*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lis 07, 2009 21:52 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

pixie65 pisze:Tiger_ ja Ciebie proszę.....LITOŚCI....

Przeczytaj DOKŁADNIE instrukcję obsługi virkonu.
"Czas działania" to czas jaki potrzeba, żeby virkon wytłukł wszystko co powinien.
Czyli albo zanurzasz przedmioty na ten czas, albo przez taki czas powierzchnia dezynfekowana musi być zwilżona virkonem.

no to dobra ....lituję się :)

Przepraszam , faktycznie niedokładnie i szybko przeczytałam .... :oops:

I znów sugerowałam się tym co mi wtedy wetka sprzedająca virkon mówiła..... :oops:
Pamiętam na pewno , że mówiła , że po rozrobieniu działa tylko 3 godziny i potem trzeba nowy robic ....

Jeśli on ma wartośc "roboczą" ok 5 dni , to faktycznie troszkę ułatwia ....:)

Ale w przypadku jednorazowej potrzeby użycia , w dalszym ciągu będziemy sypać proszek na oko , bo inaczej po prostu się nie da ....
Jeszcze raz kajam się , ciociu pixie65 ,;Ty znalazłaś i wkleiłaś, a Tigerowej nawet się dokładnie przeczytać nie kciało ... :oops:

Edit

I jeszcze jedno ....jeśli czas mordowania wirusów i innych świństw wynosi od 30do 60 min. to jaki sens ma to psikanie virkonem u weta stołu na którym przyjmuje-bada się zwierzęta ... :? :(

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob lis 07, 2009 22:12 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

magdaradek pisze:Wiecie co Cioteczki...
Dziś Sisi zaczęła tygodniową kurację przeciw cyklosporiom. W międzyczasie muszę zbadać qpale moich kotów osobistych czy po tymczasach z kokcydiami oraz Sisi z cyklosporiami coś im się tam w doopkach czasem nie zalęgło :twisted:
Myślęę, że najrozsądniej będzie także i dla Spikey'ego (ło matko ależ pisownia :P ) aż nie będzie zagrożenia tymi cyklosporiami, co? A jak w ciągu tygodnia, 10 dni nie znajdzie się transport, to coś zrobię by go przez szwagierkę Tigerową z Głuchowa odebrać no......
A może na przykład w tym czasie stanie się tak, że chlopaki znajdą wspólny dom? To by było najlepsze rozwiązanie, ale oczywiście moja proopzycja DT dla Spikeya jes aktualna :D

Przepaszam , że dopiero teraz się odnoszę , ale ja dziś cały dzień z doskoku przy komputerze ..... :oops:

i jeszcze mi się dostało , że nie czytam dokładnie ... :wink:

Oczywiście , że najlepiej będzie poczekać, aż zwalczycie cyklosporia. Myślę , że teraz , kiedy Spike ma towarzysza , z którym się bardzo lubią , to nie ma pośpiechu. Gdyby jednak kolejny tydzień miał spędzić sam , to groźba cyklosporiów byłaby pestką w porówaniu w ogromną samotnością tego kochanego kocurka ...Ale teraz - gdy są we dwa ..to zupełnie co inne :) MówięWam , jak one śpią słodko razem na fotelu :1luvu:

Tak jak napisałam wcześniej , porobię jutro w dzień nowe zdjęcia i zrobię ogłoszenia. Jeśli ktoś zechce powystawiać na ulubionych portalach , to oczywiście bardzo chętnie skorzystam :oops: , podsyłając oczywiście gotowy tekst wraz ze zdjęciami .
Czyli właściwie już można trzymać kciuki za wspólny domek dla chłopaków ..... :ok:

No chyba , że wujcio wampir powróci z głuszy i się odezwie .....
Wampir, odezwij się nawet jeśli z jakichś powodów nie możesz /nie chcesz wziąć jeszcze kota do domu ....

Vincent jest bardzo brytkowaty .....piękny , silny zdrowy grubasek ... I ten charakter ... :1luvu: Idę w jego stronę , a on się przewraca na plecki , wystawia brzuszek i udeptuje łapkami w powietrzu ...:) A jak się nie przewraca to czeka , siedząc , aż się do niego podejdzie i też sobie udeptuje ....słodki jest okrutnie ....Tylko sierśc mu się przykurzyła , bo w biurze wciąz się sypie poremontowo ze ścian , i nie było komu umyć podłóg ... Poza tym nie pozwoliłam myć podłogi na górze , gdzie są kociaki , bo we firmie jest tylko Ajax do podłóg ......Dziś kupiłam Froscha i zamierzam niestety niedzielnie jeździć na mopie ... :oops:

Spike zaś , ujmuje najbrdziej tym swoim spojrzeniem..troszkę zadumanym , troszkę smutnym , wyczekującym ...Bardzo lubi być na rękach , kolanach .....a jak mruczy ..... :1luvu:

