Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 14, 2009 19:33

Agnieszka Marczak pisze:
m&j pisze:w PKDT będzie dwóch Alexów :)

mam też mniej fajne kocie wieści, niedaleko mnie, po drodze do mojej mamy siedzi sobie biedny czarny kotek, łasi się do nóg, oczka zawalone, z daleka widać, że jego stan jest kiepski :( tyko co tu robić?? Szłam z wózkiem więc nie miałam jak zabrać kota i nawet w obecnej sytuacji nie miałabym gdzie i jak się nim zaopiekować :( czy mamy jakieś DT wolne dla chorego dorosłego kota?? jestem w stanie wspomóc jego leczenie finansowo i nic więcej zrobić nie mogę, nie mogę też patrzeć na jego krzywdę, kot siedzi ciągle w tym samym miejscu, szłam tamtędy 2 dni z rzędu :(

Jeśli poszukasz mu DT to ja mogę wziąć go na DA na 10 dni

apeluje i błagam o DT wszystkich kociarzy :(

Aga a byłabyś w stanie jak coś po niego przyjechać?? Bo ja nie mam jak go dostarczyć, Alex ma dopiero 10 dni więc jestem uziemiona w domu z nim.
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Wto kwi 14, 2009 19:57

Jeśli nikt z Gdyni nie będzie mógł podwiezć kota do Gdańska to podjadę
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro kwi 15, 2009 18:42

wciąż apeluje o DT dla kotka któremu Aga zaoferowała DA, kotek jest chory i patrzy błagalnym wzrokiem.... :(
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Śro kwi 15, 2009 18:44

m&j pisze:wciąż apeluje o DT dla kotka któremu Aga zaoferowała DA, kotek jest chory i patrzy błagalnym wzrokiem.... :(

Kiedy zabieramy tego kotka?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 16, 2009 8:16

Wczoraj przechodziłam obok Bimetu w Oliwie (przy głównej ulicy między przystankami SKM Gd-Uniwersytet a Gd-Oliwa) - dwie kotki mocno grubaśne :( Jedzenie - pożal się Boże - kilka marnych chrupek i pokrojony chleb :( :( :(
To już chyba za późno na sterylkę :?: :?: :?: Jak sądzisz Agnieszko?
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw kwi 16, 2009 9:25

Jak są takie grube to pewnie lada moment urodzą :( bidulki nawet nie mają co jeść ?
Wczoraj złapałam Agnieszce młodziutką koteczkę z Witomina i wiecie co chyba w ostatnim momencie ja złapałam bo kicia ma ruje (tak mi się wydaje) i tylko patrzeć kiedy małe by miała.Kicia całą noc spędziła pod łóżkiem jak dałam jej wczoraj mokrą karme to w mig wsuneła ....Noc oczywiście miała m nie przespaną bo kotka z Witomina "Fuńcia" i trikolorka Milusia gryzły sie.Kotka jest strasznie wystraszona prycha niesamowicie na wszystko i ucieka .Nie wiem czy ją tylko ciachniemy czy będziemy szukać domku decyzja należy do Agi .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw kwi 16, 2009 13:55

na terenie Bimetu od lat rozmnażają się koty, giną pod kołami samochodów co roku, prę lat temu byłam tam w administracji porozmawiać , ponieważ dowiedziałam się, że chcą zawieźć miot do uśpienia od koleżanki, która tam pracowała , pracownicy dokarmaiją te koty, ale nikt nie dba o sterylki, tamte kotki udało sie uratować, z osobą prywatną nikt nie chciał tam rozmawiać, na teren wejście jest z przepustka, może uda się z nimi porozmawiac jako PKDT, to jest gdańsk, można talony zdobyć.te dwie kotki to na pewno czubek górki dopiero....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw kwi 16, 2009 14:05

Ze sterylizacją nie ma problemu, teraz są darmowe sterylki, tylko pewnie to już za wysoka ciąża? Rozmawiałam z panią ze straży - była jak najbardziej pozytywnie nastawiona. Ale kociakom trzeba będzie znaleźć domy, musiałyby być DT...
Obrazek

maria_z

Post » Czw kwi 16, 2009 14:09

Zadzwoniłam na Kaprów - mówią, żeby przywieźć takie grube kotki :( Poradźcie - co zrobić :?: :?: :?:
Obrazek

maria_z

Post » Czw kwi 16, 2009 14:35

Wiesz ja jeszcze przed świetami zawiozlam kicie na sterylkę, nie było widać ze jest w wysokiej ciąży a była. Miała tylko jednego kociaczka, którego wetki uśpiły. Nie było mi z tym dobrze.

Ale te kicie na Twoim miejscu zawiozłabym na sterylkę. Tylko nie pytaj potem weta ile kociąt bylo, o nic nie pytaj. Tak jest łatwiej.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw kwi 16, 2009 14:52

to jest trudna decyzja, ale faktycznie czasami to jest mniejsze zło...te kocięta tam przy tak ruchliwej ulicy są zagrożone, DT brak jak zawsze, bo zawsze jest mało, po za tym na terenie samego Bimetu jest niebezpiecznie, sztaplarki jeżdżą, samochody dostawcze, nawet jakby im tam zoorganizować miejsce żeby urodzily, to co potem....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw kwi 16, 2009 15:26

Mam wolny DT, chetnie przygarnę jakieś kociaki.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw kwi 16, 2009 18:05

SERDECZNIE ZAPRASZAM W TĄ SOBOTĘ, TZN. 18 KWIETNIA NA GODZINE 13.00 DO MNIE DO OGRODU NA GRILLA - MILE WIDZIANE CIASTO BRZOSKWINIOWE i innie grillowe dodatki w postaci mięska...oczywiście gospodarz też się przygotuje:wink: , JEST TO PIERWSZY ŻÓŁTY KLOCKO-DOM DWUPOZIOMOWY NA DEMPTOWIE. adres na forum prywatnym. RUMBA PRZYWITA WAS WESOŁYM WYSZARPANIEM NOGAWKI OD SPODNI :wink:

zrobimy próbę i ustalimy szczegóły występu w bibliotece. przy okazji najemy się do syta i zrobimy mini-zebranko. do zobaczenia już wkrótce. kto będzie :?: :?: :?:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 16, 2009 18:17

maria_z pisze:Wczoraj przechodziłam obok Bimetu w Oliwie (przy głównej ulicy między przystankami SKM Gd-Uniwersytet a Gd-Oliwa) - dwie kotki mocno grubaśne :( Jedzenie - pożal się Boże - kilka marnych chrupek i pokrojony chleb :( :( :(
To już chyba za późno na sterylkę :?: :?: :?: Jak sądzisz Agnieszko?

Ja już sama nie wiem.Mój wet mówi,że usuwanie takiej dużej ciąży nie jest dobre dla kotki
Moim zdaniem to najlepiej byłoby aby się urodziły podrosły i znalazły dom
Bo jeśli mamy usuwać kociaki,które juz są gotowe do życia to po co ratowałyśmy te kotki które nie miały matek.Po co je podrzucałyśmy innym kotkom.Trzeba było je uśpić
Nie wiem sama co robić.Dowiedziałam sie o kolejnych ośmiu czyli urodzonych jest już 29 kociaków
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 16, 2009 18:25

Wszystkich z Gdanska prosze o rezerwowanie sobie u swoich wetów sterylek dla kotek które są wysoko w ciąży lub już urodziły.W tym roku tych sterylek jest mało i drugiej tury nie będzie.Ja mam zarezerwowanych 6 ale to mało bo kotek jest mnóstwo
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[poprzednia][następna]