Koty z Chomiczowki problemy z łapaniem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2014 11:33 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Goyka pisze:Teściowa dzwoniła do mnie wczoraj i przekazała niepokojące wieści. Obecna przewodnicząca rady spółdzielni prowadzi otwartą wojnę wymierzoną w żyjące tam koty. w poniedziałek dozorcy chodzili po mieszkaniach z ankietą dotyczącą opinii mieszkańców odnośnie bytności kotów w piwnicach i decyzji czy okienka mają być pokratowane po wcześniejszej eksmisji kotów z piwnic :( niestety wygląda na to ,że tak sie stanie, bo większość mieszkańców jest zmęczona, ciągłym zwiekszaniem populacji i brudem oraz przykrym zapachem w piwnicach :( koty z Marii Dąbrowskiej czeka więc przykry los przed zimą. Planują je wyrzucić z piwnic i pozamykać okienka, a jak będzie dalej problem to padają nawet groźby wywiezienia kotów, gdzie, niestety nie wiem. z tego co mówi Teściowa w MD 19 został rudzik z 1szego miotu oraz srebrny kociak z ostatniego miotu srebrnej, który się nie złapał z resztą rodzeństwa oraz 3 dorosłe koty: 2 czarne i 1 bura kocica.

A to nie jest tak, że nie mogą tego zrobić? Tyle razy o tym mówiono w wiadomościach (że nie wolno zamykać okienek). To tylko apele były? Nie ma jakichś zarządzeń miejskich czy czegoś w tym rodzaju?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lis 13, 2014 11:40 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Nie ma. Jest uchwała miasta która tak właściwie prosi zarządców o otwieranie okienek ale to nie jest żaden dokument o mocy prawnej.

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw lis 13, 2014 12:40 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Teoretycznie.Ale wszystko zalezy jak działa dzielnicowy WOŚ,to oni mogą najwięcej jako miasto.No i może p.Ela z TOZ u jakoś zadziała.Powinni zostawić jedno okienko i jedno pomieszczenie,ale potrzebny jest ktoś do rozmowy ze spółdzielnią.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Nie lis 16, 2014 21:49 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Czy ktos moze mi zasugerować do jakiej fundacji zwrócić sie o pomoc w sprawie sterylizacji reszty kotow na Marii Dąbrowskiej ? Tesciowa bardzo chce pomoc reszcie, w MD 19 zostały juz tylko 4 koty rudzik, ktory daje sie głaskać, srebrny z ostatniego miotu i 2 czarne. Widzę ze BP juz tam nie zamierza łapać a koty dalej pilnie potrzebują pomocy bo ludzie chcą sie ich pozbyć. Pod Marii D 9 wylano podobno wokół okienek jakaś substancje odstraszająca koty i dzis 2 koty spały na liściach przytulone do siebie :( swojego czasu prosiłam o pomoc Jokota ale wówczas nie chcieli mieszać sie bo tu działała BP. A słyszeliście o fundacji Karuna? Moze na nich dać namiar Teściowej? Doradźcie proszę
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lis 16, 2014 22:36 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Przykre :( Idzie zima, a ludzie tak robią na złość :cry:
kicikicimiauhau

Post » Nie lis 16, 2014 22:59 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Gosia jeśli to tylko 4 koty to może sama spróbujesz je złapać? Na Bielanach jest jeszcze kasa na zabiegi. Czasem warto przestać się oglądać na innych i zacząć samemu działać :ok:

Na Żółwiej złapały się dziś 4 koty. Dwie kotki, złapane dwa tygodnie temu, jutro przyjadą do Fundacji Bezpieczna Przytań i będą szukać domów. Dwa kocurki złapane w zeszłym tygodniu są dzikie i jutro zostaną wypuszczone. Z dzisiejszej łapanki jedna z kotek na pewno jest oswojona i będziemy starały się znaleźć jej dom.
Relacja na FB https://www.facebook.com/fundacjabezpie ... 48f62eb913

