Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 10:38 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kotkinsie - przepraszam ja się na rujach nie znam, ale ona ma tak non stop od 27 marca, ponoć
w lecznicy cały czas się domagała miziania. To to (ruja) może tak długo trzymać ? 8O

No a zdjęcia Bapki Poli są bezcenne, droższe niż kopalnie diamentów.
Dawej.
Swoją drogą Domek Bapki musi być Kimś, przez duuuże K.
Uuuuu jestem pod wrażeniem.
Taka Bapka może niejednego do grobu wpędzić. Moherowa Apolonia.

Bez urazy - sama kiedyś kupiłam sobie moherowy beret . :wink:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 14, 2013 10:38 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

kotka apetyt ma, ale kuwety nie lubi, w domu co czekała na transport załatwiała się do kuwety, Marzena dała mi znać jaki to żwirek i dziś spróbuję. Oczywiście rano ją znalazłam w łóżku w pościeli, leży panienka i nie chce wyjść :kotek:
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 10:54 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Aniu trzeba jej koniecznie tę ruję przerwać, wystarczy blokada hormonalna, jeden zastrzyk na 6 miesięcy.
Będzie miała niedokrwistość i wychudnie- ona się cały czas zajmuje regularnym podrywem całego świata zamiast tym, czym kot szanujący się powinien czyli spaniem.
Musiała być w strasznych warunkach skoro rujkowała w schronie, tam się zwykle koty blokują...
A ruja może trwać i kilka miesięcy, moja przyjaciółka miała kotkę, na czas rui zamykaną w łazience...siedziała tam w oczekiwaniu na koniec tejże rui, ale nie doczekała - zwiała przez uchylone okno.
No , ja bym chyba też zwiała...
Kiedy o tym usłyszałam miałam ochotę zabić przyjaciółkę i weta.
Oczywiście o rui dowiedziałam się po ucieczce kotki.
A ona miały być zabezpieczone "za chwilę"...!

Zapewne dr Uznańska poda jej coś.

Moja Fiona jest po nieudanej sterylce- ma rujkę raz w roku.
Podajemy jej hormony, bo może nas wykończyć:)
No i siebie.

Potem jest znowu sobą- śpi , je a potem je i śpi.
Zapracowana kocica...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 14, 2013 11:06 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

dałam jej amimodę rybną, z łóżka sama w połowie wyszła, nóg nie mogła wyjąć, musiałam jej pomóc, zjadła połowę ok 40 gram i zaczęło się śpiewanie, 100 razy większe niż wczoraj, siku znowu zrobiła w kojec na podkład ( ale to moja wina, kupiłam zły żwirek i za niską kuwetę, kojec wysoki i pewnie jej się z kuwetą kojarzy )

a kiedy ona ma tą wizytę u dr Uznańskiej ?
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 13:31 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Wieczorem się dowiem kiedy, mnie się wydaje ,że we wtorek.
Nie dożyjesz do wtorku, daj jej hormony...

kotkins

Post » Nie kwi 14, 2013 13:39 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

to jest lewa noga, dziwnie wygięta i " zostawiona "
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 15:16 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jest bezwładna?
Na filmie wyglądało ,że nie...

kotkins

Post » Nie kwi 14, 2013 15:20 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

nie jest bezwładna, tylko taka jakby "niesłuchająca się " a może po prostu kotce jest wygodnie tak ją stawiać, bo nawet jak na bok się kładzie to zawsze tak, aby ta noga była na wierzchu
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 16:10 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

w kwestii sikania - rujkujące kotki maja różne pomysły, a często kuweta jest ostatnią rzeczą która przychodzi na myśl
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie kwi 14, 2013 20:26 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

To ja pokażę Bapkę Polę i jej nową rodzinę...

Obrazek

Obrazek

Bapka jak widać w ruchu.
Ćwiczy języki...

kotkins

Post » Nie kwi 14, 2013 20:28 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Rodzina wygląda bardziej arystokratycznie...

Obrazek

Obrazek

kotkins

Post » Nie kwi 14, 2013 20:28 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nawet jeśli nie są arystokratami..

Obrazek

kotkins

Post » Nie kwi 14, 2013 21:04 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Bry wieczór,

8O Kotka biała, po pierwsze jest absolutnie cudowna z pysia, no a
z chodzeniem to ona sobie dość zmyślnie radzi, można by rzec.
Jak to Neigh trafnie określiła "rozdyźdana na boki", no ale dziarsko się przemieszcza.
Ogólnie piękny kot, trochę mi przypomina takiego smoka z filmu "Neverending story",
który też był biały, puchaty i tak się poruszał.
Bardzo jestem ciekawa jaką diagnozę postawi Pani Neurolog, bo prawdę powiedziawszy
ta kotka jest piękna.
Już teraz piękna jest - co by było, gdyby... Ech, nie zapeszam :ok:

Co do Babci Apolonii wygląda na to, że ma *urwiki w oczach, muchy w nosie i
wszystkich w d*** . Co za Babka. Jak była młoda, musiał z niej być niezły numer :mrgreen:
Teraz też jest niezłym ziółkiem, nie można rzec, że nie.
No ale powiem wam , że ona jest ładna 8O .
Przynajmniej na tych zdjęciach, wygląda wcale, wcale.
Futro, jak na leciwą damę ma pierwsza klasa.
Oczy ładnie, błysk jest, mina przepisowo w***wiona.
Jednym słowem Babka ma wszystko na miejscu. :twisted:
No a reszta towarzystwa w domu to całkiem miłe koty zdaje się :D
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 14, 2013 21:42 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

ten buras to mój Lakuś, identyczny 8O

byłam z małą u weta, zastrzyku jej nie dali, bo " to duże ryzyko " i dostałam tabletki...już połowa podana i co ciekawe był protest, podrapała mnie lekko :lol:

pomacałam jej nóżki, i tam prawie poza skórą nic nie ma, jakby mięśni prawie nie było :( a jak ją dotykałam po tych nogach to rozczapierzała palce, dobrze, że ma apetyt przynajmniej wiem, że nie jest głodna
jo.anna

[poprzednia][następna]