Nie, nie moga, za kazda przyniesiona rzecz urzednik bedzie wystawial kwitek. Nie ma np. podawania psom/kotom karmy prosto z darow, najpierw papier, potem ew. karmienie. Tak mi powiedzial pan z um, ktory sie zajmuje schroniskiem, ten, ktory nie lubi zwierząt.czyli osoby prywatne nie będą mogły przynosić jedzenia dla zwierzaków i innych potrzebnych rzeczy?!
i to nie dla wszystkich! Ja np. nie moge wejsc, musze czekac na laskawe zezwolenie, czekam juz od zeszlego czwartku, podobno jutro maja do mnie dzwonic czy jest w tej sprawie decyzja. Takze dziewczyny z Mielca wchodza, a ja nie, moze za stara jestem dla urzednikow. Zadawano mi dziesiatki pytan podczas rozmowy tel.: po co chce wejsc do schroniska, po co chce zdjecia robic, a tak ogolnie to po co jestem? 'Przeciez wolontariuszki zdjecia zrobia' - cytat, wniosek czyli ja nie jestem juz wolontariuszem.Na dodatek te wejścia do 15 ( jak schronisko jest czynne!)
Wzory umow na prowadzenie wolontariatu byly przekazywane do UM juz w lutym 2012 przez SOS dla Zwierzat Katowice. Do dzis nie wiadomo czy sa potrzebne.
Adopcje sa tylko w dni powszednie do godz.15, zadnych sobót i niedziel.