OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro wrz 05, 2012 18:43 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Asiu, nie wiem co tu mądrego napisać :oops:, ale czytam, jestem i myślę o Was,
wreszcie się to wszystko jakoś uładzi :wink:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw wrz 06, 2012 6:00 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Dwa tygodnie. Boli.
Podaruj mi Boże serce z kamienia.
Obrazek

Niby w Boga nie wierzę
Od kościoła głowę odwracam
Ale co dzień przed Tobą klęczę
Gdy od kocich bied wracam

Patrzę w Twe oczy malowane
I prośby do Ciebie wznoszę
Nie dla siebie, a dla Nich
O lepsze życie dla kotów proszę

Nich lato nie grzeje za bardzo
A zima mocno nie mrozi
Niech spotkany zły człowiek
Bożemu stworzeniu nie szkodzi

Ale czasem wstydliwie egoizm
W mych prośbach zagości cichy
Nie stawiaj Matko proszę
Na mej drodze bied lichych

Zamknij me oczy i uszy
Podaruj mi serce z kamienia
Bym mogła bez bólu przejść
Obok Twego stworzenia

Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw wrz 06, 2012 6:11 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Przepięknie piszesz Asiu!!!!!
Podpinam sie pod to co napisałaś!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw wrz 06, 2012 6:53 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Ja też o to proszę :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw wrz 06, 2012 9:51 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Zuniek dziś by miał rok i jeden dzień. W książeczkę ma wpisaną datę urodzin 04.09.2011 rok.
26 września trafił do nas jako mała wrzeszcząca i warcząca kulka co na mojej szyi cały czas leżała.
:cry:
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 06, 2012 10:10 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Może ta pani przemyśli kwestię wypuszczania i późniejszego szukania nowego kota, bo poprzedni zginął. Mam nadzieję, że przemyśli.
Teo i Zeldę pamiętam, jakżeby nie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 06, 2012 11:02 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

ASK@ pisze:Zuniek dziś by miał rok i jeden dzień. W książeczkę ma wpisaną datę urodzin 04.09.2011 rok.
26 września trafił do nas jako mała wrzeszcząca i warcząca kulka co na mojej szyi cały czas leżała.
:cry:

Asiu serca z kamienia to ja nie chcę posiadać :mrgreen:
Żuczkowy roczek zakropiłam łzami i pocieszeniem ,że Tam
gdziekolwiek by to nie było ,już nic Go nie boli :D

Głaski dla całego stada :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw wrz 06, 2012 13:09 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Asiu, w warszawie nie lepiej. w moim stadzie jelonkowskim pomimo sterylizacji i Provery znowu kociaki, teraz mam stado 25 sztuk , finansowo nie wyrabiam, moja córka ciągle bez pracy. ale co tam, alleluja i do przodu,
pozdrawiam
JS
ps. wiersz cudowny i podpisuje się pod nim

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw wrz 06, 2012 18:10 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

MalgWroclaw pisze:Może ta pani przemyśli kwestię wypuszczania i późniejszego szukania nowego kota, bo poprzedni zginął. Mam nadzieję, że przemyśli.
Teo i Zeldę pamiętam, jakżeby nie.

Małgoś, pani nie przemyśli. Bo to wieś a rodzice zawsze koty wypuszczali. Nawet na fb koleżanka poskarżyła się oczywiście nie pisząc, że opłakiwany jest kot co zginął marnie.
Mania potrzebuje dachu własnego i serca swojego .Ale aż tak mnie nie pili bym oddała Maniutę w ręce gdzie czeka ją taki sam los jak z miejsca którego ją zabrałam.Po co w takim wypadku ratować stwora. Jak bym miała nóż na gardle to bym ją wypuściła w znane jej miejsce gdzie zawsze ja jestem. A okolica jest jej znana.Boję się jej powrotu.Boje się o nią bo my damy sobie radę.Chyba.Najwyżej jeszcze jeden sik będzie i jeszcze jedno darcie się TZ na moje fanaberie.

