Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2013 20:35 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Dziękuję cioteczki za życzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja dzisiaj zauważyłam, że 2 łaciate koteczki mają końcówki uszek poodmrażane. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lut 17, 2013 21:19 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Obrazek

Najlepszego
z okazji dnia kociego

ale nie boli ich to? :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 18, 2013 8:45 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Myszolandia pisze:Obrazek

Najlepszego
z okazji dnia kociego

ale nie boli ich to? :(

Dzięki Sylwiczka :1luvu:

Co do uszek to nie wiem, ale pewnie nie.
W tym tygodniu wybiorę się z nimi do lecznicy, bo ten kaszel u nich mi się nie podoba to i wetka obejrzy sobie te uszka.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lut 18, 2013 22:08 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lut 20, 2013 11:39 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Malutka :roll: zaczyna rujkować. :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 20, 2013 11:51 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

oooo,robi się dorosła :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lut 20, 2013 13:53 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Jak koteczka? bardzo namolna?
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Śro lut 20, 2013 14:35 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Iza_ pisze:Jak koteczka? bardzo namolna?

Nie jest namolna, bo to dopiero chyba początek, bo tylko podczas głaskania podnosi dupkę i ogonek do góry kucająco,
ale od wczoraj bardzo zaniepokoiły mnie jej powiększone bardzo cycuszki i dzisiaj, mimo, że nie powinnam wychodzić jeszcze z domu(wczoraj nie poszłam sama ze sobą do lekarza) to dzisiaj już musiałam iść do lecznicy.
Był też malutki czarny Loluś, bo to jego duszące kaszlanie, łzawienie, śmierdzący pyszczek też mi się nie podobał.
Więc tak,
Tola ma powiększone pakiety obu listew mlekowych> jak przy ciąży urojonej + początek rujki.
Podany dexafort > następnie kontrola do tygodnia czasu do zmiękczenia cycuszków, bo ma strasznie twarde i duże. :(
Loluś ma bardzo powiększone węzły chłonne podżuchwowe oraz ślinianki, dodatkowo zapalenie dziąseł.
Węzły chłonne pachowe i podkolanowe w normie.
Dostał Dexafort, linco-Spectin i od jutra antybioryk Aniklindan do podawania w domu.
Zapłaciłam 40 złotych.

Byłam też w Rossemanie kupić im karmę
22,77
mięsko- żołądki 4,50
zamówiłam też w zooplusie worek karmy dla kociąt 10 kg Sanabelle - Kitten 129,00 zł
oraz Kitekat w saszetkach, 36 + 12 gratis! - Kolorowa różnorodność 44,60 zł bo one Felixów nie chcą jeść.
wcześnie już im musiałam kupić 2 kilo suchej dla kociąt oraz mokrą i serca indycze bądź kurze, a nie tylko te 3 koty mam na utrzymaniu. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 20, 2013 14:39 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Niezbyt dobrze to wygląda :( . Oby to nie były objawy białaczki...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 20, 2013 15:41 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Alienor pisze:Niezbyt dobrze to wygląda :( . Oby to nie były objawy białaczki...

Pytałam wetki o taką możliwość, ale zaprzeczyła, bo gdyby i tak było to byłyby wszystkie węzły powiększone.

Malutka się teraz wieje i braciszkowie łapią ją za kark.
Jak tak dalej pójdzie to będę musiała rozłożyć na nowo klatkę i Tolę tam zamknąć. :wink:
Teraz mają pokój dla siebie, i drapaki i okno i łóżko i zabawek pełno.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 21, 2013 12:42 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Bardzo dziękuję ewar za pomoc z bazarków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
12zł
35zł
razem 47zł.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 23, 2013 8:10 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Doczytuję, miałam pytać, czy dzwonią chętni do adopcji, a tu dzieciaczki chore. Biedactwa, jak one musiały marznąć, że uszka mają odmrożone :(

A Tola dojrzewa, samo życie, to wesoło macie.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob lut 23, 2013 13:10 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

Joako pisze:Doczytuję, miałam pytać, czy dzwonią chętni do adopcji, a tu dzieciaczki chore. Biedactwa, jak one musiały marznąć, że uszka mają odmrożone :(

A Tola dojrzewa, samo życie, to wesoło macie.

Dzwoniła jedna Pani z Łodzi i prawdopodobnie wzięła by dwa kotki, ale jej mama załatwiła 2 miesięcznego kotka dla wnuczki na urodziny.

Tola już wczoraj przestała rujkować, guzki na cycuszkach się zmniejszyły i pewnie po niedzieli umówimy się na sterylizację, tylko one jeszcze nie są szczepione i boję się bez szczepień sterylizować.
Czarny Loluś nie dusi się, bynajmniej ja nie słyszałam i mąż też mówił, że nie słyszy aby się tak dusił jak przedtem.
Boluś największy z nich dzikusek, bardzo się boi, nie wiem co mu ludzie zrobili, że kładzie się ze strachu jak sparaliżowany. :(
Oczywiście jak go już miziam to mu dobrze, bo mruczy i delikatnie bziucho do głaskania wystawia, ale to nie jest tak jak z jego rodzeństwem, gdzie już same przychodzą pod rękę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 23, 2013 15:26 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

przekona się i Boluś, ze mizianko najmilsze na świecie :)

trzymam kciuki za zdrówko kotków
Obrazek

sylwiapz

Od: Pon lut 01, 2010 13:00

Post » Nie lut 24, 2013 0:21 Re: Było, bezdomne 3 kotki marzną na śniegu.U mnie, szukają

sylwiapz pisze:przekona się i Boluś, ze mizianko najmilsze na świecie :)

Oby jak najszybciej się przekonał, bo ludzie raczej strachulców nie chcą.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]