OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2024 20:11 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Do tego to chyba kwalifikacje niepotrzebne. Jakbys miała wzorem dam torebeczkę z chusteczką i parasolkę w rączuni to pewno byś nie zapomniała.....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw wrz 12, 2024 10:40 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Do tego to chyba kwalifikacje niepotrzebne. Jakbys miała wzorem dam torebeczkę z chusteczką i parasolkę w rączuni to pewno byś nie zapomniała.....

Pewnie tak. Jeszcze kapelutek na czuprynie powinien zawisnąć :mrgreen:

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zrobiłam. Pod sklepem stał "stary" chudy człowiek o kulach. Może nie był starcem ale tylko tak wyglądał. Każdego przechodzącego prosił... Nie nie o forsę ale o kupno jedzenia. Poszłam dalej ale wróciłam. W tym czasie młoda dziewczyna przyniosła mu 2 bułki i słoik pulpetów. Pytam go co chce by mu kupić. Facio spojrzał na mnie i mówi, że choćby chleb. Pytam czy chce kiełbasy. Uwierzcie mi, jego oczy i twarz zmieniła się. Był w nich dziwny promyk jak wspomnienie kiełbasy. Szepnął z niedowierzaniem, czy o nią może prosić. Pytam co jeszcze chce. Nie, on już nie chce nic. Bylebym ta kiełbasę kupiła. A sera żółtego pan nie chce?! Sytuacja powtórzyła się. Mnie ścianęło coś w gardle. Prosiłam by nie odchodził. Polazłam do sklepu obok. Załadowałam kiełbasę, parówki, jakąś wędlinę inną , ser żółty, puszki, chleb i coś słodkiego... Wszystko zniosłam facetowi. Przerwałam jego podziękowania szybko odchodząc. Z dala dopiero obserwowałam jak przegląda torbę. I znowu mnie ścianęło. On zaczął, wyjmując kolejne produkty, ocierać oczy,policzki.
Wiem, że "tacy ludzie" u nas są. Nie ważne z jakich powodów ich życie tak się ułożyło. Nie wiemy co nas kiedyś spotka. Życie jest życiem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 12, 2024 10:52 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu :1luvu:
U mnie, o ile stoją, to tylko chcą pieniędzy i mężczyźni i kobiety. Na pytanie czy chcą coś do jedzenia -NIE1 No to łachy bez a tego :piwa: wała im i paszli won :smokin:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Czw wrz 12, 2024 11:32 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

A i jeszcze jeden przypadek: kilkuletni syn sąsiadki stawał kiedyś przy furtce i zaczepiał przechodzących "daj mi chleba", tędy idą nastolatki do zespołu szkół, więc pewnie dostawał kanapki. Nie robił tego z biedy, w żadnym wypadku, chyba lubił pieczywo? Bałam się ot tak dać mu tego chleba, więc poszłam do matki, przeprosiłam, że pytam czy mogę go poczęstować chlebem, żebym nie miała wyrzutów sumienia, bo są dzieci bezglutenowe, z celiaklią i innymi ograniczeniami. Dopiero wtedy ze spokojem ducha mogłam mu tego chleba dać. Po długim czasie przestał "żebrać". Jeśli chodzi o głód to jestem wyczulona, dzielę się, po śmierci rodziców często brakowało mi na jedzenie :placz:

kajtek56

Post » Czw wrz 12, 2024 12:52 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu zrobiłaś człowiekowi Święta we wrześniu.
Rzadko się zdarza że chcą jedzenia, przeważnie pieniądze.
Ten człowiek chciał jedzenie.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw wrz 12, 2024 14:31 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Ale mnie było wstyd i przykro gdy z nim rozmawiałam. Że pokonał bariery i wyszedł do ludzi. Do czego może prowadzić głód?! Głupio mi było, że gram ta dobrą. Głupio, że prosi. Cicho i bez agresji.
Moja koleżanka jest opiekunką społeczną i czasem opowiada o swoich podopiecznych. Ci ludzie mieli różne życie. Czasem dobre a czasem złe. Ale oni wszyscy "skończyli" jako samotnicy czekając na porcję obiadu z mopsu. Młodość minęła, przyszła starość i samotność. Niektórzy mają rodziny ale te z różnych powodów nie utrzymują kontaktów. Za wieloma kryje się tragedia bliskich, którą często to oni spowodowali.
Jednak u każdego głód jest taki sam.
Wiele by opowiadać.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 12, 2024 15:07 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Głupio mi było, że gram ta dobrą.

