Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 12, 2010 20:03 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

W dzisiejszym emetrze był Arlekin.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Pt mar 12, 2010 21:04 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Ale jak dajecie ogłoszenia w roznych miejscach, to trzeba tam tez podawać telefon do Schroniska i zaznaczać, że to schroniskowe :)

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Pt mar 12, 2010 22:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Najlepiej wiedzą o historii kota schroniskowi kociarze i lepiej podawać numery prywatne do osób co wiedzą o nich prawie wszystko.
Biorą te koty na ręce, przebywają z nimi , znają ich zachowania i mogą doradzić , bo nie każdy kot nadaje się dla każdego
Praktyka pokazuje, że często to są telefony nietrafione a jak ludzie pytają się gdzie jest kot i dowiadują się ze muszą jechać do schroniska, to bardzo często rezygnują z adopcji.
Ale też trzeba ludzom tłumaczyć ,że koty schroniskowe są wszystkie piękne i każdy z nich potrzebuje człowieka.
Nieraz to daje efekty - GIZIA - cudowna kotka znalazła dom przez ogłoszenie w emetrze.

Na adopcje i oglądanie kotków umawiamy się bardzo często na sobotę lub niedzielę, jak ludzie chcą w tygodniu adoptować to dzwonimy do lekarzy, oni wiedzą najlepiej o każdym z nich.

mk999

Post » Sob mar 13, 2010 8:14 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

wiecie może jak się miewa Marynarz?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Sob mar 13, 2010 12:41 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mk999 pisze:Najlepiej wiedzą o historii kota schroniskowi kociarze i lepiej podawać numery prywatne do osób co wiedzą o nich prawie wszystko.
Biorą te koty na ręce, przebywają z nimi , znają ich zachowania i mogą doradzić , bo nie każdy kot nadaje się dla każdego
Praktyka pokazuje, że często to są telefony nietrafione a jak ludzie pytają się gdzie jest kot i dowiadują się ze muszą jechać do schroniska, to bardzo często rezygnują z adopcji.
Ale też trzeba ludzom tłumaczyć ,że koty schroniskowe są wszystkie piękne i każdy z nich potrzebuje człowieka.
Nieraz to daje efekty - GIZIA - cudowna kotka znalazła dom przez ogłoszenie w emetrze.

Na adopcje i oglądanie kotków umawiamy się bardzo często na sobotę lub niedzielę, jak ludzie chcą w tygodniu adoptować to dzwonimy do lekarzy, oni wiedzą najlepiej o każdym z nich.

Podajac tylko prywatny numer, sugeruje sie ze sa to koty z prywatnego domu. Trzeba zaznaczac ze one sa ze schroniska bo potem dzwonia ludzie z ogloszen i strasznie sie dziwia ze to schroniskowy, bo nie bylo kontaktu do schroniska. Uwazam ze jak najbardziej podawanie prywatnych numerow jest ok, ze wzgledu na dodatkowe informacje o kazdym kocie ALE poniewaz sa to koty schroniskowe to jednak nalezy dac namiary na schronisko, numer telefonu i www. Mozna np w ogloszeniu zaznaczyc ze kot ze schroniska, dac namiary na schronisko plus info, ze wiecej informacji pod numerem - i tu prywatny.

ToraNeko

Post » Sob mar 13, 2010 13:00 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Apropo informacji w ogłoszeniach. Ja podaję tylko namiary prywatne z pierwszej strony, ALE w każdym ogłoszeniu zaznaczam, że kot przebywa w schronisku.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob mar 13, 2010 13:07 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Ale naprawde trzeba tez podawac namiary na schronisko, lub chociaz www, czesto ludzie chca sprawdzic adres schroniska, czasem wogole nie wiedza nawet w ktorym kierunku sie jedzie, a tak, oprocz telefonu do osoby ktora wie wiecej o konkretnych kotach, maja od razu namiary na schronisko, moga wprost zadzwonic, dowiedziec sie kiedy kot konczy kwarantanne, poza tym na stronie sa tez godziny otwarcia schroniska, informacje ktore ulatwiaja i nierzadko przyspieszaja adopcje. Majac numer telefonu do schroniska, maja tez od razu kontakt do weterynarzy i jesli sa zdecydowani na kota skraca to czas i ilosc telefonow, do momentu kiedy po kota przyjda.

