Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2010 18:41 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Mysza pisze:koty z lecznicy
biało-bury mizia się jak szalony- SZUKA DT
Obrazek

Dymek barankuje
Obrazek

Ruda też się miziała
Obrazek

A tricolorka odsypiałą sterylkę- SZUKA DT
Obrazek

Tak jak pisałam w lecznicy jest jeszcze jedna kotka szukająca domu. Zdrowa, czysta, piękna, oswojona 5cio miesięczna koteczka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jej wątek viewtopic.php?f=1&t=106053
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sty 11, 2010 18:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

TRICOLORKA MA DT :mrgreen: U dziewczyny, którą z pół roku temu poznałam przypadkiem, teraz weszła na forum, zobaczyła i zadzwoniła... bierze ją w środę :)
Obrazek

Mysza

Post » Pon sty 11, 2010 19:35 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Trafiłam na ten wątek przez twój banerek, Mysza, w innym wątku.
Pierwszy post od razu mnie powalił. Przez cztery lata żadnej zmiany :evil:
Dyrektorka wciąż ta sama pewnie? :x

Idę doczytywać :(
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon sty 11, 2010 21:43 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

łazienka mi miauczy :roll:
Czarna była na drugiej dawce BEtamoxu, już nie kicha glutami.
Obrazek

Mysza

Post » Pon sty 11, 2010 22:23 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

A jak się ma ten kotek? Ta krew przy nosku tak brzydko wygląda. No i oczy :(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon sty 11, 2010 22:30 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Never pisze:wykonalam mnostwo tel -m.in. do Anielki, ktora jak widze deklaruje zabranie drugiego kota. Pozostale tel to bylo molestowanie szpet o zabranie dwojki, i jet jeszcze jedna opcja, ale na razie chyba jej nie ma... :( jak sie dowiem dam znac, ale ja jestem teraz w necie przelotowo :(
Pozstale osoby odmowily :(

no to mam nadzieję, że jednak COŚ się znajdzie
bo przecież nie brałyśmy ich po to, żeby tam wróciły :?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon sty 11, 2010 23:20 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

U amstafki już jest 25 wpisów włącznie z moimi próbami podciągania wątka - mnie tradycyjnie na nowym dogo nic nie działa :twisted: :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 12, 2010 0:11 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Mysza pisze:Dziewczyny szukamy DT dla suni "amstafki" W sobotę pod schroniskiem pan chciał ją przy nas oddać. Ubłagałyśmy czas do piątku, w czwartek mamy mu dać znać czy jest dom.
Pan sunię znalazł, szukał domu 3tyg, nie znalazł i przywiózł oddać.
Sunia ma 6-8 m-cy jest przymilna, pana głośnego głosu się ciut bała, wysterylizowana.

ObrazekObrazek
więcej fot i namiar na pana na maila mogę przesłać

Zrobiłaś jej ogłoszenia? Ja mogę zrobić: allegro wyróżnione, alegratka wyróżniona. Jeśli tego nie zrobiłaś, to prześlij mi namiary na Pana, jutro zrobię.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 12, 2010 8:30 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

ja nie, zapytaj tajdzi (ona jest dużo batdziej dogo ;))
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 8:44 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

nie wiem czy to pomoże w sprawiae Amstaffki, ale jest jeszcze taka strona
http://sos-amstaff.pl/welcome.aspx
może by tam ją ogłosić?

Dziewczyny - czy jeśli moje krówiątko wciąga jedzenie bez chwili przerwy i w tej chwili na chudziutkim kręgosłupku zawieszony jest napięty balonik brzuszka to OK? Bo już się zaczęłam martwić, czy jej nie zaszkodzi i nie powinnam jej jakoś jednak ograniczyć tego żarełka? Ma do suchego dostęp non-stop, a rano dostaje też odrobinę (ok. 30 g) saszetki dla Kittenów... Koopy są - w dodatku normalnej konsystencji i nie widać w nich robactwa?

Mam tylko wrażenie, że Mrówcia albo zaraz pęknie, albo odfrunie na tym baloniku... :ryk:

Zawsze muszę sobie coś znaleźć do zmartwień - nie je, źle, je, też żle :evil:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sty 12, 2010 8:52 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

A jest tam jakiś zdrowy, starszy kot? Do wydania do DSu z tzw. "nizin społecznych" ;) Koniecznie niewychodzący. Z moich żaden się nie nadaje...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto sty 12, 2010 9:25 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

avild pisze:A jest tam jakiś zdrowy, starszy kot? Do wydania do DSu z tzw. "nizin społecznych" ;) Koniecznie niewychodzący. Z moich żaden się nie nadaje...

