Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 20:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

heheheh nie nieufnie tylko ja myślałam że jesteś jakąś koleżanką kogoś z naszych dziewczyn- które nie dotarły na czas. za cicho się przedstawiłaś mari i dorotce, ja nie słyszałam i w sumie się zastanawiałam ktos ty 8O śmieszna sytuacja :ryk: ale jesteś swój ziomal :ok: naprawde bardzo mi było miło bawić się z tobą :D

potwierdzam kotka ze zdjęcia z lisiarni to moja kochana szymcia :D rybka dostaje convenię i obydwie łykają kerabol w dużych ilościach. agnes jest łysa od pasa w dół, tzn ma okropne przerzedzenia sierści, a szymcia charczy jak stary parowóz. nie są biedulki w najlepszej formie fizycznej, ale jak przychodzi do głasków to jedna przez drugą się ścigają w pieszczotach :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon mar 28, 2011 13:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Zapraszajcie wszystkich znajomych na aukcje 31 na 18 w Tyglu przy Władysława IV w Gdyni. Wszyscy z PKDT obecność obowiązkowa, ubrani cali na czarno z czerwonym akcentem i każdy ma mieć identyfikator, jak ktoś nie ma możliwości wydruku to na priv mi pisać!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon mar 28, 2011 18:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

amen. a po aukcji zebranie fakturowe- podsumowanie miesiąca:D

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon mar 28, 2011 18:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

LIST DO BIURA PKDT- GDYBY KTOŚ CHCIAŁ POMÓC:

"Witam serdecznie,

jakiś tydzień temu okociła się nasza podwórkowa kicia i teraz moi teściowie najchętniej uśpiliby maleństwa. Dzwoniłam juz do schroniska, ale nie chcą przyjąć całej rodziny (4 małe koteczki i ich mama karmiąca).
Proszę, czy mogliby Państwo jakoś mi pomóc, podać jakieś adresy schronisk z Trójmiasta i okolic, które ewentualnie przygarnęłyby taką mała rodzinkę?????

Pozdrawiam"

z drugiej strony jaki jest sens chęci umieszczenia kotki wolnobytujacej w azylu :? dla mnie to jakaś masakra....ja w takim przypadku zawsze monitorowałam miot, karmiłam kotkę i w 4-5 tyg oddawałam do adopcji zanim maluchy nie zdziczały.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon mar 28, 2011 18:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:z drugiej strony jaki jest sens chęci umieszczenia kotki wolnobytujacej w azylu :? dla mnie to jakaś masakra....ja w takim przypadku zawsze monitorowałam miot, karmiłam kotkę i w 4-5 tyg oddawałam do adopcji zanim maluchy nie zdziczały.

Tak im odpisz - że tak powinni zrobić a kotkę zaraz po wykarmieniu młodych ciachnąć, gdzie jest ta kotka? - któraś z nas może pomóc złapać i dowieźć później kotkę do sterylki, załatwimy tańszy zabieg.
Uważam, ze w tej sytuacji to najwłaściwsza forma pomocy. Niech zrobią najwyżej jakiś domek dla kotki, nie wiem gdzie ona jest z tymi maluchami...
napisz im, że kociaki usamodzielniają się około 4-6 tyg. życia, jak już umieją same jeść to niech szukają im domów, napisz gdzie i jak robić ogłoszenia...

edit:
Napisz im, ze umieszczanie kotki w azylu jest najgorszym pomysłem, kotka się zestresuje, maluchy i kotka mogą się zarazić wirusówkami, to dramat dla tej kotki, jeśli ona radzi sobie na podwórku to powinna tam zostać, tylko młode trzeba wyadoptować a kotkę wysterylizować.
Ostatnio edytowano Pon mar 28, 2011 18:54 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 28, 2011 18:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzikus w schronisku to jakas pomylka. Spedzi tam cale zycie, nieszczesliwy i niezdatny do adopcji.
Ta osoba nie napisala, skad konkretnie jest ? (miasto, dzielnica?)

