Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 12:18 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Tzn.ja nie wiedziałam :wink: już w nowym lokalu.Od razu sprawdził czy miski odpowiednio napełnione,niestety nie zjadł.Powycierany w miare do czysta,wpakowął sie od razu do kuwety ze zwirem,zmieniłam miejsce posłanka i kuwety,to samo,leży w kuwecie i ani myśli z niej wyjść.
Dzisiaj do weta pójdzie jak ten ostatni fluch.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:20 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Popryskałam w pokoju Feliwayem,jeśli to stres,to powinno mu pomóc.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:22 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

ewar pisze:Mocno trzymam kciuki.Wysłałam lampkę,powinna jutro być.

Bardzo dziękuję.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:24 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Willow_ pisze:To Saszę czeka większa przeprowadzka ... niedosyć, że nowy apartament, to jeszcze z innym widokiem :wink:

Widoki gorszej jakości :wink: bo ten pokój czeka na remont,ale warto,bo w największe upały jest tam przyjemnie chłodno.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:26 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

A pozostałe futrzaki już się oswoiły, że za drzwami siedzi jaki "obcy", tylko nie można sprawdzić co za jeden :?:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro cze 09, 2010 12:29 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Teraz dopiero zrobiło mi sie jakos tak lżej.Sasza normalniej oddycha.W nocy,kiedy z nim siedziałam,przypomniałam sobie słowa wetki,ze nie wiadomo czy tydzień przeżyje.Jutro czwartek,jutro będzie równo tydzień leczenia,więc prosiłam zeby dał radę,bo jak przeżyje tydzień,to już chyba będzie tylko lepiej...
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:32 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Na pewno nie jest to trzustka? To strasznie trudno wykryć, wiem. :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 09, 2010 12:38 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Willow_ pisze:A pozostałe futrzaki już się oswoiły, że za drzwami siedzi jaki "obcy", tylko nie można sprawdzić co za jeden :?:

Moje futrzaki są niebywale kochane i tolerancyjne(dotyczy tych za drzwiami :wink: ),tak się przyzwyczaiły do tego że wciaż przychodzą nowe i odchodzą i znów pojawiają sie nowe,ze nie było większego zainteresowania.
Miałam tylko problem z Kubą,on i Bojkot zawsze próbowali przepędzić pełnojajecznych,dla tego do czasu kastracji kocurki są u mnie osobno.Tym razem ,mimo że Sasza jest odizolowany,Kuba dostał jakiegoś amoku.Zaczał napadać pozostałe koty a zwłaszca trzy persiczki.Kubas i Adas byli do tej pory w pokoju gdzie jest teraz Sasza.Jeśli Kubas znów będzie chciał terroryzować dziewczyny,nie bedzie miał wstępu do kuchni,bo to jest ich azyl i Foresta i odkąd pojawił sie nowy koszyk,Bojkota również.
Wezmę dzis od weta cos do dezynfekcji i w razie problemów Kubas wyląduje w pokoju cieplarni gdzie był dotąd Sasza.
Ale mysle ze mu przeszło,Sasza przez ten czas pozbył się zapachu "obcego",na pewno bardziej pachnie naszym domem,moze nie będzie sie juz Kuba pienił :wink:
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 12:39 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

ewar pisze:Na pewno nie jest to trzustka? To strasznie trudno wykryć, wiem. :cry:

Jakie badania trzeba zrobić w kierunku trzustki?
Dzisiaj będzie USG,moze i krew da sie pobrać,nie wiem co wet na badanie krwi,USG na pewno.
Legnica

Post » Śro cze 09, 2010 13:24 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica pisze:Moje futrzaki są niebywale kochane i tolerancyjne(dotyczy tych za drzwiami :wink:

Jak to mówią ... jaki Pan, taki kram :D

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro cze 09, 2010 13:57 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Odpisałam,ale coś się stało z netem.
Otóż, trzustka jest trudna do wykrycia.Należy zbadać poziom cukru.Jeżeli to stan zapalny,antybiotyk sobie z tym poradzi,gorzej z niewydolnością.Gosiar wie dużo na ten temat,miała trzustkowego kota i czytała wiele na ten temat fachowych książek.Niektóre badania kot miał robione w Niemczech.Napisz do niej, coś na pewno napisze mądrzejszego.
Moja Sonia miała zapalenie trzustki,wysoki cukier.Okropnie śmierdziała,cale mieszkanie cuchnęło.Nie kąpałam,minęło,jak zaczęła wracać do zdrowia.Kupy są rzadkie,tłuste i śmierdzące.To niebezpieczna choroba,Soni się udało.Myślę,że należałoby trzustkę wykluczyć.NIE WIEM,czy to właśnie to,ale można zasugerować wetowi.Oby to nie było to i za to mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 09, 2010 15:13 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Czekam na wieści od Weta. Boję się:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Śro cze 09, 2010 16:01 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Ja też czekam i stawiam jednak na upał. U mnie ani jednego kota na widoku ..... Całe towarzycho pochowało się :roll: Tylko Miś wypełznął na mniamnianie :twisted:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro cze 09, 2010 16:02 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

zorba pisze:Ja też czekam i stawiam jednak na upał. U mnie ani jednego kota na widoku ..... Całe towarzycho pochowało się :roll: Tylko Miś wypełznął na mniamnianie :twisted:

Tak, jest gorąco, duszno, parno. Jutro jeszcze cieplej :roll:

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Śro cze 09, 2010 16:21 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

trzymam kciuki za Saszę, musi być dobrze :ok: i też z niecierpliwością czekam na wieści

DorotaKr

Od: Wto mar 27, 2007 17:54

[poprzednia][następna]