Schronisko KRK - dużo bardzo smutnych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 16:34 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Tunisia pisze:już napisałam na fb że zabieranie Józi do innego miejsca, które nie jest domem jest teraz niewskazane,
to zdjęcie faktycznie budzi niepokój ale ono jest sprzed 2 tygodni, kiedy wykluwał jej się katar, teraz to nie ten sam kot

ale taka informacja, łącznie z początkiem choroby, pokazała się wczoraj, na poprzedniej stronie :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie wrz 12, 2010 16:46 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

zdjęcie skopiowane z poprzednich stron, z kociego kataru to ona już wychodzi
dlatego zawsze lepiej upewnić się u źródła

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Nie wrz 12, 2010 16:54 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

bo z Józią nie o katar chodzi tylko o własnego dużego
takiego najwaśniejszego na własnosc
jak i u Pillow
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Nie wrz 12, 2010 17:37 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

BarbAnn pisze:bo z Józią nie o katar chodzi tylko o własnego dużego
takiego najwaśniejszego na własnosc
jak i u Pillow

przyjedź do Pillow :lol: bo strasznie się zżyma na bogu ducha winne koty, które muszą ją okrążać na paluszkach w promilu 2 metrów, potrzebuje ukojenia w postaci ludzkich rąk

Tunisia

Post » Pon wrz 13, 2010 12:26 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

tutaj też wrzucam poprawkę:

ZBIR to ten kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten na poprzednich zdjęciach wklejanych przeze mnie (bury w białych skarpetach) to Felicjan, którego już niestety nie ma
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon wrz 13, 2010 14:14 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Miłe Forumowiczki - od soboty schronisko ma nowego lokatora viewtopic.php?f=1&t=117039
Przyznaję, że może nie jest najlepszym pomysłem odwożenie kota do schroniska, ale pomiędzy śmietnikiem a moim przyblokowym ogródkiem oraz nie wiadomo czym (bo nie cały dzień go widziałam) lepiej mu raczej nie było... :( Tam jest przynajmniej bezpieczny, ma co jeść i nie moknie.
Ja postaram się jeszcze zadzwonić i dowiedzieć, czy mogę przyjechać, choć pomiziać kota trochę, ale jeśli któraś jest na miejscu, zaglądnijcie proszę do niego.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pon wrz 13, 2010 14:52 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Koty z magazynu 4:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Na pierwszych trzech zdjęciach jest inna szylkretka niż na pozostałych
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Pon wrz 13, 2010 16:00 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Józia jest w dt
:-)
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pon wrz 13, 2010 16:01 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

BarbAnn pisze:Józia jest w dt

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pon wrz 13, 2010 16:06 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

o, jak super! masz coś z tym wspólnego? :wink:

Tweety

Post » Pon wrz 13, 2010 16:09 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Tweety pisze:

o, jak super! masz coś z tym wspólnego? :wink:

ja? nie

mnie wystarczy powrót ze schronu pachnaca inaczej i Gaba od razu leje do miski z wodą
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pon wrz 13, 2010 16:39 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

za to Maciejka tak sobie :(

Tunisia

Post » Pon wrz 13, 2010 16:44 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Tunisia pisze:za to Maciejka tak sobie :(

a konkretnie? znowu nerki gorzej?

Tweety

Post » Pon wrz 13, 2010 17:25 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

tak, jeśli dobrze zrozumiałam to kreatyninę ma podwyższoną 8x powyżej górnej granicy normy (dzisiejsze wyniki), katar okropny ale ma apetyt, wręcz zadziwiający

Tunisia

Post » Pon wrz 13, 2010 18:28 Re: Schronisko KRK - kciuki za Maciejkę, niech zdrowieje!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Byliśmy u weta waga 2,50 kg
Delikatnie powiększone węzły chłonne , niewielki katar ,troszkę opuchnięte oczka.
Brzuszek troszkę twardy ale to może być przyczyną że wsunęła dwie miseczki mokrego
poprawiła suchą karmą przepijając kozim mlekiem .
Faktycznie futerko zaniedbane szorstkie przyczyną jest depresja i brak ludzkiej reki
do głaskania . Utrzymano leki przepisane w schronie dodatkowo inhalacje .
chwilowo jest w klatce na widok człowieka wstaje i ociera się o siatkę
nawet jak pies podchodzi chce się do niego przytulać .
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

[poprzednia][następna]