ManiekFIV+ nadal szuka domu,Rysiu po PP-super DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 13:18 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

sis, ale Maniusiek mnie juz nie kofa :( Obrazil sie chyba na mnie. Juz nie chce sie tak miziac jak kiedys, buziakow mi nie daje... :roll: :? Rozwiesilam wczoraj kilka plakatow, jutro przejde sie po calym miescie i porozwieszam gdzie sie da :ok:
To bardzo ale to bardzo wrazliwy kot. Musial doznac jakiegos urazu w brzuch i tyl grzbietu, bo lekkie dotkniecie juz przeszkadza, natychmiast protestuje. A za brzuch sie zlapac nie da, natychmiast sa lapoczyny, pazurki ida w ruch i kocio sie zlosci. Byl pod tym katem badany, fizycznie jest ok, to raczej kwestia psychiki, pozostalosc po traumatycznym przezyciu... :roll:
Mysle ze potrzebuje domu spokojnego, czlowieka, ktory ma uporzadkowany tryb zycia, zadnych szalenstw i ekscesow. Na pewno nie dom zakocony, mysle ze tak jeden czy 2 koty do towarzystwa to max, o ile wzajemnie przypadna sobie do gustu. Z tym ze tamte koty musza tez byc fivkowe.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sie 09, 2010 20:45 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

wpadlam potrzymac kciuki za domek dla mojego kumpla :ok: :ok:

Kociara82

Post » Pon sie 09, 2010 22:49 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 09, 2010 22:58 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Obrazek

Kociara82

Post » Wto sie 10, 2010 0:00 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Maniuś nadal jest gadułą i chce wychodzić :roll: W sobote jedziemy na interferon .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto sie 10, 2010 16:35 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Czy on ma jakies stale pory wychodzenia? Bo jesli tak, to nie wiem, jak bedze z tym tygodniem, bo musze kilka spraw zalatwic, a nie wiem, jak sie bede z czasem wyrabiac... Byc moze kolo 18-19 bede z nim mogla wyjsc, ale to jeszcze konkretnie ustalimy :)

Poki co :ok: :ok: kciukasy za domek :)

Kociara82

Post » Wto sie 10, 2010 16:56 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

o raju, Ty to masz chyba gorszą robotę niż ja, bo ja też ciągle mam deficyt czasowy... :roll:
nawet na urlopie ciągną mnie do pracy :crying: :crying: :crying:

No Maniuś, szukaj chłopie domu, szukaj...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto sie 10, 2010 17:24 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Kociara82 pisze:Czy on ma jakies stale pory wychodzenia? Bo jesli tak, to nie wiem, jak bedze z tym tygodniem, bo musze kilka spraw zalatwic, a nie wiem, jak sie bede z czasem wyrabiac... Byc moze kolo 18-19 bede z nim mogla wyjsc, ale to jeszcze konkretnie ustalimy :)

Poki co :ok: :ok: kciukasy za domek :)

Na pierwszy spacer byś poszła ze mną a na na następne byś mogła już wychodzić sama i bym Tobie dorobiła klucz i o której by ci pasowało to byś wpadała , ale najlepiej wieczorem tak po 18 . 19 ale inna pora tez wchodzi w grę ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto sie 10, 2010 20:31 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

jeszcze sie zgadamy... poki co dzis jestem nie do zycia, jutro tez nie bede... (babskie dni) :oops:

ale sie wkrotce w sprawie konkretow odezwe :ok:

Kociara82

Post » Wto sie 10, 2010 21:32 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Witam Cioteczki wieczorową porą :)

Jejku jaki Maniuś jest piękny na tym zdjęciu z banerka... Nic tylko brać i miziać ;)
Justa wszystko doszło ode mnie?

Jak się kocisko miewa? Ktoś z ogłoszeń się odzywa? Aż ciężko uwierzyć, że nikt Go nie wypatrzył... przecież jest po prostu cuuudny :mrgreen:

