Schronisko KRK - pilnie domek dla Czarki i Helmutki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 10:48 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Mruczeek pisze:KOTY WOLNO ŻYJĄCE W EKOSYSTEMIE MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/ ... efault.htm

WAŻNE !!!
• Koty wolno żyjące (dzikie, piwniczne) stanowią stały element ekosystemu miejskiego, a ich obecność w budynkach w zdecydowany i naturalny sposób zapobiega obecności i rozmnażaniu się gryzoni (myszy i szczurów).
Nie są to zwierzęta bezdomne, w związku z tym, nie wolno ich wyłapywać, wywozić, ani utrudniać im bytowania w danym miejscu.
Utrudnianie, czy zamykanie dostępu do ich schronień w terenie zabudowanym, jakim są przede wszystkim piwnice jest niehumanitarne.
• Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003, Nr 106, poz. 1002 z późn. zm.) daje możliwości wszczęcia postępowania wobec osób, które znęcają się nad zwierzętami.
• Wszelkie działania podjęte przez zarządców nieruchomości, jak też osoby opiekujące się wolno żyjącymi kotami, powinny odbywać się z zachowaniem zasad współżycia społecznego tak, aby nie stwarzać uciążliwości dla mieszkańców, a jednocześnie zgodnie z wymogiem ustawowym humanitarnie traktować zwierzęta.

ps.trochę mnie poniosło

W Warszawie nie jest źle ale też i nie wygląda tak różowo jak wynika z tego co powyzej. Niestety... :(
Osobiście mi jako zarejestrowanemu karmicielowi moja wspólnota nie przeszkadza a nawet sprzyja.
Mariusz
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto gru 07, 2010 15:27 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:miałam dziś Manolę na rękach :lol: i mnie nie ofukała, coś burego spało zawinięte, myślałam że to Grubcia więc przytuliłam

:D
Wincenta też?
Czy Wincent i Manola są spokrewnieni?
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Wto gru 07, 2010 15:31 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Kruszynka. :)

http://yfrog.com/15img16830j

Zagadka: U kogo na rękach taka zadowolona?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto gru 07, 2010 16:51 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

mrr pisze:Kruszynka. :)

http://yfrog.com/15img16830j

Zagadka: U kogo na rękach taka zadowolona?

wygląda kwitnąco :1luvu: bardzo ładnie jej w fiolecie
poszukam takiego tła :D
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 16:55 przez Tunisia, łącznie edytowano 1 raz

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto gru 07, 2010 16:53 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Manola i Wincent nie są spokrewnieni, oboje są z lipca, razem się dziczyły i razem chorowały, lubią się
King paskudnik już wyjechał do domu 8)

Tunisia

Post » Wto gru 07, 2010 17:16 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Dziś byliśmy z Felcią na trzeciej konsultacji
Zrobiono nowe fotki padło stwierdzenie że te blachę trzeba wyjąć
tym bardziej że jest przytwierdzona pięcioma śrubami dodatkowo
związania drutem nie mówiąc o fakcie że jest za duża .
Kość strzałkowa która była złamana została nieprawidłowo złożona
jedna część zrosła się z główną kością prawidłowo natomiast druga
połowa jest luźna i dość ostro zakończono prawdopodobnie trzeba będzie ją jakoś spiłować
lub usunąć ale to okaże się dopiero 14.12 kiedy będzie ponownie łapka rozcinana .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto gru 07, 2010 17:26 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:Manola i Wincent nie są spokrewnieni, oboje są z lipca, razem się dziczyły i razem chorowały, lubią się

Super :D
Nareszcie jest czyjś
Manola i Wincent... tak mi się jakoś błędnie skojarzyło, bo dosyć podobni są, z wyglądu i z charakteru
Fajnie, że z Kruszynką coraz lepiej :D
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Wto gru 07, 2010 17:29 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Ehh Felicita :( dużo będzie tego do spiłowania, bo złamanie było w połowie piszczeli

Tunisia

Post » Wto gru 07, 2010 18:07 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:Manola i Wincent nie są spokrewnieni, oboje są z lipca, razem się dziczyły i razem chorowały, lubią się

Nreszcie KING , on tak długo czekał.
A kto go zabrał.
Tunisia masz z nimi kontakt.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto gru 07, 2010 20:18 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

a więc...King od razu po wyjściu z transporterka zaczął się miziać i kręcić ósemki wokół nóg :mrgreen: kto by pomyślał :twisted:

Tunisia

Post » Wto gru 07, 2010 20:30 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Kasia, wstawisz to zdjęcie Kruszynki na pierwszą stronę

Obrazek

Tunisia

Post » Wto gru 07, 2010 20:30 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:a więc...King od razu po wyjściu z transporterka zaczął się miziać i kręcić ósemki wokół nóg :mrgreen: kto by pomyślał :twisted:

super :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto gru 07, 2010 21:00 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:a więc...King od razu po wyjściu z transporterka zaczął się miziać i kręcić ósemki wokół nóg :mrgreen: kto by pomyślał :twisted:

:D :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto gru 07, 2010 21:08 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

cudne
Majkel
Obrazek
Nutka
Obrazek

Tunisia

Post » Wto gru 07, 2010 21:13 Re: Schronisko Kraków - pilnie domek dla Grubci i Filemona!!

Tunisia pisze:Kasia, wstawisz to zdjęcie Kruszynki na pierwszą stronę

Obrazek

Jaka śliczna dziewczyna:) już wstawiam
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

[poprzednia][następna]