Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2009 13:35

To teraz coś dla Lemioniady :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Puciasta jest boska :)

Oprócz tego, z nowych wieści- dziś rudemu Pograbkowi skończyła sie kwarantanna, i pojechał już do nowego domu. Dobrze,z e nie trafił do kociarni, bo on nienawidził kotów. W nowym domu- pd razu baranki i przytulanki, bo to taki misio, jak każdy rudas :lol: Nazywa sie Figo :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie lut 08, 2009 14:13

Jak Ty to robisz Kordonia ,że one u Ciebie takie miziaste.
Mnie Joe już dwa razy ugryzł i raz przyłożył w oko. :roll: :roll:
Zupa za słona była. :lol:

Cieszymy się ,że Pograbek domek ma....
:dance: :balony: :dance2: :balony: :dance: :balony: :dance2:

Oczywiście Puciasta jest słodka.... :love:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lut 08, 2009 17:19

Wspaniale, skąd te domki kordonia czaruje.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Nie lut 08, 2009 19:22

kordonia pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zachwyt odebrał mi mowę - jakie piękne oczy! :1luvu: I te skarpeteczki bielutkie, i te pućki do zacałowania :D To urodzona dama salonowa!
Mogę jej przesłać skromniuteńką kwotunię? :oops:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Nie lut 08, 2009 20:41

Lemoniada pisze:[(...)Zachwyt odebrał mi mowę - jakie piękne oczy! :1luvu: I te skarpeteczki bielutkie, i te pućki do zacałowania :D To urodzona dama salonowa!
Mogę jej przesłać skromniuteńką kwotunię? :oops:

Lemoniada, nie trzeba :) Choć bardzo Ci dziękuję za propozycję :D Jesli masz zyczenie, mozesz przekazac 1% podatku na nasze schronisko :D
Obrazek

kordonia

Post » Nie lut 08, 2009 20:46

kordonia pisze:Dziś do nowego domku pojechała Wycieczka. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam, bo Wycieczka to koteczka typowo domowa, złapana i wzięta na ręce przytulała się i mruczała, ale ogólnie na wybiegu i w wolierze po prostu uciekała od ludzi. Dopiero siłą zlapana zaczynała sie milić.
Przysżła dziś tak sympatyczna pani, z taką sympatyczną córeczką, że postanowiłam zaryzykowac i spróbowac dać Wycieczce właśnie szansę.
No i pojechala. Całe swoje siły życiowe skupiam na czarowaniu, zeby sie wszystko udało,zeby Wycieczka się przyzwyczaiła, żeby sie nie chowała, ech.

Straszliwie tego chcę.

(...)

No to mam wieści :) :) Wycieczka, o której powodzenie w domku tak strasznie sie bałam- w domu okazała sie miłą, nakolankową kotką :) MIałam jednak dobrego czuja co do tej kotki :) Choć w schronisku zchowywałą sie jak dzikus, uciekała, itd, i przez miesiąc myśłałam, ze to dzicz, na sterylke łapałam ją pół godziny :)
Niektóre koty własnie tak reagują na schron.
Ufff, wielki kamień z serca :) Naprawdę wielki :)

Wycieczka w schronie: Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 08, 2009 21:15 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Post » Nie lut 08, 2009 20:52

Oooo, no to miałaś wyczucie...
Niech kotunia ma dobry domek....

kristinbb

Post » Pon lut 09, 2009 9:12

Chętnie przekażę 1% tylko nie wiem jak :oops: Nigdy dotąd tego nie robiłam. Pójdę do naszej księgowej, może coś doradzi :)

Wycieczka :ok:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon lut 09, 2009 11:56

z tym podatkiem to tylko w odpowiednią rubrykę się wpisuje dla kogo i urzad sam przelewa

deathgs

Post » Pon lut 09, 2009 14:10

Lemoniada pisze:Chętnie przekażę 1% tylko nie wiem jak :oops: Nigdy dotąd tego nie robiłam. Pójdę do naszej księgowej, może coś doradzi :)

:

Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "Animals", nr wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego: KRS: 0 0 0 0 0 6 9 7 3 0 w rubryce "dodatkowe info" dopisek "Schronisko w Elblągu"

:D
Obrazek

kordonia

Post » Pon lut 09, 2009 23:00

Wika

Raczej jest pewne, ze kotunia ta jest dzika, ale po historii Wycieczki, która naprawdę tez wygladała na dzika i tak sie zachowywała, nic mnie już nie zdziwi- w każdym razie nie weszła jeszcze nigdy przy mnie do pomieszczenia, zawsze trzyma sie z daleka od człowieka. Ale jest piękna.

