Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 13, 2013 21:46 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jo.anno a jak Karmelek ? Wyczuł ją i daje Ci do zrozumienia coś ? Czy w ogóle wisi mu to ? :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 13, 2013 21:47 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A co miała łazić po czyimś mieszkaniu, dobrze wychowana jest :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob kwi 13, 2013 21:50 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

tylko Kulka siedzi pod drzwiami i niucha i syczy od czasu do czasu ( Kulka to szef-policjant ) reszta na czele z Karmelem ma gdzieś przybysza :wink:
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 21:51 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

jo.anna pisze:tylko Kulka siedzi pod drzwiami i niucha i syczy od czasu do czasu ( Kulka to szef-policjant ) reszta na czele z Karmelem ma gdzieś przybysza :wink:

:ryk: A Kulka to który ? Bo w podpisie masz zdjęcia. Obstawiam krówka.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 21:55 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kulka to ten co ma sam profil, wielki jest, same mięśnie i ponad 7 kg wagi, on tu rządzi, ale mądrze i sprawiedliwie :)
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 22:09 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kulka wygląda na zdjęciu bardzo niewinnie, widać udaje dobrego glinę . 8)
Karmel jest więc persem, któremu obcy kot w domu wisi , pewnie póki mu do misek nie zagląda .
No a u białej kocicy fascynują mnie te oczy, na zdjęciach wyglądała nieziemsko.
Pyszczek ma taki ... dobry i te oczy ufne.
Gdyby jeszcze udało się ją postawić na nogi, była by kotką nieprzeciętną, klasy międzynarodowej
śmiało rzeknę. Oczywiście ja tu sędziuje. 8)

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 22:12 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

szkoda, że schron nie dopytał, czy ona tak ma od urodzenia czy coś się stało, jęczy ta mała za drzwiami, jęczy...

ps, krówek to kota młoda ze schronu, nerwowa i dziwna, ale kochana
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 22:19 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

jo.anna pisze:szkoda, że schron nie dopytał, czy ona tak ma od urodzenia czy coś się stało, jęczy ta mała za drzwiami, jęczy...

ps, krówek to kota młoda ze schronu, nerwowa i dziwna, ale kochana

Wiesz jak ludzie oddają - bardzo często kłamią, ponoć zdający twierdził, że tak ma...
To wiemy na pewno.
A w schronie wieści jak w zabawie w pomidor, ktoś przekręci , ktoś nie i już trudno odszukać prawdę potem.
Jedno jest dla mnie pewne- ona tak raczej od urodzenia nie ma, bo taki właściciel by ją oddał wcześniej,
a jakby był inny to by leczył i wiedział co kotu jest , tak mniej więcej.
Dla mnie to wygląda jakby doznała urazu i ktoś stwierdził, że już takiego popsutego kota nie chce.
Leczenie to jest trudne, drogie itp. wiesz jak ludzie do tego podchodzą.
Gdybam sobie, ale dość prawdopodobny scenariusz.

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 22:22 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

" tak ma " to chyba tak nie ma, bo ona naprawdę ciężko się porusza, nogi jej lecą na wszystkie strony przy każdym kroku, dziwne ma te nogi i nieprawdą jest że po paru krokach ją chwieje, cały czas taka chodzi, paralityk i tyle, mam tylko nadzieję, że jej to bólu nie sprawia
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 22:29 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

kotka zjadła całą saszetkę plus chrupki, siku zrobiła w kojec ( był podkład )
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 22:38 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

:| kurcze .

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 22:43 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

nie ma co kurczować, może wcześniej miała wysoką kuwetę :) jest ok
jo.anna

Post » Nie kwi 14, 2013 8:14 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mnie to wygląda na uraz. Nie na chorobę neurologiczną tylko np. na wypadek. Samochód kota walnął. Może mieć uszkodzenie miednicy, moze kręgosłupa - może diabli wiedzą czego.
Sorry ale nie wierzę w ludzi, którzy byli na tyle dobrzy by takim kotem zajmować się ileś lat a potem oddać do schronu. Ja bym wolała uśpić niż kota w takim stanie oddać do schroniska. Obstawiam kotka wychodzącego, którego cosik grzmotnęło........

Się okaże.

W każdym razie ludzie nie mogą zrozumieć czemu robię się niemiła jak słyszę jak to my te koty krzywdzimy trzymając je w domach. Nooo a jak je można uszcześliwić pokazuje filmik. Dzizas........ileż ja bym dała, żeby nasze społeczeństwo cześciej robiło użytek z mózgu......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie kwi 14, 2013 9:35 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

No tak, wszystko wskazuje na uraz , ja też tak myślę, tylko rtg w lecznicy ponoć nic nie wykazało .
To ja już nie rozumiem , chyba co jak co, ale rtg umieją jako tako zrobić.
No bo jak się okaże, że nie, to będę w szoku.

Monika_Krk

Post » Nie kwi 14, 2013 10:30 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Powiem tak: rokowania co do pełnej sprawności według mnie są zerowe.
Ale sprawność można podnieść.
Kotka jest porażona i uszkodzony jest zapewne kręgosłup i rdzeń.Rdzeń nie całkowicie , kot porusza łapami.
Aczkolwiek...
W pierwszej chwili pomyślałam " uszkodzony móżdżek" - to ta część mózgu odpowiedzialna za sprawny chód, częściowo za równowagę.

Jeśli kuwetująca będzie i jedząca- to ok.
Wyjdzie na koty.

I ma ewidentną rują, niech jej dadzą hormony w zastrzyku bo się wykończy (uporczywa rują pojawia się najczęściej po stresie , czyli kiedy kot ląduje "bezpiecznie"- jest dla kotki niezdrowa, a zabójcza dla otoczenia:)- blokować i tyle, z czasem się wysterylizuje)

Mam zdjęcia Brzydalki Bapki Polci z domu- sam wdzięk i smak.
Pokażę potem...)
Dom w Bapce zakochany, i na nią...uczulony.
Ale nic to według domu.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]