5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 5:59 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

na pewno ;p im wszystko smakuje :D
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pt maja 18, 2012 19:48 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

dzisiaj sąsiadka przeszła samą siebie... niestety nie w drodze pozytywnej, lecz w przeciwnej-negatywnej
Otóż, ja po godzinie 19, zmęczona (szkoła, szkolny festyn) poszłam do niej, by dać "moim" biedakom jedzonko... Ide ja sobie obładowania, 3 "kocie" puszki, 2 opakowania karmy, puszka dla małej. Jestem juz na podwórku, koty widząc mnie nadchodzącą jak zwykle z jedzonkiem przybiegają gotowe do konsumpcji, psy juz się oblizują. Mogło się skończyć jak zawsze... ale nie. Od razu ukazuje się owa sąsiadka. I co mówi: nie dawaj im tego! ja im dzisiaj dałam aż 2 razy (szok :roll: ) Zaraz je zamykam, a będą srały 8O Na mojej twarzy szok... I próbuje "namówić" sąsiadkę o zgodę na nakarmienie zwierząt, lecz nie pomyślnie, jak nie to nie... Nalegałam by chociaż dała "zgodę" na nakarmienie małego. Poszła do chlewka, a ja po cichu z otwartej puszki daje każdemu kęsa, ale od razu wyskakuje jak jakiś dziki zwierz i "nie dawaj im!" . W tedy powiedziałam, żę ide do domu i wezme Sabę na spacer, niczego się nie domyślając zgodziła się. Tak, pierwsze co zrobiłam poszłam do domu i dałam jej jedzonka, potem spacerek i poszła z powrotem.

Jak powiedziałam to mamie, to odparła że mogłam sie jej zapytać czy tez nie je by nie chodzić do WC... :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 19, 2012 11:49 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Byłam dzisiaj po 12, zwierzęta jak zwykle zamknięte w piwnicy i chlewku. Ale podeszłam do chlewka... Najpierw przeżyłam szok, bo tam taka oto dziurka, na wylot w drzwiach chlewka.

Obrazek

Plus nos Łatki .
Obrazek

Wzięłam Lejle i Sabe. Dostały jeść. Zjadły, znaczy Lejla prawie sama puszkę karmy i ze 3 kawałki chleba z pasztetówką, którą mama jej rzuciła przez okno. Oczywiste, że wszystko łykała.

Obrazek

Saba jak na razie jest u mnie.Jje białe futerko zrobiło się czarne, a smród zalatywał na kilometr. Sabę wykąpałam. Śpi owinięta w ręcznik i koc na wersalce.

Woda po połowie kąpieli, bo potem mała przeniosłam do brodzika. :roll: Taka jakaś "czysta".

Obrazek

I Saba już po ;d Wyła, jak bym jej nie wiadomo co robiła :D a to tylko woda była..

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 19, 2012 11:53 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

taka szczelinka może się przydać na wypadek, gdyby sąsiadka znów próbowała przejść samą siebie :evil:

Sabka jest przekochana! :1luvu:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob maja 19, 2012 12:30 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

turkusowa pisze:taka szczelinka może się przydać na wypadek, gdyby sąsiadka znów próbowała przejść samą siebie :evil:

Sabka jest przekochana! :1luvu:

no kochana jest :d przed chwilą się z nia bawiłam :D i teraz znowu śpi :D haha silna jest :ryk: biegała po mieszkaniu nosząc w pyszczku maskotkę kota, większą od niej. A potem za sznurek ciągnęła tunel :D Też gryzła co się dało ;p
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 19, 2012 17:39 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Przepraszam, znów nie udało mi się wysłać paki :oops: Marcin wyśle w poniedziałek, powinna dojść do czwartku. Pełno fantów na bazarki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 19, 2012 19:37 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

nie biorę tymczasów a jeśli mi się to kiedyś zdarzy to będą to jakieś koty którymi już się opiekuję... Nam też brakuje dt i wolontariuszy, niestety.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Sob maja 19, 2012 19:37 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

