Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2022 10:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu:
Nul pisze:Napiszę tu od razu na gorąco, że właśnie Feliś wylizuje Bajkę!

WOW!
Małe grube w lecznicy. Złapała się do klatki-łapki, ale nie na jedzenie, a na wędkę. Myślałam, że będzie spokojniejsza, ale bardzo się denerwowała w klatce. Zabieg jutro, oczywiście z przetrzymaniem, bo nie poradziłabym sobie z dzikim jednak kotem. Zaraz idę do lecznicy, kupię kropelki dla Lucy, odbiorę klatkę i podpiszę, co trzeba. Jeżeli to kotka, to Jagódka. Zaniosę jej trochę karmy, jakiś kocyk, który będzie oczywiście do wyrzucenia. W lecznicy dają podkłady, ale podłoga w klatce jest ogrzewana, jednak kocyk jest milszy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 10, 2022 14:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzięki :1luvu:
Nul pisze:Napiszę tu od razu na gorąco, że właśnie Feliś wylizuje Bajkę!

WOW!
Małe grube w lecznicy. Złapała się do klatki-łapki, ale nie na jedzenie, a na wędkę. Myślałam, że będzie spokojniejsza, ale bardzo się denerwowała w klatce. Zabieg jutro, oczywiście z przetrzymaniem, bo nie poradziłabym sobie z dzikim jednak kotem. Zaraz idę do lecznicy, kupię kropelki dla Lucy, odbiorę klatkę i podpiszę, co trzeba. Jeżeli to kotka, to Jagódka. Zaniosę jej trochę karmy, jakiś kocyk, który będzie oczywiście do wyrzucenia. W lecznicy dają podkłady, ale podłoga w klatce jest ogrzewana, jednak kocyk jest milszy.

uff
żeby jeszcze te dwie dały się złapać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon paź 10, 2022 14:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chciałabym, ale boje się, że to niewykonalne. Już nie policzę, ile razy próbowałam :evil:
Jagódka, bo to jednak kociczka, już po zabiegu. Zaniosłam jej trochę jedzenia, ale dzisiaj dostanie coś dopiero wieczorem. Podobno jest bardzo dzika, więc wróci na wolność, ale będzie miała spokój, będzie dbała tylko o siebie, kocury nie będą jej molestować. Tam naprawdę koty nie mają źle. Tylko Sreberko jest przeganiana, z nią jest najgorzej :(
Poszłam do lecznicy też po krople dla Lucy. Nie mieli, więc wetka napisała mi receptę. To kosztuje 20 zł 8O , w aptece zapłaciłam 31,90 zł, wiec razem wyszła niezła sumka. Wszędzie straszna drożyzna. Nie wiem, ile zapłacę za Jagódkę, ale jakoś będę musiała to przeżyć. Trochę spokojniej będę za to spała, a to też cenne.

ewar

Post » Pon paź 10, 2022 15:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Chciałabym, ale boje się, że to niewykonalne. Już nie policzę, ile razy próbowałam :evil:
Jagódka, bo to jednak kociczka, już po zabiegu. Zaniosłam jej trochę jedzenia, ale dzisiaj dostanie coś dopiero wieczorem. Podobno jest bardzo dzika, więc wróci na wolność, ale będzie miała spokój, będzie dbała tylko o siebie, kocury nie będą jej molestować. Tam naprawdę koty nie mają źle. Tylko Sreberko jest przeganiana, z nią jest najgorzej :(
Poszłam do lecznicy też po krople dla Lucy. Nie mieli, więc wetka napisała mi receptę. To kosztuje 20 zł 8O , w aptece zapłaciłam 31,90 zł, wiec razem wyszła niezła sumka. Wszędzie straszna drożyzna. Nie wiem, ile zapłacę za Jagódkę, ale jakoś będę musiała to przeżyć. Trochę spokojniej będę za to spała, a to też cenne.

