DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 13:45 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Nie mam na persice papierów, może i jest rasowa a ja o tym nie wiem. :ryk:
Chipa nie ma. Tyle zachodu z jednymi z siuśkami :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie sty 22, 2012 20:41 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Wieści od Bamba/Hudiniego,

Hej Olu :)
Bambo rośnie jak na drożdżach.
Już oczywiście kupił całą rodzinę...na początku przez 2 dni fuczał na psa, ale w końcu się przyzwyczaił...
Teraz jedzą z jednej miski :)
Jest bardzo fajny, bardzo dobrze je, nie grymasi od mięsa po jogurty i surowe jajko... To jest kot !
a jak mruczy :):):)
straszny z niego przytulasek , nie rozrabia, nie niszczy , z kocicą się zgadza, a jak się razem bawią to wszyscy się zarykują ze śmiechu :)
co prawda mój syn od razu go przechrzcił... dlatego że taki czarny i taki tajemniczy, ma ksywkę Hudini :)
a najlepsze jest to, że reaguje na imię i przylatuje na zawołanie :)
Jak mi Olu dasz jeszcze raz swój nr telefonu, to wyślę Ci zdjęcie, bo mam go tylko na telefonie :)
pozdrawiamy wszystkich :)

Obrazek

Persica bardzo dużo pije, za dużo... dałam jej olej, bo kupy jak nie było tak nie ma...

OlaLola

Post » Nie sty 22, 2012 21:06 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Fajne wieści, ja chyba coś przegapiłam bo wydawało mi się że Bambo wrócił z adopcji... a tu nagle domek się odzywa :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie sty 22, 2012 22:18 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Bazyl trafił do mnie jak miał 8,5 roku, to był piątek. Jadł 24 godziny na dobę, duuużo jadł, a kupy nie było. Spanikowana dzwoniłam rano w poniedziałek do lecznicy. Jeśli do 12 nie zrobiłby mieliśmy się pojawić. Na szczęście zrobił.

Ola nie wiesz co biedna jadła.

Starsze koty mogą mieć problemy z trawieniem. Bazyl teraz jest na RC baybycat, RC kitten, growth, weaning, RC Fibre response i dostaje RC convalescense. Do tego omega 3. I biedak na lekach p/zapalnych i p/bólowych. I w czerwcu 12 urodziny.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon sty 23, 2012 10:43 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

więc 12 czerwca czuję się zaproszona na balangę :)
Kupkę zrobiła w nocy, ładną i twardą można by było obdzielić ze 4 koty... zrobiła obok kuwety.
Odnośnie Bamba wrócił z adopcji i z tego co pamiętam pisałam, że pojechał do nowego domu, do Pani która ma już maine coonkę, golden retrivera i chyba szynszyle... :roll: cośik nie dokładnie czytacie mój wąteczek....

OlaLola

Post » Pon sty 23, 2012 11:44 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

9.06 mu ustaliłam urodziny (bo 9 przyjechał do mnie ), tak wiec jeśli się uda to 9 czerwca b.r. będzie miał 12 urodziny.

Mój to miał surrvival w ciągu 14 dni dwa domy, długa podróż, odrobaczenia, wirusówki, szczepienie grzybem, narkoza z usuwaniem kamienia i zębów. Do tego miał stan zapalny uszu , grzyba, początki zaniokcicy, stan zapalny pęcherza moczowego i dziąseł. No i zaczęłam go leczyć w 2009 i tak leczę boroka do dziś.

dorobella

Post » Pon sty 23, 2012 13:25 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

nie, nie Gadget nie zafundujemy takiej dawki pomocy... Pomalutku wszystko, mamy czas :) Na ogłoszenie odpowiedziały dwie osoby, jedna ją weźmie, jeśli nie jest stara jeśli już i nie, to nie szumacher :ryk:

drudzy Państwo są nią zainteresowani i zapytali dlaczego bedzie sterylizowana. Ładnie odpisałam, dodałam o ankiecie, wizycie i umowie adopcyjnej zobaczymy czy się jeszcze odezwą. :twisted:

Kotka jest bardzo grzeczna, w ogóle nie kłopotliwa, pytałam w aptece o paski na badanie cukru, 5zł kosztują na receptę, 18zł bez, postaram się o receptę, ale uda mi się dopiero w przyszłym tygodniu.

OlaLola

Post » Pon sty 23, 2012 19:49 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Szczęście, ze Bazyl ten survival przeżył. Kupę kasy mnie to kosztowało.
Ola paski muszą być do odpowiedniego aparatu, model itp.

dorobella

Post » Pon sty 23, 2012 21:03 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

spokojnie, spokojnie damy radę. Edytowałam pierwszą stronę, bo wynikało z niej, że mam 3 tymczasy, a ja tymczasów mam 6 :roll: brakowało Plamki, Krawata i Gadget. Persia daje sobie przemywać oczka, pomału się doczesujemy i wszystko idzie ku dobremu :kotek:

OlaLola

Post » Pon sty 23, 2012 22:27 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

OlaLola pisze:spokojnie, spokojnie damy radę. Edytowałam pierwszą stronę, bo wynikało z niej, że mam 3 tymczasy, a ja tymczasów mam 6 :roll: brakowało Plamki, Krawata i Gadget. Persia daje sobie przemywać oczka, pomału się doczesujemy i wszystko idzie ku dobremu :kotek:

OlaLola pisze:Witam na wątku moich tymczasów. Jestem Ola i jestem wolontariuszką fundacji "Szara Przystań" z Zabrza. Domem tymczasowym dla kotów zostałam nie dawno, bo kotki pojawiły się w naszym domu 1,5 roku temu. Do naszego domu przyjmujemy kociaki lub koty dorosłe. Mamy tylko jednego prywatnego kota, jest to trzy letni bury kocurro z klapniętym uszkiem. Cała reszta kociej gromady szuka domków. Zapraszam do czytania i udzielania się na wątku no i oczywiście do adopcji.

A teraz poznajcie moje tymczasy. Stan na dzień 3.10.2011
Kocięta:

1. Śnieżka Obrazek
prawie biała koteczka, omal nie utopiła się lepiku. Wyleczyliśmy kk i teraz szukamy domku.
2. Plamka Obrazek kotka wróciła z adopcji, nie potrafiła się zaaklimatyzować w nowym domku, po powrocie stała sama wskakuje na kolana tyle, że tylko moje :roll: Potrzebuje dużo czasu żeby się otworzyć, gdy już zaufa, jest bardzo przyjacielska.

OlaLola pisze:Koty dorosłe:
1. Diana Obrazek
– wyrzucona na przystanku, czekała na nim 8 godzin aż właściciel po nią wróci ( nie wrócił i wzięłam ją z przystanku).
2. Fruzia Obrazek
potrącona przez samochód kotka, miała złamaną łapę i ogon gdy do mnie trafiła. Aktualnie łapka zagojona, kicia po amputacji części ogona.
3. Gadget Hackwrench Obrazek 7-8 letnia persica, będziemy łapać mocz do badania, potem sterylizacja i szukamy DS
4. Krawat Obrazek Krawat wrócił z adopcji, gdyż nie tolerował psa, poza tym był idealny, ma 1,5 roku.Jest bardzo przyjacielski miły i niepełnosprawny, ma przykurz mięśni. Radzi sobie bardzo dobrze, ma negatywne wyniki testów na FIP, FELV i FIV

Znalazły domki:

Pacuś - 20.11.2011
Herszt - 20.11.2011
Trikusia - 21.11. 2011
Whiskasik - 22.11.2011
Basia - 22.12.2011
Bambo - 24.12.2011
Junior - 24.12.2011
Misia 11.01.2012

Za TM:
Lucek - 4.10.2011

żeby wszyscy widzieli stan aktualny :-)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon sty 23, 2012 22:55 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Czy panna Gadżet jest już gotowa, żeby znaleźć się oficjalnie na naszej stronie? :mrgreen:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto sty 24, 2012 8:51 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Tak :) I myślę, że można napisać, że kotka została uratowana przez naszą fundację przed uśpieniem w ostatniej chwili.

OlaLola

Post » Wto sty 24, 2012 14:13 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Dziewczyny, zwierzak powinien trafić na stronę zanim trafi na FB ;)
Metryczkę poproszę:
Imię: Gadżet
Data urodzenia: 2005
Kastracja: ?
Szczepienia: ?
Stosunek do kotów: ?
Stosunek do psów: ?
Stosunek do dzieci: ?
Kontakt do opiekuna: 514-413-521 lub kotkibaziowe@gmail.com
Opis, uwagi: ?
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto sty 24, 2012 15:35 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Imię: Gadżet
Data urodzenia: 2005
Kastracja: nie
Szczepienia: nie
Stosunek do kotów: pozytywny
Stosunek do psów: nie sprawdzono
Stosunek do dzieci: nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna: 514-413-521 lub kotkibaziowe@gmail.com
Opis, uwagi: kotka potrzebuje minimum 2 kuwet, mile widziany pasjonat rasy, kotka na pewno będzie potrzebować zrozumienia, ponieważ na pewno wiele przeszła.

EDIT: Kotka została odrobaczona :) :kotek:

OlaLola

Post » Wto sty 24, 2012 22:09 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

No to zanim pójdzie do nowego domu konieczna sterylka i szczepienia :)
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

[poprzednia][następna]