VeganGirl85 pisze:Przepraszam, znów nie udało mi się wysłać paki :oops: Marcin wyśle w poniedziałek, powinna dojść do czwartku. Pełno fantów na bazarki :)

było by super :1luvu: może uzbiera się kasa na odrobaczenia , odpchlenia etc. Zobaczymy :) Bo by było potrzebne: 6kociąt z opony- jeden 10zł, 3 psy jedna tabletka 6zł, 12 kotów , jedna tabletka na dwa,jeszcze mamusia kociaków z opony to 7 tabletek po 5zł. Daje nam 113zł :roll: Jeszcze mam 15zł od taizu, więc jak co też by można było dołożyć do tabletek. Ale zakupem ich i podaniem zajmę się sama. Maleństwa z piwnicy zabiore w transporterku na ten w płynie.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 19, 2012 19:48 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Udało mi się już przenieść, paka zapakowana, tylko utknęłam wczoraj na mieście i nie zdążyłam na pocztę. W poniedziałek poleci, priorytetem jak TŻ nie zapomni. Sporo książek, jakaś biżuteria, maskotki, płyty- mam nadzieję, że się coś spodoba :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 19, 2012 19:57 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

^^ mam nadzieje że bazarek się uda. A ktoś z was umie robić banerek?? By się nadał ^^ do zrobienia bazarku ;p
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie maja 20, 2012 20:33 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

jak zwykle ^^ kilka zdjęć Saby.
Wczoraj wracając z działki Saba polubiła się się z schorowanym jamnikiem Kubą. Można powiedzieć, że Kuba sie bardziej uczepił, bo ciągle za nia chodził :d potem już mała miała go dość.

Obrazek

Obrazek

A dziś na działce poprzez ciepło Saba stwierdziła, że też wlezie do basenu :D

Obrazek

Obrazek

I zaobserwowane kilka minut temu przez moją siostrę. Pod nasze okno, gdzie ma miejsce nasz przybłęda Alfred na jedzonko zawitał jeż. Zajadał się suchą karmą :D Niby nic dziwnego, gdyby nie to , że przyszedł Alfred, już myśleliśmy ze go pogoni. A on? On zaczął zajadać karmę z jednego talerzyka razem z jeżem o.O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I prawdopodobny "tatuś" Saby :roll: Słynny na całe osiedle Sony... Oczywiście właścicieli ma. Ale pies biega jak biega, sam. Teraz go chyba wyprowadzają. Czyżby, znowu Sony trafił do schroniska i trzeba było opłacić za pobyt psa 50zł?... Ciekawi mnie, jak długo będzie "pilnowany"

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon maja 21, 2012 13:06 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Szylkretka i Zunia mają już ściągnięte szwy.

I bardzo dziękuje pani Hani! Zakupiła dla kotów 30 kg karmy, która dzisiaj przyszła.
:1luvu:

Obrazek

Saba dzisiaj idzie na odrobaczenie, "zafundowane" przez przyszłych właścicieli. :D
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon maja 21, 2012 18:44 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

kociaki z "opony" już nie są w oponie. dzisiaj zaczeły jeść. chyba czas poszukiwać domku.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon maja 21, 2012 21:10 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:Szylkretka i Zunia mają już ściągnięte szwy.

I bardzo dziękuje pani Hani! Zakupiła dla kotów 30 kg karmy, która dzisiaj przyszła.
:1luvu:

Obrazek

Saba dzisiaj idzie na odrobaczenie, "zafundowane" przez przyszłych właścicieli. :D

:ok: super ze sie obyło bez komplikacji- kotki odrobaczone wiec jak beda dobrze karmione to powinny dojsc do lepszej formy niz to było wczesniej;-)))
Oby wszystkie zostały wysterylizowane :ok: :ok:
Pani Hania to anioł...nam tez pomogła;-))) A Pni musi miec swiadomosc ze albo ma koty w domu albo ma kuwety i piasek jak zamyka. Kot musi jesc kiedy chce i jesli nie bedzie ich karmic to zwierzeta moga byc jej odebrane.
Szkoda ze nie sa w domu. Kciuki za maluchy :1luvu:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon maja 21, 2012 22:15 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:kociaki z "opony" już nie są w oponie. dzisiaj zaczeły jeść. chyba czas poszukiwać domku.

Inusiu, to może zrób im na szybko ogłoszenia, zmień tytuł wątku. Trzeba im znaleźć domy. Będę jechać z powrotem do Warszawy prawdopodobnie w poniedziałek.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]