ToraNeko

Post » Sob mar 13, 2010 16:42 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Aby ludzie wiedzieli gdzie jest schronisko i jak dojechać do niego oraz jak dotrzeć do strony www schroniska to należy schronisko promować. Ten wątek nie ma na celu wyręczać niektórych osób w tym, ale wyłącznie promować koty ze schroniska, dając im ogłoszenia , zdjęcia , ten wątek ma tytuł który sam świadczy o stronie.
Poza tym w ogłoszeniach najważniejszy jest opis kota, zdjęcie a potem czy osoba go chce adoptować a nie numer telefonu.
My się umawiamy z ogłoszeń z ludźmi w schronisku najczęściej
w sobotę i niedzielę , mówimy ze to kot ze schroniska a o wiedzę medyczną prosimy aby osoba zainteresowana adopcją dzwoniła do lekarzy.

Dzięki tej stronie i ogłoszeniom coś się ruszyło z adopcjami.
Poszedł do domu Pink, Lusi , Diamonda, Tina i inne,
ta strona jest częścią reklamy i promocji schroniska , zachęcanie ludzi do adopcji a czy to jest numer telefonu prywatny czy schroniskowy to nie ma znaczenia, najważniejsze są tu dla mnie koty a reszta jest tylko dodatkiem.

mk999

Post » Sob mar 13, 2010 18:29 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

w sprawie kontaktów zacytuję sama siebie:
Tunisia pisze:
można podawać mój numer; 698 888 942, ale obok tego pierwszego schroniskowego, tel w sprawie kotów przełączane są do lekarzy wet., a nikt nie zna więcej szczegółów niż oni, jeśli chodzi o ewentualne allegro, to proszę nie podawać żadnych namiarów na schronisko, może mój prywatny telefon

chodzi o to aby osoba zainteresowana (gdy już wie ze chodzi o kota ze schroniska) mogła się upewnić czy np nie został on wyadoptowany kilka godzin wcześniej, jaki jest dokładnie jego stan zdrowia, kiedy ewentualnie będzie poddany kastracji jeśli jeszcze nie był itd. a ja często nie jestem w stanie zagwarantować pytającym dokładnych i przede wszystkim najbardziej aktualnych informacji
choć ja nie mam nic przeciwko podawaniu również mojego nr tel. (w razie problemów z połączeniem z jednym z numerów kontakt. zawsze jest jakaś alternatywa :)

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z182872367
Ostatnio edytowano Sob mar 13, 2010 19:08 przez Tunisia, łącznie edytowano 2 razy

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Sob mar 13, 2010 18:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Ja podaję numer do schroniska oraz numer prywatny.
Podaję też sygnaturę, pod którą kot jest zarejestrowany w schronisku, bo to ułatwia z pewnością szukanie konkretnego kotka, gdyby ktoś jednak na własną rękę po przeczytaniu ogłoszenia pojechał do schronu i chciał kota zaadoptować.
W treści ogłoszenia czasami dodatkowo podaję informację, że kot jest w schronisku. Czasem o tym zapominam... :oops:

Uważam, że dużo lepiej jest, kiedy ktoś najpierw porozmawia z wolontariuszem. Lepiej wtedy można wybrać charakter kota, dopasować kota do domku i odwrotnie.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob mar 13, 2010 20:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

a ja przepraszamz a allegro, ale nie wiem w co ręce włożyć.

postaram się w poniedziałęk w pracy popracować
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob mar 13, 2010 22:40 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

eeee nie ma za co przepraszać :)
to ja powinnam podziękować za ogłoszenia bo też nie wiem ostatnio w co ręce włożyć :(
jutro coś napiszę o tych nowych kotach

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Sob mar 13, 2010 22:46 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

BOże, dlaczego one muszą siedzieć w tych piekarnikach...chodzi mi o te klatki z pleksą i otworami...?? :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie mar 14, 2010 15:49 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

bo to są boksy dla kotów na kwarantannie, takie "jedyneczki"
ale tak źle tam nie mają :)

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Nie mar 14, 2010 16:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

podniosę,szukamy domeczków dla koteczków :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]