jest kilka dorosłych kotów. Bura kotka miała być odebrana, ale oczywiście nikt nie przyjechał.
Tylko co to za dom "z nizin"?
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 9:27 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

joluka 30g saszetki to nie jest dużo, suche powinna sobie sama dawkować. Jak nie wymiotuje i nie biegunkuje z przejedzenia to daj jej się najadać :) Może nie odfrunie, najwyżej będzie się toczyć ;)
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 9:34 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

joluka pisze:Dziewczyny - czy jeśli moje krówiątko wciąga jedzenie bez chwili przerwy i w tej chwili na chudziutkim kręgosłupku zawieszony jest napięty balonik brzuszka to OK? Bo już się zaczęłam martwić, czy jej nie zaszkodzi i nie powinnam jej jakoś jednak ograniczyć tego żarełka? Ma do suchego dostęp non-stop, a rano dostaje też odrobinę (ok. 30 g) saszetki dla Kittenów... Koopy są - w dodatku normalnej konsystencji i nie widać w nich robactwa?
Mam tylko wrażenie, że Mrówcia albo zaraz pęknie, albo odfrunie na tym baloniku... :ryk:
Zawsze muszę sobie coś znaleźć do zmartwień - nie je, źle, je, też żle :evil:

Nic się nie martw.
Tak się skałda, ze wszystkie moje koty trafiały do mnie jako szkieletory i to małe - 6-8 tyg. Balonik na sznurku to jest to o co nam chodzi.
Później się wyrówna.
Z tym że w dzień ja dawałam kilka razy, ale jednak dostępu cały czas nie miały; choć co do tego to są różne szkoły. Za to na noc zostawiałam wodę i suche i sobie dojadały.
Możesz ugotować mięsko z indyka z marchewką i z ryżem - zawsze to naturalniejsze.
Ja kupuję swoim szyje indycze (ok 4 zł/kg), zalewam wodą tak aby przykryło i wrzucam marchewkę pokrojoną w słupki. I to się gotuje, gotuje... Później wsypuję ryżyk (nie za dużo) i jak ryżyk się ugotuje to to studzę, mięsko obieram (szyje trzeba bardzo dokładnie i uważnie obierac :!: ). Później to albo miksuję albo traktuję tłuczkiem do kartofli, albo ręką wyrabiam jak ciasto (świetnie działa na skórę rąk :mrgreen: ). Na koniec zawsze dolewam oliwy z oliwek. Oliwę możesz też dolewać tuż przed podaniem, już w miseczce, rozmieszać trzeba. Oliwa daje omegacze i korzystnie wpływa na skórę i sierść.
Czasem też oliwą z oliwek polewam suche albo dodaję do puszkowego.
Zamiast szyi z indyka możesz to ugotować na ćwiartkach z kurczaka (też niedrogie) albo na wątróbce drobiowej. Choć z wątróbką trzeba uważać bo może powodować biegunkę, więc póki się nie odpasie może wątróbki nie dawaj. Ćwiartki się łatwiej obiera :ok:
Proporcje ja robię mniej więcej takie: i kg ćwiartek, czy tych szyj, 1/2 kg marchwi (albo mniej) i 6 łyżek ryżu.
Zwróć uwagę na puszki dla kociąt animonda carny - moje to wcinały z uwielbieniem w oczach.
I ciesz się, ze wciąga - jak chory kot nie je to jest chyba najgorsze... :cry:
A tak w ogóle to Twoja Mrówka jest przepiękna i jak się już odpasie i wypięknieje to prosze o jej zdjęcia.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 12, 2010 9:42 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

bardzo Wam dziękuję za dobre słowo!! :1luvu:

Mrówcia nie tylko wciąga jak odkurzacz, ale mruczy bez chwili przerwy - nawet, jak zakraplamy i czyścimy. Przytula się cudnie i wspina po nas jak papuga - po plecach, na ramiona - żeby tylko się przytulić do szyi, do policzka i potraktorkować. I łapeczki non-stop ugniatają i ugniatają. Ona chyba potrzebuje jeszcze mamusi... :(

Cudna jest rzeczywiście z charakteru - a z urody też już coraz ładniejsza. Oczka widać nareszcie, uszka coraz czystsze, więc i nastrój coraz lepszy! W dodatku lubi chyba inne zwierzaki - jak przez chwilę nie upilnowaliśmy i wpadła do niej nasza sunia, to Mrówcia tak zaczęła się tulić do jej nóg, a potem do policzków, że Maltę dosłownie zatkało z wrażenia - genialny widok: wielki weimar zdrętwiały bez ruchu i tylko oczami śledzący to małe coś, co mruczy i tuli jej się do fąfli :ryk:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]