OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 27, 2024 11:58 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Zmiana czasu deczko pomieszała szyki moje i kocie. Domowe już się kręciły mimo, że zegar pokazywał, że jest czas jeszcze. Jakoś trudno było im przyswoić, że czas się zmienił. Wstałam deczko później ale i tak wcześnie. Skoro tyłek podniosłam to i na katering się wyszykowałam.
Koty czekały zniecierpliwione. Udobruchane smaczkami pyskowanie odpuściły.
U wiewiór znowu młodzi na ławce siedzieli. Ci sami co tydzień temu. Tylko bez trzeciego kolegi. Było... uprzejmie. :201494
Bunia z kortów na przeciw daleko na chodnik wyszła. Powinna być już po śniadaniu :strach:
Dobrze, że czekała bo wołając ją daję znać...lisiowi, że żarcie przyszło :placz: To i on czasem zjawia się cicho jak duch. Wtedy mała ucieka nie kończąc śniadania. Nie dziwię, że ma stracha. Busia i tak jak zje bardzo ostrożnie oddala się ciągle się rozglądając. Lisek wydaje się nie być kotami zainteresowany ale to mogą być pozory.
Jest bardzo ciekawski. Bacznie się przygląda. Chodzi za mną gdy wodę nalewam ptakom czy chrupki jeżom sypię. Siada w oddali gdy coś mówię do niego i bacznie się przygląda. A potem znika jak duch :kotek:
Mamy 2 lisy. Jetem pewna, że drugie świecące się oczy należą do ostrożnisia. Łaskawie mi się pokazał choć musiałam długo nieruchomo stać w lesie.
Chyba bytuje w bajzlu jaki istnieje na budowie. Z tamtej strony przychodzi. Często się goszczą i może resztki grilla zalegają na posesji.
Dziś dziwny dzień. Nie znoszę zmiany czasu :placz:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 27, 2024 19:37 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Ja dziś cały dzień się czuję jakby ktoś mnie deską między oczy walnął. A tu jak na złość "gospodarcza" niedziela i trzeba było wszystko zrobić.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon paź 28, 2024 17:19 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Pisałam nie raz, że ktoś grzebie w kocich miejscach. Ostatnio takie "zmiany" zauważyłam za płotem kotłowni. Budki wywrócone, wygrzebany polar, po wyciągane zabezpieczenia wejść do budki, zastawa :wink: przestawiona ...
Sprawa wyjaśniła się. Gdy wyszłam po południu by dołożyć chrup i dolać wody nakryłam szczyla przechodzącego przez betonowy płot. Wyłaził z kociego miejsca. Taki 8-9 lat. Zatrzymałam go i pytam co tam robił. Cisza. Kątem oka widzę, że znowu lekka dewastacja najbliższej budki jest. Pytam więc jeszcze raz ale już lekko zirytowana po co tam właził. Cisza. Poruszam więc sprawę "zniszczeń" na pewniaka mówiąc, że już raz wszystko popsuł i po wyciągał a teraz znowu to zrobił. Cisza. No dobra to idziemy do rodziców. Bo nie dość, że kotom grzebał to jeszcze narażał się przechodząc przez wysoki płot. Mając taką perspektywę dzieciak wreszcie wydykał, że on wchodzi by poszukać...malych koteczków. Bo on i koledzy (stali deczko dalej) lubią takie koteczki.
Powiem Wam, że deczko mnie zmroziło. Sama myśl, że jakby były kocie dzieci w budce, to już by były, zagospodarowane przez rączki dzieci. W ich poszukiwaniu przegrzebano więc budki. Nawet tą ukrytą w pustakach na kotłowni. Nawet liście rzucone pod wysoką budkę zostały ruszone. Śpi tam jeż. Ale tego nie powiedziałam bo zaraz by grzebali w ich gnieździe.
Co mogłam powiedzieć małolatom? Deczko ich nastraszyłam, że wiem gdzie mieszkają i jak jeszcze raz zobaczę, że grzebali pójdę do rodziców. I jeszcze takie tam dyrdymały naplołam. Krótko na temat i spokojnie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 28, 2024 18:56 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

O rety, Asiu. Jedyna nadzieja, że kocie dzieci by uciekły. O ile by zdążyły :( Jak to jest, że do pomocy to nie można nikogo znaleźć a za to do przeszkadzania to są chętni.

aga66

Post » Pon paź 28, 2024 18:57 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

O rety, Asiu. Jedyna nadzieja, że kocie dzieci by uciekły. O ile by zdążyły :( Jak to jest, że do pomocy to nie można nikogo znaleźć a za to do przeszkadzania to są chętni.

aga66

Post » Wto paź 29, 2024 12:23 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Siedzę w poradni na końcu świata. :mrgreen: Czekam na biopsję guzka tarczycy. Uff, powinnam przeżyć :smokin:
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 29, 2024 13:43 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Siedzę w poradni na końcu świata. :mrgreen: Czekam na biopsję guzka tarczycy. Uff, powinnam przeżyć :smokin:

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 29, 2024 15:54 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Przeżyłam 2 kucia. :strach: Wynik za 3-4 tygodnie.
Teraz siedzę w poczekalni weta z Julkiem. Będzie też kucie. Krew na badania ma iść.
Janusz zły deczko. Idzie do pracy na noc a tu ciągle gdzieś iść, jechać trzeba.
Choć w do skokach ale udało mi się zupę kalafiorową zgotować :201494
Dzięki za kciuki :201461
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 29, 2024 17:00 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Zdrowia i dobrych wyników badań :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto paź 29, 2024 19:07 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Zdrowia dla Was i kociastych! Kurcze, w pewnym wieku człowiek tylko po lekarzach lata. No i cóż zrobić jak trzeba się ratować.

aga66

Post » Śro paź 30, 2024 16:32 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Julek ma w miarę dobre wyniki. Więc wkraczamy z metronidazolem. Jak Juluś trafił do nas miał okropną, prawie czarną biegunkę. Nie panował nad odbytem i prawie wszędzie znaczył. Uspokoiło się po lekach ale jelita ma zjechane. Nie wiem co on jadł na dworze ale nie pomogło mu. Środek szwankuje. Teraz złapałam go na pojedynczych strzałach ciemnej mazi do kuwetki. Co któraś tam. Dlatego zrobione zostały dokładne badania.
Julek jak do nas trafił ważył 4 kilo z niewielkim haczykiem. Teraz to pełna 6-tka. Aż wetka nie mogła się nadziwić.
Był bardzo grzeczny. Uspokajał się sam mrucząc do siebie. To taki fajny kocik. Już prawie zapomniał o tułaczce. Ale jego brzuszek nie. Ma apetyt wielki. Jakby jadł na zapas. Gdzieś tam w nim się tli wspomnienie pustego brzuszka.
Obrazek

ASK@

Post » Śro paź 30, 2024 18:45 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Potrzymam :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro paź 30, 2024 19:58 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Też potrzymać serdecznie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 31, 2024 5:37 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Smutno ostatnio się zrobiło.
Zapalcie Kochani światełko kotom, które odeszły za Tęczowy Most u naszych forumowych Przyjaciół. Pozostawiły swoich Ludzi w żalu.
Brykajcie po łąkach niebieskich.
Żabcia [*]
Manul [*]
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 31, 2024 15:20 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

[*] [*]

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

[poprzednia][następna]