Muchomorek ['] walczyliśmy 9 m-cy, na próżno

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2012 19:13 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

krew rano pobraliśmy, Ciocia posłuchała kotka, puściła parę bluzgów, bo nic się nie zmieniło. Antybiotyk zmieniliśmy - to już piąty. Do tego leki na rozszerzenie światła oskrzeli i wykrztuśne.
Wyniki będą rano.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lis 17, 2012 19:17 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

paczam tu
i rano popaczam
w oczekiwaniu na dobre wieści
Stasiu, masz być zdrów
i bez dyskusji, mały
trzymamy za ciebie kciuki zamiast sprzątać i malować na szkle
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob lis 17, 2012 19:34 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Nosz kurcze, co w tym Stasiu siedzi, co za cholera jakaś :evil:
Oby te nowe leki pomogły :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 17, 2012 21:10 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

To ja tutaj sobie poczekam na wynik... :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lis 18, 2012 10:54 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lis 18, 2012 12:29 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

I jaka sytuacja?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lis 18, 2012 16:31 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

co jest?
:?

pozytywka

Post » Pon lis 19, 2012 8:43 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

krótko z Anią rozmawiałam, nie jest najgorzej, ale wyniki są "dziwne", za dużo wapnia, stan zapalny, alb/glob 0,5 :(
kłujemy teraz tyłek cztery razy dziennie... do tego tabletki. Ale chyba się poprawia... na razie tak po ciuchutku, żeby nie zapeszyć, ale już wczoraj rano Stasiek wyglądał "inaczej" - futerko bardziej puchate, bawił się patyczkiem, bardziej aktywny się zrobił. Tylko te zastrzyki :(

Georg-inia

Post » Pon lis 19, 2012 8:51 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

czymam

wyników nie rozumiem, ale skoro jest lekutko lepiej, to jest nadzieja
i tego się trzymamy
i kciuków
:ok:

pozytywka

Post » Pon lis 19, 2012 9:09 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

A/G 0,5 nie jest źle, choć mogłoby być lepiej.
:ok:

Co do wapnia - próbka krwi musi być świeża! Ja ostatnio "dorabiałam" wapń, fosfor i parathormon z próbki z dnia poprzedniego i wyniki poleciały mi w taki kosmos, że z powodu wysokiego wapnia wetka prawie chciała jakiegoś chłoniaka już szukać. Zrobiłam nowe badania, ze świeżej krwi i wyszło ciutek ponad normę. Wiem, że u Was krew była OK, moja uwaga to tak tylko ku przestrodze. Oprócz doby nerwów, gdyby nie ten "sztucznie" wysoki wapń i fosfor - nie robiłabym parathormonu za 60 zł. + pobranie 25 zł. A tak to jestem lżejsza o 85 zł.

Marcelibu

Post » Pon lis 19, 2012 9:33 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Staśku, wszystkie ciotki u mnie na piętrze pytają cały czas o Ciebie trzymają kciuki :ok:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Wto lis 20, 2012 11:15 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Inga, jak Stasiu?
Mam nadzieję, że poprawa się utrzymuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lis 20, 2012 11:33 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Analizowałam wczoraj te wyniki dokładnie z "Mondrą Chsiążką"... A/G jest niestety nie 0,5, tylko 0,46 :( tyle samo miał Fibi... Ale Stasio je i wciąż się tego jedzenia domaga. Inne ponadnormatywy (także wysokie białko ogólne) mogą wynikać ze stanu zaniedbania, z wieku, itd.
Natomiast co zrobić z pierwiastkami - cały czas myślimy. Nie da się standardowymi lekami obniżyć wapnia, nie podnosząc jednocześnie fosforu i odwrotnie...
Stasio kłuty jest regularnie co 12 godzin, furczy dalej, ale zmienił się i psychicznie i fizycznie. Dopiero teraz zachowuje się jak na kociaka przystało. Szaleje z Orestem, skaczą po nas, po meblach, po drapaku i po psach. Ganiają się i tłuką. Nawet jak już Orest wymięknie, to się Stasio bawi czym popadnie: piłeczką, kawałkiem drewienka, ziarnkiem żwirku... Do tego futerko z przylizanego zrobiło mu się bardziej puchate. Wygląda na pierwszy rzut oka na zdrowego.
Przy tych całych wariacjach ogon ma napuszony na maksa, a że ogonek cieniutki, to wygląda jak gałązka świerku. Więc TŻ wczoraj postawił własną diagnozę. Otóż Stasio cierpi na Choinkosis Felinae :roll:

Georg-inia

Post » Wto lis 20, 2012 11:39 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Georg-inia pisze: ... TŻ wczoraj postawił własną diagnozę. Otóż Stasio cierpi na Choinkosis Felinae :roll:

:mrgreen:

je i się bawi (szaleje nawet)
to oznaka zdrowia, jak świat długi i szeroki
znaczy, żadne wredne cholerstwo nie ma do niego dostępu
a z resztą poradzi sobie wetAnia i Inga - na bank
a ciotki poczymajo kciuki
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

pozytywka

Post » Wto lis 20, 2012 12:01 Re: Nadia w ds, Orest czeka, Stasio znowu gorzej :(

Siem podpiszem pod listem Pozytywki :smokin:
Dobrze prawi!!!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]