*Schr.Op. - Maluchy, maluszki. Proszą o pomoc, o domy!*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 11:21 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Albo listków "uciekających" na wietrze.

Obrazek

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie lis 07, 2010 11:22 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Ale można też i tak.

Obrazek

Obrazek

-Buffy-

Post » Nie lis 07, 2010 12:01 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Małe dzikusie Honoratka, Hilarka i Tulisia.

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lis 08, 2010 0:56 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

-Buffy- pisze:
Prążek pisze:Dziewczyny, dopóki będziecie działały tylko na forum, nic się nie zmieni, a będzie gorzej, zresztą same to już obserwujecie...

Nie wiem, jakie inne formy działalności masz na myśli.
Co według Ciebie, powinno się robić, aby uświadomić ludzi, że zwierzę to nie zabawka? Że należy i kocury i kotki wykastrować?

Prążek pisze:... w zeszłym roku pisałam to samo, w tym nie chciało mi się pisać ale mnie ruszył tel pewnej Pani z Opola, która chciała zaadoptować kotka ze schroniska ale jej powiedziano, że teraz nie bo kotki chorują na oczy...

Nie wiem, czy w innych schroniskach wyadoptowuje się chore zwierzęta.
Nie wiem też, czy wyadoptowane by zostało chore zwierzątko z domu tymczasowego.
W naszym Schronisku, nie wyadoptuje się w trakcie leczenia chorego zwierzęcia.
Jeśli natomiast, komuś zależy na zaadoptowaniu kota lub psa, na pewno poczeka do zakończenia kuracji. Nie możemy być bowiem pewni, czy przyszły opiekun zadba o zdrowie takiego zwierzęcia, czy może go odda z powrotem do Schroniska.

Prążek pisze:...dlaczego nie mówi się prawdy mieszkańcom, że w schronisku panuje pp?...

W jakim celu miałybyśmy informować o tym mieszkańców?
Czy zwyrodnialec zmieni swoje nastawienie do zwierzęcia, bo dowie się, w jakich męczarniach umierają kocięta?
Czy osobę, która oddaje swoją kotkę z maluszkami, cokolwiek wzruszy?
Czy wtedy zmieni się mentalność ludzi? /Wykastruj swojego kota lub kotkę, aby niepożądany miot nie trafił do Schronu na prawdopodobną śmierć?/
Czy przestaną traktować zwierzęta jak rzeczy?
Cały czas nie ma żadnego potwierdzenia czy poparcia, że jest to panleukopenia.

Prążek pisze:...Czy nikt nie pomyślał, że jakby mieszkańcy znali prawdę, to może by tez "ruszyli się" do Urzędu, żeby zapytać co się dzieje, że dlaczego tak mało pieniędzy idzie na schronisko, że
brak karmy
brak wody bieżącej w niektórych pomieszczeniach
przecież o tym mieszkańcy nie wiedzą, bo skąd,...

Nie od dziś wiadomo, że w schroniskach w ogóle, często jest tragicznie.
Niewiele jest osób, którym zależy na dobru pokrzywdzonych zwierząt. A te, które działają, dają z siebie wszystko, aby tym zwierzakom było trochę lepiej.
Nie wiem, czy poza takimi osobami, w ogóle kogoś obchodzi los niechcianych zwierząt.

Prążek pisze:...tak samo było w sprawie sterylizacji kotów, dzwonili mieszkańcy, że chcieliby wysterylizować tu i ówdzie koty, pieniądze się skończyły, nie przyznano dodatkowych, wydz. ochrony środowiska to nie obchodzi uważają, że to niepotrzebne wydawanie publicznych pieniędzy, Prezydenta to też nie obchodzi...

Nie wiem, czy jest jakiś sposób na bezduszność władz.

Prążek pisze:Zapraszam Was do udziału w spotkaniu z kandydatami na przyszłego prezydenta miasta, to jest spotkanie dla org. pozarządowych, odbędzie się 8.11 o godz. 17 więc po pracy...
przyjdzie zapytajcie, ciekawe co powie nasz Prezydent...

Czy możemy wierzyć w przedwyborcze obietnice /a raczej kłamstwa/?
My nie jesteśmy organizacją pozarządową. Jest nas garstka osób indywidualnych.
Nie przypuszczam, by ktokolwiek chciał nas słuchać bez konkretnych danych, popartych dowodami argumentów.
Zresztą, cokolwiek nie powiedzą, czegokolwiek nie obiecają, nie będzie to miało przełożenia na powyborczą, schroniskową rzeczywistość.
Pamiętaj, że Opolskie Schronisko jest postrzegane jako jedno z bardziej komfortowych w Polsce /czego w niektórych jego aspektach nie można podważyć/.

P.S. Niektórzy z nas niestety pracują minimum do 18.00.

