Mały wileki Sheridan, który skradł serce Ines :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 08, 2008 23:31

Bardzo się cieszymy z bardzo dobrych informacji :D
Powolutku do przodu :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 09, 2008 13:46

kasia86 pisze:Ines, ja jestem z Pabianic, to jest blisko Łodzi, pani Halinki tu brak :(
Może jakaś podpowiedź od czego powinnam zacząć, proszę

U mojej Kasi też niestety widać, i czuć pod palcami, jak to lekarz określił, ale bark ma już w porządku, tylko sama garstka,
jak już wcześniej pisałam :(

Dzisiaj w nocy takie gonitwy urządziła z moimi kotami, że moje oczy nie nadążały za nią patrzeć, taka jest zwinna :)

A co z barkiem Sheridanka?

Chodzi o to, że same masaże mogą nie wystarczyć. Sheriś oprócz tego ma też magnetoterapię, laser i soluxa. Może można by kupić taką lampę (soluxa) i naświetlać Kasieńkę 2 razy dziennie po 10-15 min. Do tego masażyki na rozgrzanej łapce. Może spróbujcie zrobić jej takiego bucika ortopedycznego (gdzieś w tym wątku jest zdjęcie Bacika w takim buciku), żeby nauczyć ją opierać się na łapce. Wtedy są większe szanse na powrót pamięci ruchowej. Nie wiem, co jeszcze doradzić.
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Nie mar 09, 2008 14:07

Taką czerwoną lampę to ja mam, nawet dwie, bo drugą kupiłam do masażu, oczywiście z myślą o sobie,... niestety :oops:
Spróbuje jej łapkę naświetlić tą lampą jak będzie spała, a później masiu-masiu.
Jak kiedyś miała bucik zrobiony to łapkę nosiła w górze, nie chciała się podepszeć :cry: ale spróbuję jeszcze raz to zrobić.
Widziałam takiego bucika u Sheridanka.

Dziękuję za rady :)
Proszę przekazać pozdrowionka dla Sheridanka od Kasieńki :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon mar 17, 2008 22:25

Doczekałem się swojej sesji :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Pon mar 17, 2008 22:36

Baciku, śliczne jesteś moje kociątko!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto mar 18, 2008 12:07

Śliczne kociątko :1luvu:
Widzę, że łapeczka ładnie się prostuje, mojej Kaśce jeden paluszek bardzo blokuje, ale to tam był jeden wyrwany i tam mi się nie podoba to.

A on już chodzi bez bucika?
Bo ostatnio widziałam go w buciku.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto mar 18, 2008 12:10

kasia86 pisze:Śliczne kociątko :1luvu:
Widzę, że łapeczka ładnie się prostuje, mojej Kaśce jeden paluszek bardzo blokuje, ale to tam był jeden wyrwany i tam mi się nie podoba to.

Niestety Baciuś wciąż nie podpiera sie na tej łapci, ale za to coraz częściej nią rusza :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Post » Wto mar 18, 2008 17:28

Ines_Chorzow pisze:
kasia86 pisze:Śliczne kociątko :1luvu:

Niestety Baciuś wciąż nie podpiera sie na tej łapci, ale za to coraz częściej nią rusza :)

i to są optymistyczne wieści :) Ines, wprowadziliście już zastrzyki z powrotem?

Tweety

Post » Czw mar 20, 2008 10:11

Tweety pisze:Ines, wprowadziliście już zastrzyki z powrotem?

z tego co słyszałem to Bacik wziął już 35 zabiegów, i będzie musiał mieć przymusową przerwę. Pani Halina konsultowała to z mężem, który jest specjalistą w takich sprawach. Zastrzyków nie wprowadziliśmy, wydaje nam się, że powinny iść w parze z zabiegami. Ines na pewno to z Tobą skonsultuje, wczoraj bardzo przejeła się Fruzią i pewnie dlatego jeszcze tego nie zrobiła.

yama

Od: Pon sty 28, 2008 10:24

Post » Pt mar 28, 2008 13:27

Co u koteczka?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob kwi 05, 2008 11:52

On ma dziwna ta pamięć ruchową. Tak pięknie "zakopuje" nią w kuwecie, czasami machnie przy zabawie i tyle.
Czemuż, mała glizdo, nie chcesz ruszać tą łapką??? :roll:

Tweety

Post » Nie kwi 06, 2008 11:46

Tweety pisze:On ma dziwna ta pamięć ruchową. Tak pięknie "zakopuje" nią w kuwecie, czasami machnie przy zabawie i tyle.
Czemuż, mała glizdo, nie chcesz ruszać tą łapką??? :roll:

A czy kiciuś ma jakiekolwiek czucie w samej garstce?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto kwi 15, 2008 23:59

w garstce czucia nie ma.
wieści od Ines : " Postępów u Sherisia brak Tak, jakby stanął w miejscu i nie chciał iść do przodu. Jutro kończymy zastrzyki i zaczynamy od nowa zabiegi. Jeśli nie pomogą, to będzie trzeba zaprzestać, bo nie można go "męczyć" w nieskończoność. On ma naprawdę dość. Teraz miał przerwę, ale i tak chodził na solluxa i masaże, to był horror On znów drapie, gryzie i wyrywa się, jakby już nie chciał, żeby mu coś robiono. Ciężko się na to wszystko patrzy. Myślę, że trzeba mu powoli szukać DT "
rozmawiałam dzisiaj z Panią Haliną, Baciuszek dzisiaj wspiął się na jakąś lampę i próbował podeprzeć też tą drugą łapuszką No niech on jeszcze powalczy!!!

Tweety

Post » Śro kwi 16, 2008 5:26

Kciuki za Baciuszka!
Chociaż jeżeli nadal nie będzie postępów, to chyba trzeba dać sobie i jemu spokój. I tak osiągnął wiele.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro kwi 16, 2008 8:56

Tweety pisze:w garstce czucia nie ma.
wieści od Ines : " Postępów u Sherisia brak Tak, jakby stanął w miejscu i nie chciał iść do przodu. Jutro kończymy zastrzyki i zaczynamy od nowa zabiegi. Jeśli nie pomogą, to będzie trzeba zaprzestać, bo nie można go "męczyć" w nieskończoność. On ma naprawdę dość. Teraz miał przerwę, ale i tak chodził na solluxa i masaże, to był horror On znów drapie, gryzie i wyrywa się, jakby już nie chciał, żeby mu coś robiono. Ciężko się na to wszystko patrzy. Myślę, że trzeba mu powoli szukać DT "
rozmawiałam dzisiaj z Panią Haliną, Baciuszek dzisiaj wspiął się na jakąś lampę i próbował podeprzeć też tą drugą łapuszką No niech on jeszcze powalczy!!!

Kurcze... tak mi przykro :(

Ale będziemy dalej trzymać :ok: :ok:

Głaski dla dzielnego koteczka :love:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]