Fioletowe tymczasy II

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 13, 2015 20:34 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Miód manuka, mówisz? Słyszałam mnóstwo pochwał ale o odbudowywaniu kociej skóry jeszcze nie. W sumie wierzę, że ma te właściwość.
I kotku się należy jak najbardziej :D
Portrecik uroczy :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lip 14, 2015 16:46 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

morelowa pisze: Portrecik uroczy :1luvu:

Dziękuję w imieniu uroczej modelki :wink:

Obrazek
Z uduchowionego bazarku dla Maciusia wpłynęło 125 zł, co pokryje koszty około 5 wizyt u weta :ok:
Pięknie dziękujemy Alessandrze z Tulisiem oraz wszystkim Cioteczkom licytującym i kupującym!

Obrazek
Maciuś nadal chudy, wyrudziały i złachany,
ale u weta zaczyna fikać i wyrażać swoje zdanie, co bardzo mnie cieszy,
chociaż przez to stał się mniej obsługiwalny :mrgreen:
No i niezmiennie ma dobry apetyt, ale też już nie na wszystko :roll:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto lip 14, 2015 16:49 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Ale to znak ,że lepiej się czuje, skoro stawia się u weta , sił nabiera -za zdrówko dla Maciusia niejedni pić będą i kciuki trzymać, więc lepiej być po prostu musi :ok: :ok: :ok: :piwa:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 15, 2015 9:50 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Oby tak było, Olu :piwa:

Maciuś, czyli koci charcik:
Obrazek

:|
ale twardy jest :ok:
Obrazek

violet

Post » Śro lip 15, 2015 11:34 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

od tej strony strasznie to wyglada :( ale tam wygląd -ja tez mam nie taką chciała sylwetkę jak mam :mrgreen: najważniejsze,aby sie lepiej czuł :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 15, 2015 11:48 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

chłopak walczy - będzie dobrze
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw lip 16, 2015 8:25 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

do poczytania (Kościół a dobro zwierząt) :arrow: http://wyborcza.pl/1,75968,18312933,Zwi ... wazne.html
Obrazek

violet

Post » Czw lip 16, 2015 8:43 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

No, właśnie... I słuszne komentarze.
Nie chce mi się nawet mówić... :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lip 16, 2015 13:56 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Znowu głosujemy na Fundację JOKOT w konkursie KraVet :arrow: https://www.facebook.com/events/782992351798495/

Może tym razem się uda, wystartowali ostro :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=18672
:ok:
Obrazek

violet

Post » Pt lip 17, 2015 15:37 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Maciuś się leczy, wróćmy do tymczasów.

Antek solo
Obrazek

i w otoczeniu dam dworu :wink:
Obrazek

mogłyby zmienić lokal całą trójką :smokin:
Obrazek

violet

Post » Pt lip 17, 2015 16:02 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

No, nie... :D Takie pozowanie! i chciałabyś się pozbawic takiego widoku?
One bardzo inteligentne muszą być :)

Obrazek

morelowa

Post » Pt lip 17, 2015 17:27 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

wyglądaja pieknie - mogłyby :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sie 02, 2015 14:07 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

a może jeszcze im dodać jakiegoś pasującego chłopaka?
Alibaba by pasował jako książę Pan

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sie 05, 2015 10:14 Re: Fioletowe tymczasy II: osiedl. Maciek po operacji, martw

Na pewno, ale u mnie też jest kilku księciów :wink:

A od 2 tygodni mam jeszcze takie książątko:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Błąkało się po zatłoczonym sklepowym parkingu, tuż obok ruchliwego skrzyżowania.

Trzymiesięczny kocurek, ufny, zdrowy, trzymający linię (może nawet trochę za szczupły),
z ogonkiem nonszalancko na grzbiet zarzuconym, w pełnym makijażu :mrgreen:

Kociak jest jednym z miotu domowej kotki wychodzącej.
10-letnia córka państwa podarowała go koledze :roll: kolega pobawił się i zostawił,
kociak polazł na parking, dziewczynka znalazła go i odniosła temu koledze znowu,
po czym kociak znów szukał jedzenia na parkingu i w sklepie zoologicznym...
Skąd go zabrałam, gdy dowiedziałam się o całej sytuacji (trwało to ponoć kilka dni).

Filipek został odpchlony i odrobaczony, a gdy skończą się upały, będziemy się szczepić.

Tutaj maluch z rezydentem Gackiem (jeszcze na dystans), z cioteczką Snow ...
Obrazek Obrazek

i z wujkiem Maciejem :mrgreen:
Obrazek

Maciuś prawie zagojony, jeszcze tylko końcówka rany na dnie pachwiny ziarninuje.
Nabrał trochę ciałka, nie chce już przebywać w klatce, ale chodzi niewiele, przeszkadza mu wielki kołnierz.
Ten były król blokowiska, maczo i samiec alfa (chociaż wnętr) okazał się spokojnym, przytulastym kocurkiem.
Nie było nawet cienia agresji między nim i stadem.
Po wyleczeniu karmicielka chce zabrać go do siebie :ok:
Obrazek

violet

Post » Śro sie 05, 2015 11:46 Re: Fioletowe tymczasy II: nowy książę – Filip

Się cieszę, że Maciuś ma zapewniony domek :D Oby mu było tam wspaniale.
To dobry domek?

To Książątko z puchatym ogonkiem urocze.
A dzieci.. jak dzieci - pewnie niedouczone, nieświadome, a bez wrodzonej empatii i wyobraźni. Nie da się z nimi pogadać? Nie, żeby oddać kotka, ale dla przyszłościowych poczynań. Czy znasz je tylko z relacji?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]