Sin pisze:Potencjalny domek pyta o kota półdługo/długowłosego...ktoś ma? (domku nie znam, miałam tylko zapytać).
Mam przecudną puchatą koteczkę.
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Sin pisze:Potencjalny domek pyta o kota półdługo/długowłosego...ktoś ma? (domku nie znam, miałam tylko zapytać).
maria_z pisze:Sin pisze:Potencjalny domek pyta o kota półdługo/długowłosego...ktoś ma? (domku nie znam, miałam tylko zapytać).
sabina skaza pisze:poker nie wiem czy szajka szczypnęła czy ugryzła, w każdym razie istnieje ryzyko- że kotka może wrócić, a lalla jej już nie weźmie do siebie, asia- kocia dusza zaś od jakiegos czasu jest nie do złapania i martwię sie o kotke bardzo. bo gdzie w razie czego ja umieścić?
Agnieszka Marczak pisze:maria_z pisze:Sin pisze:Potencjalny domek pyta o kota półdługo/długowłosego...ktoś ma? (domku nie znam, miałam tylko zapytać).
Szkoda,że nie zabrałaś z podwórka pozostałej puchatej dwójki.One gdzieś prepadły bez wieści![]()
Takie kotki szybko znajdują domki
Szkoda ich bardzo![]()
I szkoda,że nie wiedziałam,że ich nie weźmiesz
Agnieszka Marczak pisze:O matko biedna kicia![]()
Ona jest u ciebie czy u Twojej sąsiadki?
maria_z pisze:Agnieszka Marczak pisze:O matko biedna kicia![]()
Ona jest u ciebie czy u Twojej sąsiadki?
Koteczka jest u mnie. Ta sąsiadka, z którą łapałaś koty już żadnego absolutnie nie może wziąć do domu - jej mąż chyba postawił sprawę na ostrzu noża. Do tej pory pracował poza Gdańskiem, było jej łatwiej, ale teraz jest w domu. Mają 3 swoje koty i jedną tymczaskę, nie mogą dla niej znaleźć domu od trzech miesięcy. Zdecydowanie nie mogła wziąć tych puchatkównawet na 3 dni.
Koteczka wychodzi jeść głównie w nocy (wczoraj przez większość dnia jedzenie stało i go nie ruszała), na szczęście załatwiła się do kuwety, bo to też spędzało mi sen z powiek (bałam się, że będę musiała skuwać kafelki z wanny). Założyłam wątek, są osoby na forum, które też miały koty podwannowe. Mam dać kotce nawet 8-10 dni czasu. A ja tak sobie myślę, że przydałaby mi się klatka-łapka automatyczna, wstawiłabym do niej jedzenie na noc, byłaby szansa na wyciągnięcie kotki spod wanny. Czy jest możliwość pożyczenia takiej klatki?
Poker71 pisze:sabina skaza pisze:poker nie wiem czy szajka szczypnęła czy ugryzła, w każdym razie istnieje ryzyko- że kotka może wrócić, a lalla jej już nie weźmie do siebie, asia- kocia dusza zaś od jakiegos czasu jest nie do złapania i martwię sie o kotke bardzo. bo gdzie w razie czego ja umieścić?
SABINKO, CZY MASZ JAKIS KONTAKT DO TEGO DOMU?
Asia ma problemy zdrowotne (z tego co wiem). Moim BARDZO SKROMNYM zdaniem najlepiej byłoby jak najszybciej i jak najlepiej zdiagnozować problem, zeby nie było koniecznosci szukania domu. Nie wiem na ile TamciPanstwo mieli do czynienia z kotami, oraz z polaczeniem kot plus dziecko, nie wiem w jakim wieku jest dziecko, w jakich okolicznosciach nastąpiło "zdarzenie" oraz co oni wiedza o "gryzieniu". No bo ja jestem w stanie sobie wyobrazić na przykład dwulatka pogryzionego przez kota, ale ta wyobraznia jest dyktowana widokiem (sprzed lat) kota ktory przegryza wyrwaną mi kość, grunosci dwóch moich palców, jednym chapnięciem szczeną ...
Ponieważ oni chcą dać jeszcze kotu czas domniemywam że pogryzienia na poważnie jednak nie było:) Ale wydaje mi się ze nie od rzeczy byłaby najlepiej wizyta, zeby porozmawiac i uspokoic i Panstwa, i dziecko, i zobaczyc czy kot sie boi dzieci czy moze dzieje się coś złego że jest agresywny, a moze tak jak Gryza z moim TZ - gryzą się bo się lubią
Jesli będzie kontakt i Panstwo wyraza ochote dowiedzenia sie co sie NAPRAWDE stalo i jakie sa opcje na przyszlosc, to wygrzebie jakis czas i moge sprobowac pojechac.
sabina skaza pisze:zgłoszenie do PKDT - pani szuka kotka do 6 mies do bloku z ogródkiem, może byc czarno biały:
"KWESTIONARIUSZ ADOPCYJNY
1. Miejsce zamieszkania ……rumia………………….
2. Adres e-mail …wenclus@wp.pl…………………….
3. Mieszkam w mieszkaniu / domku / inne ……blok z ogródkiem……..
4. Mieszkam na ……parter… piętrze
5. Jeżeli wynajmujesz mieszkanie – czy masz zgodę osoby wynajmującej na posiadanie kota?
6. Czy adoptowałeś/aś już kiedyś kota z PKDT? nie
7. Czy masz u kogo zostawić kota na czas wyjazdu? TAK
8. Ile średnio godzin jesteś poza domem? ………3…..….
9. Jaka jest aktywność w Twoim domu w skali od 1 do 5
(poziom hałasu, natężenie ruchu itp.)
Cicho 2 Aktywnie
10. Czy miałeś/miałaś już kiedyś kota? TAK
11. Czy masz jakieś inne zwierzęta w domu?
Koty Ile? ....1....
Psy Ile? ........
Inne Ile? ........
12. Czy są w domu dzieci?
TAK / Ile? ……2… W jakim wieku? ……….15 i 11
13. Czy są w domu inni dorośli?
TAK Ile? ……1…
14. Czy ktokolwiek w domu ma jakąś alergię?
NIE Na co? ……..
15. Szukam kota dla:
(proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Moich dzieci
Dla mnie- tak
Dla rodziców
Dla partnera
Na prezent
Do łapania myszy
Jako towarzystwo dla moich zwierzaków
Inne ………
16. W jakim wieku chciałby/abyś mieć kota?
(proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Kociak do 6 miesięcy - tak
Dojrzewający 7 miesięcy – 2 lata
Dorosły 2 lata – 7 lat
Senior Powyżej 8 lat
Zależy od kota
17. Chciałbym/abym, aby mój kot był: (proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Aktywny
Spokojny
Pewny siebie
Towarzyski tak
Niezależny
Dogadujący się z innymi kotami- tak
Dogadujący się z psami
Dogadujący się z dziećmi
Zabawowy tak
Łagodny
Inne ……..
18. Preferowana płeć kociaka:
Kocurek
19. Chciałbym/abym, aby mój kot/kotka był/a:
Koniecznie wysterylizowany/a
Koniecznie niewysterylizowany/a
Nie ma znaczenia – i tak planuję sterylizację -tak
20. Preferowane umaszczenie kociaka: ………………może być czarno białe,ale nie musi…………….…………
21. Gdzie Twój kot będzie mieszkał:
Wyłącznie w domu
W domu + wychodzący tylko do ogrodu- tak
W domu + wychodzący gdzie chce
Wyłącznie poza domem"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości