Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 17:15 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

OlaLola pisze:Ojjj myślę, że Dt się na ten pomysł nie zgodzi... Ona jest tak zestresowanym kotkiem, że wyciskanie moczu na pewno by na nią źle podziałało... każda wizyta u weta ją strasznie stresuje, a poza tym tak jak mówię myślę, że ani ptok ani Dt się nie zgodzą, ale to tylko moje przypuszczenia...

to najprosciej jest podjechac samemu do weta, wziac ten zwirek, u naszego przed pobraniem moczu dostalismy go za darmo, tylko potem wiadomo, ze do nich trzeba zawiezc mocz do analizy

cos sie dzieje u Tequilu z sikaniem??

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob cze 05, 2010 21:19 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Z tego co mi wiadomo, po sterylce Teqi mocz ma bardzo silny zapach. I teraz tak, wet powiedział, że może to przejść samoczynnie, ale niekoniecznie....
Najgorsze ( jeśli chodzi o możliwość adopcji ) jest to, że Teqi nie zawsze załatwia się w kuwecie ( mówię o siusiu) Dt to nie przeszkadza, jest na prawdę cudowny, myślę, że gdyby mogli na pewno by ją zaadoptowali, niestety nie mogą, ale dla przyszłego Ds może to być kłopot...
Wiecie jak jest, jak kot np robi na szmatki dla niektórych to kłopot, a co dopiero jak nie robi w kuwetce....
Ja Teqi widziałam raz.... przed wizytą u weta.... i chyba w życiu nie widziałam tak zestresowane kota, a wiele kotów widziałam, które np miały swój pierwszy dzień na kociarni, czy które były u weta...
W każdym razie będę jutro u ptoka i zapytam dokładnie jak aktualnie mocz Teqi się "ma" chyba, że wcześniej ptok coś napisze.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt cze 11, 2010 18:06 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Jak po wizycie? wiadomo coś?
i cio tam u Kasi? :)
Obrazek

aksara

Od: Nie paź 04, 2009 11:27

Post » Pt cze 11, 2010 18:49 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

dziewczyny - może ona ma coś z pęcherzem - przecież w tym jej "oryginalnym" domku raczej nie dbali o nią.
Sikała poza kuw - to won z kotem, zamiast zbadać mocz..

może Tequi ogarnął stres po sterylce i kryształki zaczynają zatykać światło cewki..wtedy będzie coraz gorzej, aż kot się zapcha - a np. cewnikowanie to już b.inwazyjna metoda..
koniecznie zbadajcie mocz..dobrze byłoby zrobić usg - no chyba, że szczawiany wyjdą w bad.moczu (tych nijak poza operacją nie da się usunąć..)
może dlatego nadal sika w DT mimo, że czynniki stresogenne poszły

napewno trzeba pilnować ilości wypitych płunów! - silny zapach moczu oznacza m.in., że jest gęsty -wtedy łatwiej nabudowują się kryształy.

no nic trzymam kciuki, żeby żadne porady nie były kochanej dziewczynce potrzebne! :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob cze 12, 2010 18:12 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Tequilka przesyła pozdrowienia. :1luvu: Jej mocz nie jest już tak intensywnie śmierdzący, choć jeszcze trochę. Teqi jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Obecnie ma najlepszy pokój w swoim Dt, gdyż jest w nim najchłodniej, więc kici upały w ogóle nie doskwierają :)
Bardzo dziękujemy za rady, na pewno będą brane pod uwagę. Na razie z Teqi ok, może mocz nie jest jeszcze w 100 % normie, ale miejmy nadzieję, że będzie ok. Apetycik dziewczynka ma i pod innymi względami wszystko wporządku (odpukać)
=====================================================
Co do Kasi bardzo byśmy prosili o ogłoszenia!!! Ta kicia już dawno powinna być w swoim DS!!

OlaLola

Post » Sob cze 12, 2010 19:17 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Olu a czy sprawy zdrowotne Kasi wyjaśniły się?
Obrazek

aksara

Post » Nie cze 13, 2010 15:41 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Odnośnie zdrówka Kasi to z tego co mi wiadomo Kasia świetnie się trzyma. Kuwetkuje bez problemu, apetycik ma. A jeśli chodzi o szczegóły to myślę, że ptok pojawi się na wątku i napiszę więcej :P

OlaLola

Post » Czw cze 17, 2010 15:00 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

aksara No więc odnośnie Kasi masz mieć PW od ptoka :)
A jeśli chodzi o siuśki Tequilki to wszystko już dobrze :) nie ma żadnego brzydkiego zapaszku ( najprawdopodobniej był skutkiem sterylki) No i Teqi znów korzysta z kuwety :P Już jej się nie zdarza robić poza :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Czw cze 24, 2010 22:39 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

:ok: :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw lip 08, 2010 20:12 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Podrzucę dziewczynki Tiqę i Kasię :1luvu:

i o zdrowie Kasieńki dopytuję - jak tam sprawy wodno - brzuszkowe?
Obrazek

aksara

Post » Pt lip 16, 2010 21:40 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

o rany, Tekila - jak moja... :1luvu:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Sob lip 24, 2010 18:23 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Tequilka przesyła pozdrowienia, niestety nikt o nie nawet nie pyta... ;(

OlaLola

Post » Pon sie 09, 2010 18:08 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

ooo, jak dawno nikt tu nie zaglądał :(
jakieś wieści?
Obrazek

aksara

Post » Śro sie 11, 2010 9:37 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Tequilka ma się dobrze, jest zdowiutka, załatwia sie do kuwety :) Apetycik jej sprzyja, jest bardzo przyjacielska....
no i czeka, na ten jedyny, wymarzony domek :)

OlaLola

Post » Pt sie 13, 2010 21:17 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Proszę wejdzcie na wątek, rozmnażalnia kotów, chore kocięta, dług u weta i 34 koty...
viewtopic.php?f=13&t=115633&p=6302312#p6302312

OlaLola

[poprzednia][następna]