U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 10:27 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Kukuły są dwa chłopy. Wczesne stadium KK, czyli bez paniki, dostały antybiotyk, zostały odrobaczone i określone jako silne i dobrze odżywione.
Dziś fiprexa dostaje Gryzelda, Lucek za dwa dni.

Idę się upić chyba.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt paź 15, 2010 10:40 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Dwa wkurzone kukuły

Obrazek

Poker71

Post » Pt paź 15, 2010 10:41 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Szczęśliwy tatuś nakarmił kukułke

Obrazek

Ja nie wiem czemu mnie korci nazwać je lech i jarosław.... no ale przecież nie zrobie im tego :twisted:

Poker71

Post » Pt paź 15, 2010 16:39 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Poker71 pisze:Szczęśliwy tatuś nakarmił kukułke

Obrazek

Ja nie wiem czemu mnie korci nazwać je lech i jarosław.... no ale przecież nie zrobie im tego :twisted:

Krysiu mam kiepski okres w życiu, mało co mnie cieszy, ale jak przeczytałam powyższe... Przez 15 minut robiłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: na dywanie :D Wielkie dzięki :)
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Pt paź 15, 2010 17:00 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Krysia fajne bomble :ok:

Ja jednak do Gdyni sie nie wybieram :roll: chwilowo wstrzymuję akcję z maluchami do znalezienia DT :roll: także to mleczko to nie wiem....może Seja dałaby jutro Mpacz bo one się będą widzieć bo maja jakąś zbiórkę dla PKDT w Gda..i odebrałabys od Mpacz w Gdynii? spytaj Seji...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob paź 16, 2010 8:04 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Nie żyję... w domu dym jak cholera.

Lucek załapał kuwetę (oby na stałe), już nie trzeba hrabiego nosić sam lezie. Wszędzie go pełno, zamorduję drania za moje firaaaaankiiii! On ma dwa tryby: on i off, nic pomiędzy: albo szaleje jak głupi albo śpi tak że go dobudzić nie można. W nocy trzeba było go sciągać z WYSOKIEJ szafki na którą jakiś cudem wlazł ale zleźć nie umiał... o czym wokalnie informował połowę osiedla.

Kukuły nie współpracują zbytnio :/ W związku z czym nawet się nie przebieram po karmieniu tylko łażę w stałych szmatach... wyglądam i pachnę jakby mnie stado przedszkolaków mlekiem opluło :/ Czuję się zaś jakby mnie te przedszkolaki jeszcze dodatkowo spałowały.

Gryzelda ma wzrok pod tytułem "Oszty w dziuple, przegieliscie!"

Oboje z TZtem wyglądamy jak zombi po czołowym spotkaniu z mistrzem wagi ciężkiej.

PS. Aha, kukuły też mają pchły, a proszek dla takich maluchów to dzis może uda mi się zdobyć. W związku z czym już mnie żrą :evil: A ilość prania od wczoraj przekracza średni przerób malej pralni w średnim mieście.

Poker71

Post » Sob paź 16, 2010 9:31 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

uhm... :lol: a wet nic nie zaproponował dla nich na te pcheły ? ... Krysia to teraz masz macierzyństwo pełną gębą :-) dobrze że kociaki szybko rosną, tydzień, 2a i będą jeść już same na pełen etat :-)
Obrazek

Marea

Post » Sob paź 16, 2010 21:19 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Po dwugodzinnych poszukiwaniach dostalam w koncu ten piekielny proszek. Opłaciłam to kolejnymi siwymi włosami, bo... przeczytałam ulotkę kretynka :evil: I trzy godziny z głowy dopatrywania się objawów niepożądanych u kukułów... i u siebie. Po czym po raz 5ty od 2 dni kolejne sprzatanie, kolejne pranie, od tego wiecznego prana już nam szyby całe parują. ech.

A propo ech, to echtom wisi mojemu TZ kolację, bo zostawił sobie mięsko... które pożarł Lucek :roll: w kwadrans wyczaił gdzie jest patelnia!

Jeden kukuł bardzo dobrze: żre już mięsko i hillsa mokrego, sam pije, sam robi kup. Drugi niestety jedyne co zezera... to żwirek 8O ! I na razie od wczoraj kupy niet :( Pierwszy biega z Luckiem, drugi czasem ale zdecydowanie mniej chętnie. No nic, wdrażamy witaminy i czekamy poniedziałku... w razie co będę znowu kwitnąć 3h u weta :?

Poker71

Post » Nie paź 17, 2010 13:27 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Wszyscy nas mają w d[] :evil:

Kukuły będą się nazywać Maczu i Pikczu, chyba że ktoś zgłosi fajniejszą propozycję. W skrócie Kukuły lub Pikaczu. Jeden tygrysek drugi marmurek.

