Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2023 18:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

[*] Jagódka
Łzy same płyną do oczu. To takie niesprawiedliwe !
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pon lut 27, 2023 18:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Śpij spokojnie Maleńka [*]........................
Ewo bardzo współczuję Tobie i Siostrze.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon lut 27, 2023 19:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jagódko… Ktoś już napisał powyżej: to nie tak miało być… Ale byłaś chociaż troszkę szczęśliwa, prawda?

Ewo, Doroto, przytulam…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lut 28, 2023 7:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Dziękuję :1luvu:
Nie możemy się z tym pogodzić :cry: To strasznie boli. Długo wczoraj rozmawiałam z wetką. Bardzo dużo jest przypadków FIP, jakaś epidemia. Nigdy z tym się nie spotkałam, dopiero Bulbo i Jagódka, w krótkim odstępie czasu. Boję się o Frodo. Nie mam pojęcia, co robić, aby uchronić koty przed tym paskudztwem. Jagódka już cierpiała, dusiła się. Usnęła na moich kolanach, otulona w miękki kocyk, głaskana ..itd. Przy podawaniu morbitalu już nie byłam, nie chciałam. Podobno czas leczy rany, ale jest mi ciężko. Muszę dbać o pozostałe koty, wziąć się w garść, bo jak inaczej?
NITKA/KARINKA, waanka, bardzo Wam dziękuję za wsparcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To są paragony z lecznicy z ostatnich dwóch tygodni( jeden posiałam, ale płaciłam kartą za badania Jagódki, wkleiłam wydruk).
Obrazek
Nie liczę tego, co zostawiłam w aptece. Ludzie nie będą leczyć zwierząt, nawet nie będą ich usypiać, bo często bariera finansowa jest nie do przeskoczenia :cry:
W środę niosę Frodo na badania. Bardzo się boję. Lucy była wczoraj w lecznicy, ma jeszcze w uszkach drożdżaki, ale jest lepiej. Oczka znowu nie udało się dokładnie zbadać, ale wetka zauważyła ślad tęczówki, więc może Lucy cokolwiek jeszcze widzi, może światło? Krople do oczka ma mieć cały czas podawane, do uszek zawiesinę, a w przyszłym tygodniu jakiś inny lek, podawać mam go co trzy dni.
Zaraz jadę do Kulek, wcześniej rzucę gołębiom codzienną porcję ziarna. Działam jak automat, naprawdę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 28, 2023 8:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 28, 2023 9:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jesteś dzielna Ewo. Współczuję Ci.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Wto lut 28, 2023 9:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Trzymamy kciuki za Frodo…
I za zdrowie wszystkich, w tym ludzi…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lut 28, 2023 9:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jagódko [*] :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lut 28, 2023 10:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jagódko[*]
Tak mi przykro, nie mogę uwierzyć że już Cię nie ma, tak krótko żyłaś :placz: :placz:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lut 28, 2023 12:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Byłyśmy obie z Dorotą u Kulek. Była Sreberko w parku i Lila kolo domku. Ktoś im nasypał jakąś suchą karmę, ale jej nie jadły. Kociej mamy nie widziałyśmy. Nie powiem, że byłyśmy w dobrych nastrojach, bo zawsze czekałyśmy na Jagódkę przede wszystkim, ale już jej nigdy nie zobaczymy, nie przytulimy :cry: Los bywa taki okrutny. Priorytetem jest teraz wyłapanie Sreberka i kociej mamy, ale jak to zrobić???? Z jakiegoś powodu kocięta znikają. Z kilku miotów została tylko Lila i Jagódka, ale tej też już nie ma. Może to któryś z kocurów przenosi jakiegoś wirusa? Pojęcia nie mam.

ewar

Post » Wto lut 28, 2023 18:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jagódka (*), tak bardzo żal :(

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto lut 28, 2023 19:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Rzadko który kot nie ma koronawirusa, który gdy zmutuje to w fipa. To samo dotyczy kotów z hodowli. Bardzo szkoda malutkiej, jedno dobrze, że nie męczyła się długo. Nie wszystkim kotom jest to dane :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro mar 01, 2023 6:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Trzymam kciuki za zdrowie wszystkich domowych i niedomowych kotów! Idzie fala zimna, trzymajcie się, jedzcie na zdrowie! obyście wszyscy mieli ciepłe schronienie, a w domu u Ewy spokój i szczęście. Zmiany klimatu, choroby, no ciężko jest. Aby do wiosny!

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Śro mar 01, 2023 8:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Jest wyjątkowo dużo FIP. Może wiąże się to z tym (jak "moi" starzy weci twierdzą) ,że nauczono się go wreszcie rozpoznawać. Nie są to teraz płuca czy serce czy co tam innego. Bo FIP ma różne przebiegi i objawy. Ja, to moje przemyślenia, wiąże wysyp z pandemią coronawirusa. Nie może być tak ,że tylko na ludzi działa źle wirus. Od zwierząt się zaczęło i one też ponoszą konsekwencję. Nie tylko my ludzie chorujemy. One tez płaca wysoką cenę za to co się dzieje. Wirus szaleje dotykając wszystko co żyje.
Miałam styczność z FIP ale na taka skalę jaka wystąpiła 2-3 lata temu to NIGDY mi się nie zdarzyło. Koty dorosłe, młode... łamiąc wszelkie książkowe standardy tej choroby.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 01, 2023 10:27 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jagódka za TM

Dziękuję za słowa wsparcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zrobiło się wiosennie, słońce jest wręcz oślepiające, koty wyległy na balkon. Dorota nakarmiła Lilę i Sreberko, kociej mamy nie widziała.
Raniutko pobiegłam z Frodo do lecznicy. To daleko i trochę się zmęczyłam, bo Frodo waży już 5,1kg :wink: On jest z tych dużych kotów. Był na czczo, ale wetka nie pobierała mu krwi. Mówiła, że jest ogromna poprawa, WĘZŁY NIEWYCZUWALNE :ok: . Dziąsła ładne z przodu, przy trzonowcach jeszcze malutkie kreseczki, ale nie ma dramatu. Koniec antybiotyku, powolutku schodzimy ze sterydu, bo tego raptem nie można odstawić. Żel stomatologiczny jak najbardziej mogę podawać, ale raz na kilka dni. Dobrze byłoby za miesiąc sprawdzić wątrobę, ze względu na steryd, ale to tak raczej dla spokojności . Nie ukrywam, że odetchnęłam i zapłaciłam tylko 58 zł :wink:
Koty solidarnie głodowały i aż za serce chwyciła mnie Lucy, bo leżała na boczku przy pustej misce :( Sypnęłam suchej karmy jak Frodo był już w torbie, zaraz po powrocie dostały solidne śniadanie. W lecznicy tłum, mnóstwo zabiegów, dobrze, że byłam przed otwarciem, bo nie czekałam długo w kolejce.

ewar

[poprzednia][następna]