» Nie gru 16, 2012 12:07
Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)
Myślę, że dom dla kotów się znajdzie, ale pewnie nie w dwupaku. W sumie czy w dwupaku czy nie to ja uważam, że lepszy ciepły dom z jedzeniem niż koty na dworze bezdomne. Zapewniam cię, że będą talefony. Ja ogłosiłam tylko na kilku darmowych portalach a telefonów miałam od groma. Trzeba tylko zrobić im ładne zdjęcia, lepiej każdemu z osobna, bo jak będą na zdjęciach razem to czasem mogą zniechęcić potencjalnych adoptujących, którzy chcą jednego kotka. Zawsze można zaproponować drugiego, często jak ludzie przychodzą po jednego i zobaczą dwa to czasem chcą jednak dwa. Największe wzięcie mają młode kotki, czym młodszy tym dla ludzi "niestety" lepszy. Warto się pośpieszyć po świętach i ogłaszać. Na stronach schoniska to bym nie ogłaszała, bo tam tyle zwierzaków jest, że marne szanse, że ktoś z Torunia i okolic wypatrzy twoje maluchy.
Ja miałam moją małą znajdę wypuścić po zimie, bo byłam pewna, że jest juz nie do oswojenia, ale się ostatnio zdziwiłam, bo przełamała lody i nie ucieka przed nami i juz prawie nie syczy. Będę ją też ogłaszać, lepszy dom, chociaż na dworze w naszym stadzie byłaby pod naszym okiem, ale ja i tak uważam, że dom najlepszym jest rozwiązaniem.