Pisalam wczesniej o grubej badz kotnej kotce (prawdopodobnie - no ja kurde jajec nie widze, a kot jak sie prezyl tylkiem do gory, to specjalnie zerkalam...), dzisiaj widzialam ja po raz drugi i co najglupsze - szwedalam sie po okolicy, bo znowu zapomnialam kluczy od domu, nawet glupiego portfela nie mialam ze soba... :roll: :x i oczywiscie w tym momencie natknelam sie na te kotke pod kosciolem... dala sie poglaskac, jutro pojde do niej z jakims jedzonkiem, wyglada na ufna, spala na trawie, ale blisko chodnika, a tam chodza i ludzie z psami, i babcie do kosciola, i policja sie kreci (parking tez jest zaraz obok). Figure ma jak walec,moze nie jest baardzo gruba, ale taki ksztalt przypomina, udalo mi sie ja poglaskac, siersc ladna,mieciutka i niezwykle delikatna.
Jesli tak sie zachowuje w stosunku do obcej osoby, to karmiciel moze nawet moglby ja normalnie na rece brac, ale musialabym sie na te osobe natknac...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon mar 28, 2011 19:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kotka z maluchami do azylu 8O olaboga :roll: mogli zanieść do uspienia a kotke do sterylizacji, albo niech odchowaja i szukaja im domow a wtedy kotke ciach...w zaleznosci na ile maluchom moga pomoc i na ile chca sie w to zaangazowac :roll:

Wczoraj zadzwoniła do mnie pewna karmicielka z Przymorza, ul Chlopska, 2 kotki im sie okocily :roll: dokarmia i dba o koty w wielu miejscach, czesc tych b oswojonych wysterylizowana....wczoraj robily akcje zabierania maluchow do uspienia, i prosila o pomoc w wysterylizowaniu kotek w najblizszym czasie, madra kobieta i ma checi, i angazuje sie sama, a nie tylko wymaga zrobienia czegos za nia... ale nie ma doswiadczenia w lapaniu dzikuskow, zamowilam sterylki na przyszly wtorek na Kaprow i postaram sie zlapac te niunie ;) podobno nawet nie przezywaja jakos strasznie zle straty maluchow.

Dzis zlapalam 2 koteczki z Piastowskiej, chcialam i 3 zlapac, ale ta na ktorej mi najbardziej zalezalo, wysoko w ciazy, pomimo ze byla w klatce juz (tej odkupionej przez PKDT od Patrolu, drzwiczki na magnes,) to tak sie rzucala ze magnes puscil jak dupa uderzyla :lol: i polecialaaaaaa w sina dal :D jesuuu ten magnes tak trzyma ze trzeba duzo sily by otworzyc czlowiekowi a ta dala rade :roll: no i klops, nie ma szans jej zlapac, a i ja nie bede tam jezdzic codziennie na darmo i umawiac jej i nie dowozic :roll: trudno, niech urodzi, pozniej beda jej dawac piguly jak sie nie zalapie na darmowki, a maluchy moze uda sie wyadoptowac, o ile przezyja, bo w ostatnim roku wszytskie umieraly na trwanikach pod domami :cry: ale to ostatnia kotka :ok: 5 sztuk udalo mi sie wysterylizowac :ok: kamien z serca ufff co patrzalam na mojego kocurka, lezacego na kanapie, to serce mi krwawilo ze jego rodzinka kocia tam na podworku umiera, choruje, klepie biede...
Na Piastowskiej sterylek koniec, w 1.5 tyg sie pokonczyly, jak moja znajoma Ania z Nowego Portu zaczela zwozic po 5 dziennie i pol Nowego Portu wyciachala, wynajdujac coraz to nowe mroczne miejsca z kotami o ktocyh istnieniu nawet sam diabel nie wie, nie ma to jak swierza krew lapankowa :lol: jeszcze Malgosia kilka wykorzystala i ma 2 umowione i jakies tam kilka sztuk zamowionych, lista na 50 podpisana :lol:
Ostatnio edytowano Pon mar 28, 2011 19:13 przez Marea, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon mar 28, 2011 19:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Zapraszajcie wszystkich znajomych na aukcje 31 na 18 w Tyglu przy Władysława IV w Gdyni. Wszyscy z PKDT obecność obowiązkowa, ubrani cali na czarno z czerwonym akcentem i każdy ma mieć identyfikator, jak ktoś nie ma możliwości wydruku to na priv mi pisać!