Zacznę od tyłu, nie mam dziś czasu na całą odpowiedź

strasznie przykro, że tylko Ty się zainteresowałaś...

spotkanie nie będzie trwało do 18, tylko znacznie dłużej bo będą wszyscy kandydaci,

zawsze można później pójść i powiedzieć, że obietnice były takie i owakie, jeżeli nic nie zrobimy, samo się nie zrobi!

jedno wiem, i gorąco was namawiam, żeby nie głosować na obecnego prezydenta, bo choć posiada psa, zwierzęta nie interesują go

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Pon lis 08, 2010 7:43 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Niestety obawiam się że w kontekście spraw typu żłobki przedszkola służba zdrowia drogi itp. los zwierząt akurat najmniej interesuje zarówno wyborców jak i kandydatów. Nawet jesli komuś nie jest obojętny los zwierząt to przy tylu innych problemach miasta i mieszkańców jest to mało ważne. Niestety ale to jest smutna prawda. I obawiam się że nie ma znaczenia czy na takim spotkaniu byłoby osób 5 czy 50 które chcą pomóc zwierzętom to i tak nic nie wskórasz. Nie ma się co oszukiwać ci co chcą pomagać to i tak to robią a w naszym kraju jeszcze długo bedzie tak jak jest jesteśmy krajem biednym i w konkurencji wielu innych wydatków pomoc zwierzętom zwyczajnie przegrywa i schodzi na dalszy plan.
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro lis 10, 2010 17:59 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Smutne wieści przeplatają się z dobrymi.

Jedne żegnamy, bo los dla nich okazał się okrutny. :(

Inne żegnamy i życzymy powodzenia, bo los się do nich uśmiechnął i znalazły swoje nowe domki.

Odeszła Bunia. :cry:
/FIP/

Obrazek

Śpij spokojnie Maleńka. [*]

-Buffy-

Post » Śro lis 10, 2010 18:02 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

-Buffy- pisze:Smutne wieści przeplatają się z dobrymi.

Jedne żegnamy, bo los dla nich okazał się okrutny. :(

Inne żegnamy i życzymy powodzenia, bo los się do nich uśmiechnął i znalazły swoje nowe domki.

Odeszła Bunia. :cry:
/FIP/

Obrazek

Śpij spokojnie Maleńka. [*]

Popłakałam się Haniu sama wiesz.... moja mała bułeczka...
Obrazek

daga80

Post » Śro lis 10, 2010 18:04 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Zły los odebrał nam też Suri. :cry:
/FIP/

Obrazek

Śpij spokojnie maleńka. [*]

-Buffy-

Post » Śro lis 10, 2010 18:06 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Z dobrych wieści.

Nasza cudowna Alka jest już w swoim nowym domku.

Obrazek

Powodzenia Koteczko. :)

-Buffy-

Post » Śro lis 10, 2010 18:11 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

I pieszczocha Kaja.

Obrazek

Powodzenia Koteczko. :)

-Buffy-

Post » Czw lis 11, 2010 20:13 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

Bazarek dla naszych kociastych viewtopic.php?f=20&t=119903&p=6651001#p6651001
Obrazek

daga80

Post » Czw lis 11, 2010 20:23 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Ponad 80 malców.:( Prosimy o pomoc!*

daga80 pisze:Bazarek dla naszych kociastych viewtopic.php?f=20&t=119903&p=6651001#p6651001

Kociaki są ogromnie wdzięczne. :1luvu:

-Buffy-

Post » Nie lis 14, 2010 10:58 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Prosimy o pomoc! Potrzebne DT/DS!*

Minął kolejny tydzień w Opolskim Schronisku.

Tydzień nadziei i smutku.

Nadziei, że może jutro będzie lepsze.

Smutku, bo pożegnaliśmy rudziaszka Jantara. :cry:

Obrazek

Śpij spokojnie Malutki. [*]

-Buffy-

Post » Nie lis 14, 2010 11:01 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Prosimy o pomoc! Potrzebne DT/DS!*

Malutki akcent radości - przekochany Nefi już jest w swoim nowym domku.

Obrazek

Powodzenia Kocurku. :)

-Buffy-

Post » Nie lis 14, 2010 11:17 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Prosimy o pomoc! Potrzebne DT/DS!*

Ponad 50 maluchów przebywających w Schronisku czeka na domy, pomoc i wsparcie.
Potrzebują dobrego jedzonka, aby zdrowo rosły.
Potrzebują leków.
Potrzebują kocyków i zabawek.
Potrzebują żwirku.
Potrzebują wszystkiego, a szczególnie ciepła i miłości. Głaszczących je rąk.

Jednym z nich, to miziak nad miziaki Eliot.

Obrazek

-Buffy-

[poprzednia][następna]