Niestety drożyzna powoduje że dużo osób rezygnuje z leczenia swoich zwierząt. Ja i w tym roku juz tyle pieniędzy wydałam na zwierzaki. Sterylka Zuzi a teraz Emi. Badania profilaktyczne Pusi zrobię w przyszłym roku.
Nie ma w wszym mieście bezpłatnych sterylek kotów wolnożyjacych ?
Trzymam mocno kciuki za Jagódkę :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon paź 10, 2022 16:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mogłabym mieć na UM, ale nie zdecyduję się na to. Zrobiłam tak kiedyś i potem zapłaciłam dużo więcej za poprawkę. Chcę, aby kotka przeżyła, ot co. Kastracja to co innego, tu można zaryzykować, chociaż...
Zaraz szykuję kolację dla kotów i jeża i biegnę do małych, ale padam na twarz, naprawdę.

ewar

Post » Pon paź 10, 2022 17:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Mogłabym mieć na UM, ale nie zdecyduję się na to. Zrobiłam tak kiedyś i potem zapłaciłam dużo więcej za poprawkę. Chcę, aby kotka przeżyła, ot co. Kastracja to co innego, tu można zaryzykować, chociaż...
Zaraz szykuję kolację dla kotów i jeża i biegnę do małych, ale padam na twarz, naprawdę.

Rozumiem, ja też nie skorzystałam z darmowej sterylizacji Zuzi i zapłaciłam w przyjaznej lecznicy.
Dużo kciukow dla Was. :kotek: :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Pon paź 10, 2022 19:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jagódko, dobrze, że się udało! Oj żebyś Ty wiedziała, że to dla Twojego dobra, koteczko…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto paź 11, 2022 7:18 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ona tego nie wie, jest przerażona, ale wiadomo, że to dla jej dobra. Mojego i mojej siostry również. Sreberko i kocia mama nie dają się złapać, rodzą kociaki, które znikają :cry: , nie wiem dlaczego. To okropne, tak być nie może. Teraz będą tam tylko cztery kotki, łatwiej zadbać o takie stado niż, kiedy byłoby ich kilkanaście. Oczywiście teraz będę próbowała łapać Sreberko.
Byłam wieczorem u małych u Reni, u nich wszystko w porządku, zjadły ładnie kolację, pobawiły się trochę, ale musiałam je zostawić same. Zaraz się do nich wybieram. Mały burasek zjawił się na posiłek, ale nie był wczoraj już taki głodny. Jeża nie widziałam, ale miseczkę napełnioną zostawiłam dla niego. Jeszcze ma być ciepło, chyba poczeka jeszcze ze snem.
W domu mam sajgon :wink: Adaś i Bratek wariują, czasem przyłączy się do nich Misza i Mimek i są gonitwy, szaleństwo...itd. Trudno, muszę wytrzymać.

ewar

Post » Wto paź 11, 2022 7:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A mi brakuje takiego szaleństwa :mrgreen:
Naturalnie po podłodze, Zuzia nadal wysokopienna i nadal osobno. :cry:
Kciuki za Jagódkę nadal trzymam :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Wto paź 11, 2022 8:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto paź 11, 2022 11:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia pisze:A mi brakuje takiego szaleństwa

No, nie wiem :wink:
Byłam już oczywiście u małych u Reni i u Kulek. Były wszystkie trzy kotki. Wyglądają prześlicznie, naprawdę. Przejeżdżałam jeszcze raz tamtędy, kotek nie było, jedzenie zostało. Zaraz podejdę do małych u Reni, możliwe, że będą spały, bo taki mają rytm dnia.

ewar

Post » Wto paź 11, 2022 13:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

W Stalowej Woli otwarto nowy sklep Action. Byłam, coś kupiłam. Jest sporo artykułów dla zwierząt w bardzo przystępnych cenach
https://www.action.com/pl-pl/c/zwierzta/

ewar

Post » Śro paź 12, 2022 9:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro paź 12, 2022 12:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zawiozłam Jagódce trochę surowego mięsa, coś jeszcze z mokrej karmy i mięciutki kocyk.
Dorota dzisiaj nakarmiła Kulki, jadły ze smakiem.

ewar

Post » Śro paź 12, 2022 13:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzięki :1luvu:
Zawiozłam Jagódce trochę surowego mięsa, coś jeszcze z mokrej karmy i mięciutki kocyk.
Dorota dzisiaj nakarmiła Kulki, jadły ze smakiem.

A jak Jagódka się czuje? znosi jakoś zamknięcie?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]