strongbaby

Post » Nie lis 16, 2014 23:14 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Aniu pisałam juz na tym wątku i Tobie rownież ze mam taka prace i tryb życia ze nie mam na to czasu. Nie oglądam sie na innych tylko proszę o sugestie i kontakt na fundacje dla teściowej bo mnie o to prosi, czy jest w tym cos złego? Nie chce byc złośliwa wiec nie będę cytować tekstów z pierwszych stron tego wątku gdy Ty oraz BP apelowaliscie o nie wtrącanie sie i nie łapanie tam kotow zeby nie popsuć Wam szyków a potem ... to samo było z rudzikiem dla którego był dt a teraz wiedzie cudowny żywot w piwnicy i na tym zakończmy przepychanki bo o koty tu chodzi a nie urażone ambicje amen
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 16, 2014 23:24 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Nie będziesz złośliwa cytując wypowiedzi. Jasno z nich wynika, że pojawił się cień szansy na dogadanie się z karmicielkami. Niestety, nie my pierwsze, dałyśmy się im oszukać. I nie chodzi tu również o moje ambicje, tylko o pomoc kotom :201494

Edit
Komu rudy daje się glaskać? Może uda sie tej osobie go złapać za kark i wsadzić do transporterka?Mam kontakt do osoby która chciała mu dać dom. Srebrny kociak jest za mały na zabieg. Dwa czarne są już obrobione, może to któryś z tych ?
Ja osobiście po ostatnich przejściach tam nie wrócę. Jedyne bezpieczne miejsce do lapania jakie znam, to ogródki malych bloków za parkingiem. Mogę tam łapać, ale trzeba by było zebrać kasę na dłuższy pobyt kota w lecznicy w celu wyleczenia grzyba.
Ostatnio edytowano Nie lis 16, 2014 23:59 przez strongbaby, łącznie edytowano 1 raz

strongbaby

Post » Nie lis 16, 2014 23:39 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Dzięki Bogu odbyła sie w piątek rozprawa sadowa ktora wytoczyła jedna z karmicielek pani Ela ta najmniej zrównoważona mojej teściowej za rzekome zorganizowanie całej akcje łapanek ktore miały miejsce niby w celu wymordowania kotow. Po sprawie chyba przysiadła trochę i zadeklarowała juz nie przeszkadzać w lapankach. Jej sprawa obróciła sie przeciwko niej. Takze z karmicielkami chyba narazie problem zażegnany chyba powtarzam bo jakie sa każdy wie :) gorzej z panią przewodnicząca spółdzielni ktora chyba nie spocznie jak kotow sie nie pozbędzie....
Obrazek

Goyka

Post » Pon lis 17, 2014 0:04 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

:) super. Przyznam sie że trochę się tej sprawy obawialam, bo Twoja tesciowa pytała się czy mogę zeznawać a ja bez zastanowienia powiedziałam że tak. Cieszę się jednak, że nie musiałam bo to nigdy nic przyjemnego.
Zapadł jakiś wyrok czy będzie jeszcze kolejna rozprawa?
Edit: a może ta sprawa bedzie kartą przetargowa w spoldzielni? Jeśli faktycznie się wycofaja
Ostatnio edytowano Pon lis 17, 2014 17:51 przez strongbaby, łącznie edytowano 1 raz

strongbaby

Post » Pon lis 17, 2014 11:34 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

będzie kolejna rozprawa w styczniu, ale tamta się chyba wystraszyła i zaczęła się wycofywać, więc raczej będzie krótka piłka.
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 21, 2014 13:25 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Czy Ktoś byłby zainteresowany spotkaniem w urzędzie gminy bielany na początku grudnia w sprawie kotów wolnożyjących ?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lis 21, 2014 13:29 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

Też dostałam zaproszenie. Godzina słaba ale postaram się być. asia2 będziesz ?

strongbaby

Post » Pt lis 21, 2014 13:50 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

przyjdę jak będziesz :)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lis 21, 2014 14:13 Re: KOTY Z WARSZAWSKIEJ CHOMICZÓWKI POTRZEBUJĄ POMOCY

To jesteśmy umówione :)

strongbaby

[poprzednia][następna]