[Kielce]Idril, Idrilątka i Dziabąg w DS | Shadow [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 10:46 Re: [Kielce] Idril ma domek, Iton wciaż czeka | ['] Shadow [']

Wczoraj nasz mały Dziabąg zamieszkał w Warszawie.

Podróż minęła niezbyt spokojnie - kotka usnęła dopiero w Jankach. Nowe miejsce mocno ją zestresowało. Od razu nafuczała i nawarczała na raczej przyjaźnie nastawionego rezydenta, który na takie dictum odpowiedział oczywiście tym samym. To pięciomiesięczny biało-rudy kot imieniem Zenek. Jestem w kontakcie z nową Panią Dziabąga. Kotka znalazła potem miejsce pod sofą i nie zamierzała stamtąd wychodzić. Zdecydowaliśmy więc, że trzeba ją stamtąd wywabić i odizolować. Udało się i od wczoraj Dziabąg przebywa w osobnym pomieszczeniu, oczywiście z dostępem do wody, jedzenia i kuwety. Podobnie wyglądało to u nas i juz następnego dnia mała znudziła się i zażyczyła sobie wyjść. Zobaczymy jak będzie - chodzi o to, by poczuła sie bezpieczniej, oswoiła z nowym miejscem i jego zapachami.
Domek jest bardzo fajny, pani bardzo miła i optymistycznie nastawiona do problemów dokocenia. Prosimy o kciuki, by się udało :ok:

Obrazek
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie lut 07, 2010 23:58 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Gem :) Dziabąg powodzenia w Nowym Domku ciekawe w jakiej części Warszawy :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 08, 2010 14:33 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Brawo Dziabąg ( :ryk: chyba nigdy nie zapomnę tego imienia, jest bossskie)
i wszystkiego dobrego :ok:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lut 08, 2010 16:31 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Wczoraj było już lepiej, Dziabąg ładnie jadła i miauczała za panią. Gdy pani była u Dziabąga, płakał pod drzwiami kot Zenek ;)

Wieczorem będę wiedział, jak postępy w dokoceniu.

Gem :) Dziabąg powodzenia w Nowym Domku ciekawe w jakiej części Warszawy :ok: :ok: :ok:

Praga Północ.

Brawo Dziabąg ( :ryk: chyba nigdy nie zapomnę tego imienia, jest bossskie)

Przekazano mi kotkę w poczekalni lecznicy. Mieściła się akurat na dwóch połączonych dłoniach. Wszedłem z nią do gabinetu, a pani doktor powiedziała:
- O, jaki fajny Dziabąg!

I tak właśnie Dziabąg został Dziabągiem :mrgreen:
Obrazek

Gem

Post » Wto lut 09, 2010 22:00 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Stosunki kocio-kocie są już zdecydowanie lepsze ;)

Obrazek
Obrazek

Gem

Post » Wto lut 09, 2010 22:14 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Gem pisze:Stosunki kocio-kocie są już zdecydowanie lepsze ;)

Obrazek

wygląda wielce obiecująco, jutro odległość zmniejszy się pewnie o połowę :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto lut 09, 2010 23:45 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Gem pisze:Stosunki kocio-kocie są już zdecydowanie lepsze ;)

Tak trzymać Koteczki :ok:
Świetnie opisałeś historię imienia Dziabąg :)
Daleko od nas zamieszkała ...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob lut 13, 2010 10:25 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Mam nowe wieści o Ibsenie. Podobno jeszcze urósł 8O Rany, musi być ogromny teraz :mrgreen: Uwielbia spać na samej górze regału, a wchodzi tam po telewizorze. Obawiam się, że to w DT nabrał takich przyzwyczajeń :oops:
Obrazek

Gem

Post » Pon maja 10, 2010 9:33 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Wszystkie Idrilatka juz mają domki więc chyba pora zmienic tytuł wątku
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon maja 10, 2010 13:17 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

fiona.22 pisze:Wszystkie Idrilatka juz mają domki więc chyba pora zmienic tytuł wątku

Ok, zmienione.

Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to informuję, że Iton zostaje na stałe w dotychczasowym DT :P
Obrazek

Gem

Post » Pon maja 10, 2010 18:41 Re: [Kielce] Idrilątka - Dziabąg w Warszawie | ['] Shadow [']

Gem pisze:
fiona.22 pisze:Wszystkie Idrilatka juz mają domki więc chyba pora zmienic tytuł wątku

Ok, zmienione.

Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to informuję, że Iton zostaje na stałe w dotychczasowym DT :P

:piwa: gratulacje dla Itonka i Gema

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pon maja 10, 2010 21:48 Re: [Kielce]Idril, Idrilątka i Dziabąg w DS ['] Shadow [']

Gem o Shadow[*] wiem a pierwsze [*] :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto maja 11, 2010 13:30 Re: [Kielce]Idril, Idrilątka i Dziabąg w DS ['] Shadow [']

kussad pisze:Gem o Shadow[*] wiem a pierwsze [*] :(

Perełka - sunia, która była u mnie na DT.

PS Rozmawialiśmy już chyba o tym ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto maja 11, 2010 22:12 Re: [Kielce]Idril, Idrilątka i Dziabąg w DS ['] Shadow [']

Tak o Perełce rozmawialiśmy tylko zasugerowałam się że Dziabąg coś....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto maja 11, 2010 22:53 Re: [Kielce]Idril, Idrilątka i Dziabąg w DS ['] Shadow [']

kussad pisze:Tak o Perełce rozmawialiśmy tylko zasugerowałam się że Dziabąg coś....

Zmieniłem tytuł, już chyba nie będzie nieporozumień ;)
Obrazek

Gem

[poprzednia][następna]