Jolu, przykro mi że tak sie ułożyło. U mnie populacja kotów zmniejsza się i nie wiem co z wieloma się stało. Jedyna znana mi rodząca kota nie odchowuje dzieci.A łapanie jej to istny horror w odcinkach. Teraz też jest chora i strasznie chuda. Dostaje antybiotyki i lepsze żarełko.Tylko 2 kocury są nie kastrowane. Ale jeden to zbój co kontener rozniesie a drugi to straszny płochliwiec.
Pamiętam jak kotów było prawie 30 a w polotach zimowych więcej bo okolica na katering przychodziła.Tony jedzenia szły i tony leków bo chorowały.Teraz znacznie mniej jest ich.Choć pierwszą zimę przeżyły wszystkie.Słabe i chudawe. A potem podpasione ginęły...
Wiem jak musi być wam ciężko.Szacun :kotek:

Żunia nie ma i mam więcej czasu. Muszę go zapełnić po południami.Wcześniej też nie byłam za robotna bo Żuk okupował mnie robiąc za szal.Nie miałam sumienia udawać,że nie widzę jak wyczekuje aż się położę. Lubiłam jego przytulanie. Wraz ze wzrostem zaczął przysłaniać mi kuperkiem cały świat. Czy był szczęśliwy czy niedomagający lazł do mnie podzielić się radochą lub bólem.
Teraz tego nie ma więc wzięłam się ponownie za gotowanie ryżu dzikom.Porcjuję i zamrażam. Jest to doskonały dodatku do nerek. Okleja je i muszą połknąć. Nie pomaga dławienie i delikatne wybieranie.Zawsze coś do brzunia się dostaje. Znów rano grzeję i noszę ciepłe bo zimnica się robi a one schudły w upały nieco.Są bardziej najedzone. Suche jedzą tylko nie które koty i jeżyk.Przychodzi regularnie.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 06, 2012 21:26 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Asiu tak pięknie zawsze wszystko piszesz :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 06, 2012 22:22 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Ciesze się ze Zuczek zyje w Twoich wspomnieniach, w innym razie bardzo by go brakowalo na tym watku
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt wrz 07, 2012 7:04 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Goyka pisze:Ciesze się ze Zuczek zyje w Twoich wspomnieniach, w innym razie bardzo by go brakowalo na tym watku

Codzienne w sercu mi stuka
wspomnienie Żuka ...
wspomnienie Żuka ...
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 07, 2012 8:27 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Asiu, u mnie 2 razy do roku nowe (podrzucone) koty. ludzie sami podrzucają a potem drą sie na mnie że prowadzę "hodowlę". gdyby nie wyrzucali kotów z domów to moja "hodowla" to byłoby max. 10 wysterylizowanych kotów.
ewa non stop szuka pracy, bo naprawdę ciężko. rozważa wyjazd zagranicę, angielski zna dobrze. ano zobaczymy.
trzymaj sie Asieńko, pozdrawiam gorąco.
JS

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt wrz 07, 2012 8:33 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Maria Szczyglińska pisze:Asiu, u mnie 2 razy do roku nowe (podrzucone) koty. ludzie sami podrzucają a potem drą sie na mnie że prowadzę "hodowlę". gdyby nie wyrzucali kotów z domów to moja "hodowla" to byłoby max. 10 wysterylizowanych kotów.
ewa non stop szuka pracy, bo naprawdę ciężko. rozważa wyjazd zagranicę, angielski zna dobrze. ano zobaczymy.
trzymaj sie Asieńko, pozdrawiam gorąco.
JS

W tym roku nie było "podrzutków" jako takich. Bezpośrednio na miejsce karmienia wywalonych. Ale np Lucek,Lucynka...i inne to wywalone obok mojego bloku koty.Co roku są jakieś ale je przechwytuję i idą do domów.

Trzymam kciuki za pracę.I za dobre zakończenie kocich spraw. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 07, 2012 10:41 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

witamy się Asiu i dziękujemy że jesteś- w każdym wymiarze swojego życia jesteś inspiracją!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]