Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 19:11 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

A co z tym docelowym DT :?:
Jak tylko wyjdziemy na plus, to też pomożemy. Dług na pewno zostanie spłacony :mrgreen:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt gru 17, 2010 20:37 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Bardzo dziękuje za odzew na moje apele. Od świąt Leoś ma mieć DT u dziewczyny z którą rozmawiała i tą sprawę ustalała Kruszyna (dziś dostałam do niej maila to napiszę i dowiem się więcej). Z tego co wiem dziewczyna nie ma doświadczenia w opiece nad chorymi kotami więc zdecydowaliśmy się, że Leoś zostanie u nas jak najdłużej się da żeby trafił do niej w miarę w dobrym stanie. Ja nie mam warunków żeby zabrać go na święta, a o opiece weterynaryjnej u mnie na wsi gdyby coś się działo to mogę pomarzyć. Dlatego zaoferowałam TDT. Gdyby z jakiś powodów nowy DT Leosia nie dawał sobie z nim rady, miał problemy z leczeniem itp. Leonek może do nas po świętach wrócić...i poczekać na DS.
Co do rozliczeń kosztów to były one zamieszczane praktycznie codziennie w postach o stanie zdrowia i postępach w leczeniu Leosia. Jutro postaram się to zebrać do kupy żeby molly mogła je zamieścić. Dziękuję jeszcze raz za odzew, bo miałam w pewnym momencie wrażenie, że walę głową w mur. Dodam tylko, że to nie jest mój pierwszy w tym roku tymczas ale czwarty dlatego też mam takie a nie fundusze :?

A teraz o Leosiu. Jest już po zabiegu, jak już pisałam wszystko poszło ok. Odpoczywa sobie teraz w łazience, troszkę zjadł i się napił. Wcześniej mruczał i właził na kolana. Po jutrzejszej wizycie będę w stanie więcej powiedzieć jak to wszystko się goi itd.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Pt gru 17, 2010 21:05 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

nr konta proszę :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt gru 17, 2010 21:12 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Cholera jasna, ale ze mnie tuman :evil: :evil: :evil:

Dopiero teraz się okazało, że DT dla Leosia jest w Oleśnicy :placz: Nie mam pojęcia, jak to się stało, że wcześniej o to nie zapytałam, byłam pewna, że jest we Wrocławiu :oops:

Lipa z regularnymi wizytami w obecnej lecznicy.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt gru 17, 2010 21:14 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Rudaa, a kiedy po świętach mógłby trafić do Was z powrotem?
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob gru 18, 2010 7:04 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Kruszyna, w Oleśnicy jest świetny IMO wet - dr Jarosław Mazur. Rozumiem, że nie chcieliście zmieniać lecznicy, ale może udałoby się zorganizować jakąś kooperacje :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Sob gru 18, 2010 13:32 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Kruszyna pisze:Rudaa, a kiedy po świętach mógłby trafić do Was z powrotem?

Dokładnie nie wiem kiedy wracamy do Wrocławia myślę, że koło 29-30 grudnia.

Leoś ma się dobrze, dostał dziś ostatnią chyba kroplówkę. W końcu w oczach zaczęły pojawiać się spojówki, bo do tej pory w oczodołach były tylko gałki oczne, a zamiast spojówki zapadnięta dziura z odwodnienia. Dostał też lek przeciwzapalny i Solcoseryl żeby odbudować zmienioną kość i dziąsło (chyba już o tym pisałam więc nie będę się rozwodzić). W poniedziałek wyjmujemy wenflon i znowu zastrzyk z Solcoserylu. Kolejne porcje Solcoserylu musi dostać w środę i czwartek, a później w poniedziałek po świętach i chyba w środę tj. 29 grudnia. 30 grudnia dostaje drugą i ostatnią już porcję antybiotyku Convenia i to byłby koniec jego leczenia jeśli wszystko pójdzie dobrze. Zrobiłyśmy Leosiowi lifting do sylwestra, więc w nowym roku będzie jak nowo narodzony :). Każda kobieta chciałaby uzyskiwać tak spektakularne efekty :mrgreen:. Na prawdę o kotka warto powalczyć, bo z dnia na dzień wygląda lepiej. Pomimo swojego wieku jest bardzo żywy, ma ładną sierść no i bardzo dobre wyniki krwi i zdrowe nerki, których pozazdrościłby mu nie jeden sporo młodszy kot. :twisted: O tym że jest mruczący i nakolankowy nie muszę przypominać :wink:
Zostaje pytanie jak zaplanować jego leczenie w okresie poświątecznym czyli 27 i 29 grudnia. Może ten Solcoseryl podać u innego weta, bo ja i tak kupuję te ampułki w aptece więc można poprosić tylko o zrobienie zastrzyku w innej lecznicy.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Post » Sob gru 18, 2010 15:32 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

viewtopic.php?f=20&t=121682

fajny bazarek dla Leona, zapraszam!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 18, 2010 16:13 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

i koniecznie czekam na numer konta i dane , gdzie mam przelać ewentualne wpływy z bazarku.
Będe tez prosiła o potwierdzenie , że środki dotarły - w tym wątku i na bazarku
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob gru 18, 2010 17:35 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Znalezienie mu TDT na czas świąt we Wro pewnie graniczyłoby z cudem :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob gru 18, 2010 19:10 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Rudaa, jedną dawkę Convenii przepiszę w zeszycie u pani doktor na nasze konto :ok: i my zapłacimy - tak zdecydował Klusek, który sszczepionkę swojej tymczaski sam sfinansuje a pieniążki maja pójść dla Leosia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob gru 18, 2010 19:20 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

dagmara-olga pisze:i koniecznie czekam na numer konta i dane , gdzie mam przelać ewentualne wpływy z bazarku.
Będe tez prosiła o potwierdzenie , że środki dotarły - w tym wątku i na bazarku
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 19, 2010 14:01 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

co u Leona?
Bazarek przyniesie około 65 zł, ale to będzie w tygodniu.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 19, 2010 15:49 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Leoś ma się dobrze. Wczoraj wieczorem i dziś rano miałam pokaz głupawki w wykonaniu Ardy i Leosia. :twisted: Koty zaczęły się razem bawić, ganiają po mieszkaniu z takim łomotem jakby stado koni, a nie dwa koty biegały. Kto by pomyślał, że 15 letni senior ma tyle energii? Teraz śpią zmęczone i aż się boję co będzie jak wypoczną 8O Leoś w dalszym ciągu nie je za dużo ale coś tam sobie pałaszuje od czasu do czasu. :ok:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Post » Nie gru 19, 2010 15:56 Re: Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

jessi74 pisze:Rudaa, jedną dawkę Convenii przepiszę w zeszycie u pani doktor na nasze konto :ok: i my zapłacimy - tak zdecydował Klusek, który sszczepionkę swojej tymczaski sam sfinansuje a pieniążki maja pójść dla Leosia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Pięknie Wam dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie zamieszczałam jeszcze żadnych rozliczeń, bo jutro wykupię w aptece receptę dla Leosia to będę wiedziała dokładnie ile będzie kosztował ten Solcoseryl. Jutro w lecznicy okaże się też czy dostanie ostatnią kroplówkę czy nie. Wtedy już na 99% będę mogła podliczyć koszty jego leczenia. Na razie wszystko zapisuję na kartce.
Muszę też ustalić z drugim DT Leosia zasady leczenia kotka po świętach. Zobaczę co mi dziewczyna odpisze, bo od Kruszyny wiem, że zapytała czy kot nie mógłby do nich trafić po zakończonym już leczeniu :?
Obrazek Obrazek

Rudaa

[poprzednia][następna]