Darti-cudny jednooczek. Wieści z nowego domu :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 15, 2009 19:49

Kciuki za jedno i za drugie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie sie 16, 2009 15:52

Darti chyba już czeka na gości :)
Powodzenia dzielny muszkieterku
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sie 17, 2009 8:43

Ha :!:

Darti pojechal wczoraj do nowego domku :D Jego duzi od razu się zakochali i mimo, że Monika chciała im dać dwa dni do namysłu, to nowa Pani stwierdziła, że chce spać z kociakiem jużnatentychmiast i zabrali go od razu :lol:
Podobno dobrzy ludzie, bardzo serdeczni i wcale im brak oczka nie przeszkadzał. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i że Darti ich bardzo pokocha :)

Ja wysłałam im maila uświadamiającego - okna, balkon, wet, karma, mleko-nie itp. Kazałam pisać, jakby mieli jeszcze jakieś pytania.
Mam nadzieje, że wkrótce dostane wieści z nowego domku.

--------------------
Ufffff.......... Kamień z serca.......... :oops:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pon sie 17, 2009 8:47

Bądź szczęśliwy w nowym domku, Darti! :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sie 17, 2009 8:54

Bardzo się cieszę.
:)
Mam nadzieję, że skarpetka tez trafiła dobrze.

Anda

Post » Wto sie 18, 2009 8:47

Pozwolę sobie zacytować maile, najpierw od Moniki:

"Cześć
Ależ mi go w nocy brakowało! Nawet mamie było smuuuutno, kotom chyba też, bo wszędzie go szukały, ale moj chyba już jest szczęśliwy, bo pierwszą noc po dwóch miesiącach osamotnienia w końcu spał ze mną wtulony, jak dawniej na swojej części poduchy. Oczywiście już do nich zadzwoniłam, wciąż są zadowoleni. podobno na razie od rana śpi w swoim ulubionym domku, już mu podali lekarstwo zjadł bez problemu. Nie mogę uwierzyć, że znaleźli się tacy ludzie, że zdecydowali się na kociaka bez oka i z problemami w łapce, które co prawda miną w ciągu dwóch tygodni, ale nie prezentował się najlepiej. Umówiłam się z nimi na środę, mam ich odwiedzić, oczywiście zdam relację. Jeszcze raz strasznie dziękuję.
Pozdrawiam"

I następny od Moniki:
"siostrzyczka trafiła do Pani z wieżowca, ma dwóch synów , wszyscy ją zaakceptowali i są zadowoleni. Często z kotką przychodzi do tego sklepiku. Wczoraj ją spotkałam, niestety ta mała Skalpetka poszła w ślady ich kota i zaczęła sikać na łóżko, dla mnie to poważny problem oni jakoś sobie radzą, ale planuje im podrzucić taki środek, który podobno dobrze zabija takie zapachy, zobaczymy. "

I z nowego domku :D
"spieszę donieść, że kociak od wczoraj jest już u nas:) jestem bardzo zadowolona - i trochę zdziwiona - jak szybko się tu zadomowił, liczyłam się z tym że może na początku schować się w najciemniejszy kąt i nie chcieć wyjść, jednak nic takiego się nie stało - zwiedził całe mieszkanie, pół wieczoru bawił się grzechotką, a na koniec usnął mi na kolanach. martwi mnie tylko że niewiele je - podałam mu kawałek ryby, czyli wg p. Moniki jego ulubionego jedzenia, ale zjadł tylko mniej więcej połowę tego co zazwyczaj... mam nadzieję że to tylko efekt stresu związanego z przeprowadzką.
co do szczurków - na razie obserwują się z daleka, cieszy mnie że bez żadnego śladu agresji, jedynie z zaciekawieniem, więc jesteśmy dobrej myśli.
bardzo dziękuję za wszystkie rady i link, na pewno się dostosujemy. dr. Ziębę znam, kilka dni temu operował już drugą z moich szczurzyc, tak jak i całą klinikę Azorek mamy już 'zaprzyjaźnioną' - a wiem że wcześniej p. Monika była już tam z Dartim, więc dobrze się składa.
pozdrawiamy:)"

:dance: :dance2: :dance:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto sie 18, 2009 10:25

podrzucam, żeby wszystkie Ciocie miały szansę przeczytac :wink:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto sie 18, 2009 10:27

Czytam, czytam i bardzo się cieszę :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 18, 2009 16:11

A ja przeczytałam juz 3 razy :twisted:
Jakie szczęście, że ludzie są tacy różni: Gabiego wzięli mimo wrednego charakteru, bo podobał im się i postanowili spróbować go udobruchać, Dartiego wzięli chociaż pirat i odwapniony i "zwykły" krówek, ale za to z pięknym charakterem.
A najbardziej byłam w szoku jak moja dawna tymczasowiczka szylkretka ( jak dla mnie hiena :oops: ), sucha i koścista i z zaczernionym jednym okiem znalazła dom aż w Łodzi.

Ja jako człowiek wątpiący, znowu sie przekonałam, ze próbowac trzeba i mimo wszystko wierzyć, że MUSI sie udać.

Hesia sliczna w podpisie Olesiu :)

Anda

Post » Wto sie 18, 2009 17:33

Czytałam w pracy nie bardzo miałam jak pisać.
Tak się cieszę, że ten słodki kociak będzie miał kochających dużych i dobre życie :ok: :ok:
Mały dzielny Muszkieter :1luvu:

Ela z tego wątku będzie potrzebowała pomocy w ogłoszeniach - szukaniu domów dla 4 kociaków, zaglądajcie tam Cioteczki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95 ... highlight=
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia]