Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Betbet pisze:XAgaX nie wiem, po prostu zerkam codziennie na trojmiasto.pl i łapię się za głowę.
Betbet pisze:magradz a czemu przy oleju parafinowym znak zapytania?
seja pisze:A czym odrobaczałaś? I czy wcześniej był odrobaczany ? Miał robale ?
magradz pisze:Takie pytanie:
----
Cześć,
koło mojej roboty jest kocia rodzinka z maluchami. Mają one na oko niecały miesiąc. Widziałam jednego: oswojony, garnie się do ludzi, ale zakatarzony i zapchlony. Czy lepiej by było od razu go wziąć czy poczekać, aż kotka go odchowa? Niepokoi mnie to, że tu chodzą lisy i jest stosunkowo blisko jezdnia.
-----
Teoretycznie lepiej przy matce, ale sama nie wiem, co odpowiedzieć...
BinaDina85 pisze:A propos kotów z Politechniki: w ubiegłym roku wiosną razem z Marlonwysterylizowałam 8 lub 9 kotek i 1 kocurka, zamieszkujących pod gmachem OiO. Jesienią odkryłyśmy jeszcze 2 lub 3 kotki zamieszkujące w baraku niedaleko OiO (ktoś kiedyś pisał o kociakach rudym, biało-czarnym długowłosym & co - o ich kocice matki właśnie chodzi). W tym roku sprawe miały przejąć i dokończyć dziewczyny z Gdańska (nie wiem dokladnie kto?!) i wyłapać i ciachnąć te kotki w ramach darmowych sterylek z UM. Ostatnio kiedy byłam na PG zastałam niestety smutny widok w postaci małego dzikiego kociaka, biegającego sobie wraz z owymi kocicami obok baraków i śmietników ...
Wiosna minęła a kocice dalej rodzą ...
Czy mogłabym prosić dziewczyny z Gdańska które dokarmiają koty politechniczne o pomoc w wyłapaniu tych biało burych kocic i sterylizacje ich? Oczywiście jesli znajdą się jeszcze jakieś darmowe gdańskie sterylki albo fundusze, bo mnie niestety na ciachanie kotów z PG nie stać ...
Na mojej ulicy w Gdyni gdzie mieszkam liczba kotów bezdomnych przekroczyła 30 ... pomimo sterylizacji ....... O moich chorych domownikach już nie wspominam, masakra .........
Marlon pisze:Sabina, to Dorota z Gdańska miała wysterylizować te kocice, zrobiła jedną, druga nie wchodziła do klatki, obiecała mi że po urlopie ostro sie za to wezmie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura i 17 gości