» Pt cze 18, 2010 19:24
Re: pamiętnik Agusi - mam białaczkę :(
Drogi pamiętniczku
Duża była dzisiaj u pani doktor w sprawie mojego leczenia. Uzgodniły, że od wtorku będę dostawała virbagen. Drogie to podobno strasznie.
We wtorek też Malwinka jedzie do dentysty. Duża powiedziała, że Malwince trzeba usunąć zepsute ząbki. Ciekawe tylko które bo Malwince zostały tylko kiełki i kilka z przodu, i wszystkie są niezbyt ładne. Sama widziałam jak się Malwinka uśmiechnęła. A jak chcą jej wyrwać wszystkie ząbki to jak Malwinka będzie jadła?
Duża denerwuje się na Poldka. Znowu na nią syczy i macha łapą. Duża odgraża się, że znowu weźmie Poldka do weta żeby mu obciąć pazurki. Ciekawe czy tak jak poprzednio trzeba będzie go uśpić.
Poldek jest mało komunikatywny.
A powinien się cieszyć. Duża dzisiaj przy okazji odwiedziła takiego burego kocura- Pieszczocha. Podobno jest zamknięty w małej klatce i przy tamtej to klatka Poldka jest prawie apartamentem. A Pieszczoch jest wdzięczny Dużym i mizia się, i łasi. Nie to co głupi Poldek. Jakby nie syczał i nie pacał to Duża napewno wypuściłaby go "na pokoje"
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com