecia Lilutki

Lili z moim drugim rezydentem Gambersem
Obrazek

Lili z królikiem (włazi do tej klatki dość często 8) )
Obrazek

i z Buraskiem :wink:
Obrazek

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Wto maja 06, 2008 17:03

Cudne!
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto maja 06, 2008 17:10

Kicia_ pisze:Cudne!

Lilutka jest strasznie fotogeniczna !!!! Poprostu urodzona modelka !!! Aż dziw człowieka bierze,że domki się o nią nie zabijają..... :cry: Pewnie dlatego, że ona z tych niedotykalskich i to ich zniechęca.

blondi2911

Post » Wto maja 06, 2008 18:19

ja myśle,że każdy kot lubi mizianie tylko niektóre muszą do tego dorosnąć:)
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto maja 06, 2008 18:59

hmmm to niech Lilutka troche szybciej dorasta bo potem mi serducho pęknie jak ją będę musiała oddać :twisted:

blondi2911

Post » Wto maja 06, 2008 21:44

blondi2911 pisze:hmmm to niech Lilutka troche szybciej dorasta bo potem mi serducho pęknie jak ją będę musiała oddać :twisted:

W czteropaku z Burasem, Gambersem i królikiem od razu ją wyadoptujesz myślę. Miziaków jest pełno, a taka Lili tylko jedna.

ossett

Post » Wto maja 06, 2008 21:52

A oto najnowsze wieści z Kościana o czarnym Kocurro vel Murzynek:

"U nas sielanka. Kocurek praktycznie zdominowal Zuzię, chce być pierwszy wszędzie, w centrum uwagi, gdzie się nie obrócę to już Murzynek koło mnie, towarzyszy mi wszędzie przy sprzataniu, gotowaniu, odpoczynku, nauce.Ten kot jest wyjątkowy. Ostatnio bardzo lubi ze mną spać. Przychodzi pod kołdrę i z milusińskim mruczeniem zasypia, w nocy czasem wyjdzie, a powrót i cheć wejścia pod ciepłą kołdrę oznajmia deliktnym muśnięciem łapką w twarz lub o kołdrę, przy tym czasem miałknie.Wcześniejsze koty tak nigdy nie robiłyy. Jezeli chodzi o zdrowie Murzynka to futerko powoli zarasta skrawki bez sierści, myslę ze za jakies 2 tyg rozpocznę jego szczepienie."

ossett

Post » Wto maja 06, 2008 21:58

Ale się Murzynkowi domek szczęśliwy trafił! :P

Cieszę się, że udało się wyadoptować wszystkie "zaległe" koty z azylku.
Jeszcze Lilutek. To jest kot, który kocha chyba wszystkie zwierzaki ;) Może na człeka też kiedyś przyjdzie pora?
Blondi, czy Lili ma allegro?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Wto maja 06, 2008 22:24

Monisek pisze:Ale się Murzynkowi domek szczęśliwy trafił! :P

Cieszę się, że udało się wyadoptować wszystkie "zaległe" koty z azylku.
Jeszcze Lilutek. To jest kot, który kocha chyba wszystkie zwierzaki ;) Może na człeka też kiedyś przyjdzie pora?
Blondi, czy Lili ma allegro?

Tak jakoś wyszło,że ona woli moje zwierzaki niż mnie :oops:
Lili ma allegro i ogłoszenia na innych portalach ale jakoś nie ma zainteresowania naszą Księżniczką :cry: Na Allegro miała tylko kilka wejść :placz: Nie wiem czemu nawet nikt jej nie chce oglądać....

blondi2911

Post » Wto maja 06, 2008 23:06

Takie piękne kocisko nie ma wejść?
Jeśli chcesz, to mogę jej zrobić drugie allegro, zawsze to większa szansa, ze ktoś ją dostrzeże.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Wto maja 06, 2008 23:32

A tu jeszcze najświeższe wiadomości z Opola o Maciusiu vel Zorro, który wsławił się tym, że w nowym domu przez pierwszy tydzień nie jadł, nie pił i nie wychodził zza pralki, a przez następnych pare tygodni musiał byc zza tej pralki wyjmowany.

"Przesyłam parę zdjęć Maciusia. Kotek już się oswoił aczkolwiek bardzo długo to trwało. Nie ma problemów z jedzeniem,dużo się bawi.Śpi z nami na łóżku.Przywiązał się do nas i my bardzo do niego.Jest bardzo kochanym pieszczochem. Uwielbia się przytulać."

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

ossett

Post » Wto maja 06, 2008 23:40

I jeszcze przypomnę, że Kocurro vel Murzynek i Maciuś vel Zorro znaleźli swoje domy dzięki magicznym głoszeniom Monisek na Allegro, za co bardzo są jej wdzięczni.

ossett

[poprzednia][następna]