Zgłupiałaś? :twisted: :roll: :20147
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt wrz 13, 2024 5:57 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:
ASK@ pisze:Głupio mi było, że gram ta dobrą.

Zgłupiałaś? :twisted: :roll: :20147

Wiesz, że to moja specjalność. :ok:

Dochodzi 22. Już leżę. I tak dziwne, że nie śpię. Dzwoni telefon. Numer nieznany. O tej porze nie odbieram nieznajomych numerów. Ale pomyślałam, że może opiekun oseska kociego dzwoni. Pisałam o nim i o tym, że wet dała mój numer. Dobra odbieram.
Od razu wiem, że to nie on. Jakiś facio mocno cichym głosem pyta o koty. Ledwo go rozumiem i słyszę. Wreszcie wydukal, że chce mojego czarno białego kota. Nie mam! No to tego całego białego. Nie mam! Mówię jeszcze by sprawdził ogłoszenia i wyłączam się. Facet jeszcze szepcze, że zadzwoni jak sprawdzi.
No i tak zrobił. Teraz chodziło mu o Sonny. Bo jemu potrzebny kot do dzieci. By mogły go tulić, brać do łóżka, bawić się... Przerywam. Chcę by mi powiedział czy czytał ogłoszenie do końca. Gdzie jest charakterystyka kota i warunki adopcji. Nie nie czytał. On chce kota do dzieci i tyle. Wszystko w mocno cichym, konspiracyjnym tonem. Połowy nie zrozumiałam. Jeszcze daję mu szansę. Pytam o zabezpieczenia. On nie ma takowych ale przecież chce kota do dzieci.
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 13, 2024 6:59 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu
Dobry tatuś zdobędzie kotka jeszcze przed niedzielą, od takich, co oddają w "dpbre ręce", bo chcą się pozbyć problemu. Ganc pomada czy zwierzak trafi do odpowiedzialnych ludzi. czy jako zabawka albo na karnę dla ukochanego węża. Terraryści biorą gryzonie, kociaki na karmę, roztaczają super wizje, a zwierzak ląduje w paszczy wężusia :-(

kajtek56

Post » Pt wrz 13, 2024 12:21 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Pisząc zgłupiałaś miałam na myśli Twoje rozterki że głupio zrobiłaś pomagając.
Żeby mnie dobrze zrozumieć :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Sob wrz 14, 2024 14:24 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Zachmurzyło się. Urokliwy mrok podszyty obietnicą deszczu, zapanował w około nas. Krople spadające na ziemię są jak piosenka. Równe i szemrzące. Czuję oddech w sobie.
Odzyskałam parasolkę. Przewrotność zadecydowała, że wracając ze sklepu zaczął padać deszcz. Sprzedawca śmiał się, że w porę uzyskałam zwrot. :mrgreen:
Jest pięknie. Urokliwe mroczno. Poszum spadającej ściany deszczu kojący uszy. Odległe grzmoty jakby ktoś dorwał się do perkusji. Przyroda czeka. Oddycha. Łapie krótkie chwile szczęścia. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 14, 2024 16:47 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Jak dla mnie jest zbyt posępnie ale dobrze, że ciepło choć.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob wrz 14, 2024 18:50 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

U nas zimno i lało strasznie, niedaleko Radomia trąba przeszła.
Deszcz jest potrzebny ale to co się teraz dzieje to masakra jakaś.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Nie wrz 15, 2024 11:54 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Otworzyłam internet. Tv też włączona.
Ogarnia mnie przerażenie co przyroda zgotowała ludziom i zwierzętom.
Tragedia okropna.
Słów brak!
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 15, 2024 13:10 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu jest straszna tragedia. Oglądam od rana- życie, dobytek,zwierzęta- w kilka chwil idzie z wodą. :evil: :twisted: :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]