Tiger_

Post » Sob lis 07, 2009 22:43 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

czyli dobrze zrobiłam :oops: 15-20g na litr wody.
Chciałam 2 % roztwór.
Bo napisane, że 2% jeżeli jest zaraza na pewno.
Wiem, ze działa przez około 3-5 dni.
A zmywać można dopiero po około pół godziny.
uffffffffffff :mrgreen:
Ciociu magadaradku, to ja ci wyslem ksiązkę dopiero w poniedziałek, bo dzisiaj z bólu głowy nie mogłam się ruszac nawet.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie lis 08, 2009 8:20 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Cioteczki, oczywiście, jeśli zdarzy się tak, że Vincent zostanie adoptowany a Spikey (Spajki - fajnie ;) ) zostanie sam, to na głowie stanę i go wezmę. On by strasznie posmutnial gdyby został sam na pewno :(
albo jeśli wyadoptuje się Spike a Vincent zostanie, to Vincenta wziąść mogę :)
tak naprawdę to chętnie bym wzięła ich dwoje, ale nie wyrobię finansowo po pierwsze, a po drugie 5 kotów na 50 metrach to chyba już mnie przerasta ;) dobrze wiemy jak te maluchy potrafią galopować radośnie w nocy lub nad ranem z odgłosami jak stado słoni :twisted:
ech, przydal by się jeszcze jeden pokój..... :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lis 08, 2009 14:57 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Wujek Wampir się melduje :)

wpadłem tylko na chwilę - wróciłem z dziczy jakąś godzinę temu i niestety, zaraz znów wyruszam w drogę (pomagam niepełnosprawnemu kumplowi, którego żona leży w szpitalu). Tiger, zadzwonię do Ciebie jutro i ustawimy się na popołudnie, żeby obejrzeć czarnulka (który rzeczywiście jest piękny, jak mówiłaś). Miałbym nawet dla niego imię - też na V :):):)

Buźka!

Wampir

Od: Pon lip 13, 2009 9:27

Post » Nie lis 08, 2009 16:20 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Wampir pisze:Wujek Wampir się melduje :)

wpadłem tylko na chwilę - wróciłem z dziczy jakąś godzinę temu i niestety, zaraz znów wyruszam w drogę (pomagam niepełnosprawnemu kumplowi, którego żona leży w szpitalu). Tiger, zadzwonię do Ciebie jutro i ustawimy się na popołudnie, żeby obejrzeć czarnulka (który rzeczywiście jest piękny, jak mówiłaś). Miałbym nawet dla niego imię - też na V :):):)

Buźka!

Viper??

Anda

Post » Nie lis 08, 2009 16:52 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

nieeee........ja myślę, że wujek Wampir nazwał by małego Vampir :P
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lis 08, 2009 17:17 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Oooooooooooo dobrze, że się odezwałeś Wampirze ... Czekam na telefon więc.
Nawet teraz to nie wiem czy się cieszę , bo w żadne sposób nie wyobrażam sobie zostawienia Spikey'a samego:( Jeśli już poznał jak to fajnie nie być sam.... :oops: A Vincent , Vincuś , Vinc straśnie do niego pasuje ... :twisted:

W związki z tym , że Wampir przyjedzie zobaczyć Vincusia , nie robiłam mu dziś ogłoszeń ...
A Spike ma takie na razie :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=810939266
Niestety nie jestem dobra ani w opisach , a już szczególnie w tytułach ... :oops:

Zrobiłam dziś kilka fotek nowych, ale z wielkim trudem , bo oni zwierceni som ....
Ale trzeba poczekać , bo strasznie mi słabo net "chodzi" i będą dłuuuuuuuuuuuuugo się wgrywać na fotosika ..... :evil:

Tiger_

Post » Nie lis 08, 2009 18:08 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Anda pisze:
Wampir pisze:Wujek Wampir się melduje :)

Buźka!

Viper??

Vitopar :?: :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie lis 08, 2009 18:20 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Ja Wam dam Viper i Vitopar :evil:

Tadam !

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Bliskie spotkanie z psem - Vinc nie byłzbytnio zadowolony , ale w panikę też nie wpadł ....:)
Obrazek
Obrazek

A to Spike .....ciezko mu bardzo zrobić zdjęcia , dlatego z dziś tylko dwa ....

Obrazek
Obrazek

Tiger_

Post » Nie lis 08, 2009 18:30 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

:1luvu: :love: :1luvu:

A jak sprawy kuwetkowe?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie lis 08, 2009 18:36 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Ale zielono-zielone oczyska to ona ma :1luvu:
No i ma coś po ogonem... :mrgreen: 8)
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Nie lis 08, 2009 18:50 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

pixie65 pisze::1luvu: :love: :1luvu:

A jak sprawy kuwetkowe?

Dziś było duuuuuuużo w kuwecie i nie wszystko było śliczne ...Widziałam , że było "polane " po kuwecie ...

Teraz będziemy jechać po 20-tej do nich, to zobaczę ...
Dietę trzymamy cały czas - rano indyk , a wieczorem intestinal , z tym , że indyka dostają obydwa futra , a intestinala tylko Spike .

Tiger_

Post » Nie lis 08, 2009 20:03 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

Vitopar vel Viper :mrgreen: tudziesz Vampiro jest najpiękniejszym czarnuchem, jakiego widziałam w mem długim życiu :1luvu: :1luvu:
Wampir, Ty już więcej takieeeeeeeeeego kocura nie spotkasz, więc wiesz 8)

Spajk przy nim jak sierotka boża :kotek:

Anda

Post » Nie lis 08, 2009 20:05 Re: Lubelskie Tymczasy.Spinka szuka DT.Beza i Feliks szukają DS.

eee
Valdemar?? lub Voldemort??
Vitold, Vojciech??

Anda

[poprzednia][następna]