Justa podrap Mańka na dobranoc za uszkiem od nas :spin2:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Wto sie 10, 2010 21:59 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

boje sie, ze raz: wiek, dwa: fiv odstraszaja... ludzie by najchetniej wzieli malenkie kociatko zdrowiusienkie. Spotkalam sie juz z opinia, ze kot pol roczny to "za stary na adopcje", ze "stary". A Manius ma ok.2,5 roku... :roll:
Poza tym jeszcze czas wakacji, urlopow, wiec zastoj w adopcjach jest...
Mam jednak nadzieje, ze wreszcie kogos jego urok oczaruje i ten ktos zakocha sie w Maniusiu bez wzgledu na wiek i chorobe :)
On potrafi w piekny sposob okazywac uczucia, a jeszcze jak spojrzy czlowiekowi w oczy tymi swoimi niesamowitymi, zielonymi slepkami :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto sie 10, 2010 22:10 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Kociara82 pisze:boje sie, ze raz: wiek, dwa: fiv odstraszaja... ludzie by najchetniej wzieli malenkie kociatko zdrowiusienkie. Spotkalam sie juz z opinia, ze kot pol roczny to "za stary na adopcje", ze "stary". A Manius ma ok.2,5 roku... :roll:
Poza tym jeszcze czas wakacji, urlopow, wiec zastoj w adopcjach jest...
Mam jednak nadzieje, ze wreszcie kogos jego urok oczaruje i ten ktos zakocha sie w Maniusiu bez wzgledu na wiek i chorobe :)
On potrafi w piekny sposob okazywac uczucia, a jeszcze jak spojrzy czlowiekowi w oczy tymi swoimi niesamowitymi, zielonymi slepkami :1luvu: :1luvu:

No cóż... Ja od razu wiedziałam, że chcę dorosłego, bo to mniej problemów jest, wiadomo jaki kocio ma charakter, czy jest miziakiem... Ale wiedziałam jak to jest z maluszkiem i dlatego mam porównanie.
Fiv jest jakimś "minusem", ale myślę, że jak trafi się domek odpowiedzialny (czyli taki jaki miałby być, nawet jak Maniuś by był 6-cio miesięcznym kociakiem z ujemnymi wynikami) to nie będzie na pewne rzeczy nastawiony "anty", bo będzie w stanie co nieco zrozumieć, poczytać sobie...

Eh... jakbym mieszkała w domku, ew. nie miała 2 kociambrów, to w ogóle bym się nie zastanawiała.
Normalnie zakochałam się w kocie i nie wstydzę się do tego przyznać :D :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Wto sie 10, 2010 22:19 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

mysle, ze tu jedynie domek, ktory juz mial doswiadczenie z FIVkami. Bo obawiam sie, ze niedoswiadczony w tej kwestii domek moze z byle powodu wpasc w panike a powazne rzeczy zignorowac. :roll: :?
A przeciez jak bedzie bral regularnie leki, to naprawde znacznie spowolni sie w ten sposob rozwoj choroby, a kocio moze zyc niemal jak zdrowy kot. Sa oczywiscie pewne ograniczenia, ale poza tym... Sama bym go wziela do siebie jakbym tylko miala taka mozliwosc :oops: :|
Jego serce kipi wrecz miloscia do czlowieka, czy czyjes serce, ludzkie zapala podobna miloscia do tego uroczego, sympatycznego mruczka? :1luvu: :1luvu:
ode mnie tez mizianko pod brodka na dobranoc :*:*:*:*:* spij slodko, Maniolku kochany :1luvu:

Kociara82

Post » Śro sie 11, 2010 4:58 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

:ok: za domek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro sie 11, 2010 8:52 Re: ManiekFiv+!Będzie interferon!Domku,przyjdź po mnie wreszcie!

Kociara82 pisze:mysle, ze tu jedynie domek, ktory juz mial doswiadczenie z FIVkami. Bo obawiam sie, ze niedoswiadczony w tej kwestii domek moze z byle powodu wpasc w panike a powazne rzeczy zignorowac. :roll: :?
A przeciez jak bedzie bral regularnie leki, to naprawde znacznie spowolni sie w ten sposob rozwoj choroby, a kocio moze zyc niemal jak zdrowy kot. Sa oczywiscie pewne ograniczenia, ale poza tym... Sama bym go wziela do siebie jakbym tylko miala taka mozliwosc :oops: :|
Jego serce kipi wrecz miloscia do czlowieka, czy czyjes serce, ludzkie zapala podobna miloscia do tego uroczego, sympatycznego mruczka? :1luvu: :1luvu:
ode mnie tez mizianko pod brodka na dobranoc :*:*:*:*:* spij slodko, Maniolku kochany :1luvu:

Dziewczyny, kot FIV dodatni - o ile jest tylko nosicielem - naprawdę nie wymaga leczenia poza dopyszcznym podawaniem immunostymulatorów ewentualnie. Trzeba dobrze karmić, nie stresować i kochać. Jak potencjalny DS się dowie, że kot musi brać cyklicznie leki, to naprawdę może wymięknąć...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]