Więc Pikaczu już jedzą same, ale TYLKO mokre zmieszane z suchym. Same mokre nie, same suche nie, tylko wymieszane. Suche namoczone nadaje się tylko do rzucania w brata resztkami. Picie samodzielne za to wybitnie im słabo idzie.

Nadal żrą żwirek silikonowy! Dziś żeśmy dosłownie wydłubywali ziarenka z jednego kukuła :/ Kury czy co że muszą dziobać wszystko co się wala???? Więc silikonowy idzie do wysokiej kuwety, w niskiej będzie drewniany, nie mamy wyjścia.

Lucek w nocy znowu chrzcil kanapę :( Nie mam na niego koncepcji, kupa ładnie w kuwetę, jak sie go wsadzi i przypilnuje to siusiu też... ale jak się go nie pilnuje to kanapa/fotel. Od dziś niestety noc spędza w toalecie, nic nie poradzę....

Maczu- chojrak, tygrysek.
Pikczu- cykor, marmurek.
Ostatnio edytowano Nie paź 17, 2010 13:46 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Post » Nie paź 17, 2010 13:45 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Gburia Furia
Obrazek

Poker71

Post » Nie paź 17, 2010 13:46 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Gadam latam pełen serwis

Obrazek

Poker71

Post » Nie paź 17, 2010 15:31 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

:ryk: Krysia z tymi maluchami tak czasem jest że długo załapują kuwetę... :roll: izolatka z kuwetą zazwyczaj przynosi dobre efekty...
Kciuki za zdrówko maluszków i ich szybką adopcję :ok: no i za złapanie tej cholery ich matki...w końcu ... :)
Obrazek

Marea

Post » Nie paź 17, 2010 15:44 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Mam doła z powodu tych Luckowych wpadek, bo dopoki sie nie nauczy to do adopcji nie pójdzie... zeby nie było zwrotu za miesiąc czy dwa :( Nie jestem też w stanie stwierdzić jak czesto i co robią kukuły, więc nie wiem czy jest wszystko ok... trochę przerasta mnie to wszystko razem.

Z lepzych niusów objawił się dziś po 5 miesiącach BOLUŚ. Ten małpiszon lato to chyba na działkach spędził, a teraz działkowiczów nie ma myszy też mało to wrócił na stare śmieci?

Więc z balkonowych jest
- na stałe Marmurek (do złapania, ma niesprawną łapkę, kuleje ale radzi sobie nieźle)
- na stałe Burasia (łapiemy przyszły tydzień, wygodna mama Kukułów znalazła sobie kurde niańkę za darmo!)
- na stałe powsinoga Stefan (wielki kocur o urodzie bandyty, pieszczoch, terroryzuje całe osiedle żeby go karmić i głaskać; do kastracji mam nadzieje w przyszłym tygodniu)
- dochodząco (na stałe balkon obok) Łaciatka, mama Marmurka i Burasi, ciachnięta
- dochodząco Bolowy Tato (cykor i myśliciel, w życiu go nie złapię na ciachanie :( )
- raz na kilka miesięcy Zezolek (raczej on? bywa rzadko i nieprzewidywalnie)
- i z powrotem Bolo (jak go znam będzie przychodził raz na tydzień czy dwa)

oraz dochodząco jeż Jerzy (kilka razy w tygodniu wyżera kotom suche)

Pogłowie pcheł znacząco ograniczyliśmy przez bezlitosną eksterminację. Mam nadzieję że przewidywany nawrót za tydzień będzie już łatwiejszy do opanowania...

Poker71

Post » Nie paź 17, 2010 15:50 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. Lucek, pchły i dwie kukułki

Obrazek

Kukuły już wyglądają dużo lepiej, oczka niemal całkiem czyściutkie i brzuszki zaczynają wyglądać okrągło. Po lewej marmurek cykor introwertyk myśliciel Pikczu, po prawej tygrysek chojrak ekstrawertyk narwaniec Maczu.

Poker71

Post » Pon paź 18, 2010 10:17 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]. 1 Lucek, 2 kukuły i 100 pcheł

Mamy przes...ne.

Właśnie zgadnęłam z balkonu 3cią kukułę...

Ciekawe ile ich jeszcze przytarga... cholera!

Po południu 3cia kukuła ląduje u weta i to on się będzie męczył z odpchlaniem bo ja się już nie piszę :/ Na razie siedzi w transporterku.

Oficjalnie mam stan ogólnej paniki. Nie wiem ile jeszcze tego tałatajstwa chowa po kątach!!!! Nie bardzo też wiem jak mam dac radę :( Ja pier.....

PS. Lucek zajarzył do czego służy kocia wycieraczka i jak się dba o pazury... Drapie aż miło, jest zachwycony nową umiejętnością.
Gryzelda uważa że małe ją zeżrą, więc chowa się w sypialni.

Poker71

[poprzednia][następna]