Obrazek

Black Sabbath

Kotka od niedawna u nas- młodziutka, ośmiomiesieczna, wg ludzi, którzy ją oddali- wyciagnięta psu z paszczy. Bez ogona. Wrażliwa na dotyk w okolicy doopki jeszcze, biedactwo :(

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 10, 2009 18:21

Dzis było tak:

Najpierw przyjechała pani ze Sztumu po kota :) Pokaząłam je najpierw Fałatkę, małą, 6-miesięczną kotkę marmurkową z białymi łapeczkami :)
Pani, ponieważ mieszka z mamą, zadzwoniła do rodzicielki, i zatierdziły,z e biorą Fałatkę. Potem ogólnie pokazywałam jej jeszzcze schronisko, i posżłyśmy do dużej kociarni, a tam wpadł jej w oko Pudzian, ocurek 4-letni, który ucieka od ludzi, których nie zna,ale do takiej mnie, którą zna, to sie lepi, jak jestem sama. Złapałam go, on się przytulał, i było fajnie. Pani zzdzwoniła do mamy,ze moze kocurka. Ja opwiadąłam jego historię, bo wiadpomo- Pudzian ma mniejsze szanse na adopcje, niż 6-miesieczna miła kocia. Ale mama pani powiedziała, że skoro już wybrały koteczke, tpo nie mozna tak zmienic. Poszłyśmy wypełnić papiery na Fałatkę, a ty dzowni mama dziewczyny i mówi, ze nie moze przestać myślec o kocurku, który w schronie zostanie, i zeby wzięła obydwa :D
I wzięła :D Normalnie wzięła :D :D :D :D :D

A potem przyjechała pai, która zamówiła Orjenta już tydzień temu- poani dziennikarka z gazety, która była robic wywiad z kierownictwem schroniska, i której Orjent wpadł w oko :) Nie chwaliłam sie tym wczesniej,z eby nie zapeszac,a dziś sie ziściło :) Orjent, wnuczek mojej Kuśtyczki, z tego samego megakociego domu z interwencji. Tak bardzo sie cieszył,.
Juz jak ładowąłam Pudziana, to próbował wcisnąć sie do transporterka pudziano-fałatowego. A teraz sam grzeje kosteczki w swoim domku :D :D :D
Jeden ze szcześliwszysch dni w moim życiu schroniskowym, tym bardziej,z e dwa pieski, na kórych bardzo mi zalezało dziś tez pojechaly do domku :D
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 10, 2009 18:35

Kordonia magiczko to wspaniale! Z tymi 2 to się uśmiałam. Fajnie, że dwa kotki znalazły jeden domek.

I oczywiście Orjent, piękny kot, naprawdę wyjątkowy :)

A Pudziana to tez zapamiętałam z kotów najbardziej jak byłam kiedyś za starych czasów.

----------------
po za tematem

Na szczęście jestem z małym w domku. Zrobili badania krwi małemu (biedactwo ryczałam razem z nim) i przepisali na razie mleko bebilon pepti bym dawała co drugie karmienie. Jak nie będzie zmian to mam wrócić. No zobaczymy, jestem dobrej myśli myślę, że po prostu coś zjadłam niedobrego.

----------------
po za tematem 2

Kot śpi z małym na kanapie, dogadują się ;) chociaż wczoraj np. dostałam lanie od Promyka. Deprecha o której pisałam minęła już dawno. Po prostu nie jadł bo mu chrupki RC fit nie smakowały i musiałam zmienić. Sikał i kupkował i pił bez problemu. Jeszcze raz był mój TZ na wizycie i wygląda, że wszystko jest ok. Po prostu kociak jest ze mną bardzo zżyty.

deathgs

Post » Wto lut 10, 2009 19:32

Deaghts :) Cieszę się bardzo z Konradka :) Bedzie dobrze :)
Obrazek

kordonia

Post » Śro lut 11, 2009 11:21

Nie widać zdjęcćBlack Sabat i Wiki 8O 8O

Kordonia czarodziejka nowe domki zaczarowała... :lol: :lol:

Się cieszymy...
:dance: :balony: :dance2: :balony: :dance: :balony: :dance2:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

[poprzednia][następna]