Mogę rozpropagować w szerokim gronie - co to za impreza i aukcja?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon mar 28, 2011 19:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A ja dzisiaj na swoim osiedlu widzialam koteczke z okienkiem posterylkowym :ok:
Jedna Pani sie zajmuje tutaj (niewielka) grupka kotkow i kotki w miare mozliwosci (i finansowych, i lapankowych zapewne, bo dzika dzicz jednak ciezko capnac) sa wyciachane :D

Agor-ia

Post » Pon mar 28, 2011 22:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Hańka pisze:
Marlon pisze:Zapraszajcie wszystkich znajomych na aukcje 31 na 18 w Tyglu przy Władysława IV w Gdyni. Wszyscy z PKDT obecność obowiązkowa, ubrani cali na czarno z czerwonym akcentem i każdy ma mieć identyfikator, jak ktoś nie ma możliwości wydruku to na priv mi pisać!

Mogę rozpropagować w szerokim gronie - co to za impreza i aukcja?

Bardzo prosimy o rozpropagowanie!!!! :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto mar 29, 2011 8:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ogloszenie gdzies z godziny po 8mej rano.
Doradzic uspienie ? Wiem, ze to wyjscie z wielu wzgledow byloby dobre, ale tez nie wiem, czy sama majac takie malce w reku bym je zaniosla do uspienia... Fajna kobitka, ze nie zostawila maluchow na pastwe losu...

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 01238.html

Agor-ia

Post » Wto mar 29, 2011 8:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja bym je uśpiła. Jeśli kotka je zostawiła, to prawdopodobnie maja jakąś wadę. (albo za duzo dla niej sześć dzieci)
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Wto mar 29, 2011 9:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obawiam się, że może mnie nie być na zebraniu - faktur żadnych standardowo nie mam.

Gdyby nie to , że mam na full kotów w DT to bym ją wzięła.
Jakby ktoś chciał do mnie dzwonić czy coś... uprzedzam , że z okazji niezapłaconego rachunku za telefon (miałam do wyboru koty albo sprawny telefon -wybrałam koty) nie mogę dzwonić, ani wysyłać smsów.

Moje drobne pytanie : muszę wykastrować 3 kocury - jest jakaś drobnaszansa , że będę mogła je podrzucić do Łukucia na zabieg albo gdziekolwiek?

KK mi się trochę rozpleniło, maluchy od Agi przywlokły coś i teraz Alva, Pomcia, Rejcia , Minia, Tina ...wszystkie mi pięknie kichają...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto mar 29, 2011 10:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jejkus Asia, ale masz sajgon :| współczuje :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 29, 2011 10:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Jejkus Asia, ale masz sajgon :| współczuje :roll:

Mam na własne życzenie. Nie ma czego współczuć.
Teraz muszę wyleczyć towarzystwo i się go zwyadoptować :wink:
Najtrudniej będzie ze ślepaczkami... dzikusy , jak dzikusy, ale są bez "usterek" które są postrzegane tak jak wiemy...
Kot to kot, z okiem czy bez. Dla mnie to nie problem, ale innym przeszkadza...
Jedyne co mnie pociesza, że nie śmierdzi mi w mieszkaniu kociarnią...ale to okupuję codziennym sprzątaniem...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]