Koty z Chomiczowki problemy z łapaniem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2014 14:36 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

ok :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob lis 22, 2014 0:28 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

A gdzie to i o której to wysle Tesciowa :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lis 22, 2014 12:09 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Goyka pisze:A gdzie to i o której to wysle Tesciowa :)

10 grudnia o 13 w sali nr 30 na parterze urzędu Dzielnicy Bielany ul. Zeromskiego 29 wejście od ul. Jastrzebskiego.
Dobrze żeby był Ktoś zainteresowany MD bo myslę że tego może dotyczyć to spotkanie również.

asia2

Post » Sob lis 22, 2014 22:53 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Potrzebny jest DT dla rudzika z pierwszego miotu i srebrnej koteczki urodzonej w czerwcu, dziewczyny złapały miot srebrnej kotki ale ta maleńka gdzieś musiała się zakitrać i została w piwnicy :( ma 5 miesięcy i jest cudna. Rudzik natomiast jest bratem srebrnej i dymnej które znalazły wspólny domek dzięki opiece i tymczasowi u koteczekanusi. Aniu kojarzysz może ile one miały? bo nie wiem w jakim on może być wieku. Niedługo wstawię ich zdjęcia, teściowa ma je w telefonie. Oboje się dają głaskać, rudzik jest bardziej śmiały. Jest przepiękny i napewno szybko znajdzie dom jak to rude, szkoda go tym bardziej że idzie zima :( :(
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 23, 2014 1:02 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Zapomniałam dodać ze jeśli nie znajdzie sie dt to dobrze byłoby je chociaż złapać i wysterylizować bo rudzik ma juz wg moich obliczeń 7 miesięcy wiec za chwile zapłodni swoją młodsza srebrna siostre i bedą kolejne kociaki :cry:
Obrazek

Goyka

Post » Pon lis 24, 2014 0:15 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Goyka a może moglabys je przetrzymac u siebie?. Pomogę zlapać. Nie widzę żadnych możliwości na DT. Wszyscy zapchani po czubki glów.

asia2

Post » Pon lis 24, 2014 1:24 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Z tego, co pamiętam, wpisałam im datę urodzenia 1 kwietnia, ale wet oceniał, że być może urodziły się i w ostatnim tygodniu marca. Ale z drugiej strony były spore, więc mogły być i trochę młodsze. A przy tym wieku tydzień nie ma już znaczenia.
Ja się nie piszę. Mam akurat trójkę, co prawda wspaniałych, ale skarbonek bez dna (calici z nawrotem) i obiecałam w domu, że tym razem to naprawdę ostatni raz.
Ale mam nadzieję, że ktoś się znajdzie, bo jeśli srebrna jest taka piękna jak siostra, to jest piękna. A rude to ogólnie są brzydkie raczej, ale ludzie jakoś je lubią...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon lis 24, 2014 9:04 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

asia2 pisze:Goyka a może moglabys je przetrzymac u siebie?. Pomogę zlapać. Nie widzę żadnych możliwości na DT. Wszyscy zapchani po czubki glów.

Niestety ja nie mogę. Mąż nie zgadza się na tymczasowanie ze względu na nasze koty i to że mnie ciągle nie ma w domu.
Obrazek

Goyka

Post » Pon lis 24, 2014 19:05 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

podbiję wątek. Może akuratnie coś/ktoś zechce pięknoty na tymczas :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 24, 2014 21:12 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Najsmutniejsze jest to że te kocięta są oswojone , pro ludzkie i są caly czas w piwnicy bo nikt nie może im dac domku na DT. Zrobilabym to bez wahania gdybym miala ich trochę mniej ale nawet nie mam jak izolować. Te kociaki - Rudy i srebrna sa juz spore. zaraz zaczną się rozmnażać:((((

Ask nie wiesz czy Jokot ma jakieś mniej zapchane DT?

asia2

Post » Wto lis 25, 2014 11:33 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

asia2 pisze:
Goyka pisze:A gdzie to i o której to wysle Tesciowa :)

10 grudnia o 13 w sali nr 30 na parterze urzędu Dzielnicy Bielany ul. Zeromskiego 29 wejście od ul. Jastrzebskiego.
Dobrze żeby był Ktoś zainteresowany MD bo myslę że tego może dotyczyć to spotkanie również.

Pytałam Pani Sęktas czego ma dotyczyć spotkanie. Powiedziała, że zgodnie z wytycznymi HGW wszystkie dzielnice mają się dwa razy do roku spotykać z karmicielami kotów aby przekazać im informację na temat przydziału karm i wysłuchać problemów. Szkoda, by myślałam że to inicjatywa urzędu. Będzie na nim przedstawiciel BOŚ. Po spotkaniu będzie można odebrać karmę.

Ja będę chciała poruszyć temat lecznic bo to wciąż u nas kuleje. Te cale konsorcjum to śmiech na sali. W tym sezonie na Bielanach złapałyśmy na zabiegi ok. 75 kotów i tylko 12 zostało wykastrowanych na talony dzielnicowe. Leczenie też jest praktycznie niemożliwe. Niebawem będą pewnie pisane przetargi na przyszły rok. Może uda się coś zmienić :roll:

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Wto lis 25, 2014 12:26 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

a ja mysłalam w swojej naiwności że to odzew na moje zapytanie dotyczace MD , zamykanych okienek na zimę.:(( Wysłałam takie cóś do p. Włodek. z prośbą o interwencje . Ech, te karmy gminne to do niczego są. Koty tego nie jedzą.

asia2

Post » Wto lis 25, 2014 14:14 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Ale to i tak dobra okazja, żeby się spotkać, przedstawić problemy i wyrazić swoje stanowisko.
Zresztą i tak wszystko trzeba na piśmie załatwiać, papier musi być, inaczej nie ma dowodu, że ktoś coś powiedziała albo czegoś chciał.

Co do lecznic - też musicie napisać, że nienależycie wykonują zobowiązania wobec gminy. Najlepiej jak najwięcej pism. I zażądajcie, by w następnym postępowaniu miasto przewidziało możliwość wykluczenia oferentów, którzy nieprawidłowo wykonywali zamówienie. Inaczej znów dostaną kontrakt i nic się nie zmieni.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto lis 25, 2014 15:29 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

mam nadzieję, że będą osoby zorientowane i bedą mogly przedstawić problemy i zając stanowisko np w sprawie MD. To znam tylko z tego watku.

asia2

Post » Wto lis 25, 2014 15:34 Re: POTRZEBNE DT DLA RUDEGO MŁODZIKA I SREBRNEJ 5 MIES KOTKI

Poprosiłam o pomoc dla tej dwójki fundację pod psim aniołem, nie mają miejsc w dt ale zaoferowali, że jak wyślę im zdjęcia kotów to wrzuca na swojego facebooka z apelem o dt. U nich bardzo szybko znajdują się dt bo setki osób wchodzą na ich profil, Teściowa ma w komórce zdjęcia , poproszę, żeby mi przesłała. FPPA zasugerowała też kontakt z Fundacją Canis. Podobno oni działają na Bielanach, do nich też napisałam. Szkoda, że BP znalazła tymczasowe schronienie w swym lokalu dla kotów z Żółwiej, a te 2 z Marii zostawiła. Rudy miał DT u koteczekanusi wraz z siostrami tylko BP prosiła, żeby go nie łapać, bo karmicielki dadzą mu dom. BYła też deklaracja na tym wątku, że jak dom się wycofa to rudzik zostanie złapany i na deklaracjach się skończyło. Widać jedne koty są lepsze a inne gorsze :?
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]