Ostatni czwartek kocurków? NIE! Kocury bezpieczne w DT u Ani

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 19:51 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Gibutkowa pisze:
oukast pisze:Napisałaś w taki sposób że trudno z tym polemizować
Zakładasz że jest dokładnie tak. Dlaczego nie pozwolisz żeby o tym decydowali darczyńcy i bezpośrednio zainteresowani.
Dużo Tu dobrego dla kotów ale chwilami brak mi poszanowania ludzi.
Uważam że należy się dziewczynie podziękowanie - w takiej lub innej formie
I zdania nie zmienię.
Twoja ilość postów i to co robisz budzi szacunek jednak nie upoważnia Cię do wypowiadania za innych.
Nie chcę się z Tobą licytować w ilości przewożonych zwierząt bo już założyłaś że jestem "nowicjuszem".
Ja tez nic nie biorę za przewiezienie psa czy kota (gryzoni jakoś jeszcze nie miałem okazji wieść).
Wręcz przeciwnie, zawsze z chęcią dokładam się do paliwa, i jakoś się z tym nie obnoszę.

Zauważ że nie udzieliłam odpowiedzi na Twoja pierwszą propozycję ergo nie wtrącam się do tego co postanowią darczyńcy - nie moja kasa - nie mój interes. Odpowiadam "wyjaśniająco" na Twój kolejny post, będący odpowiedzią na posta Anny.
Nie zakładałam, że jestes nowicjuszem w wożeniu zwierząt - raczej nowicjuszem na forum miau (sadząc po ilosci postów) - wobec tego pospieszyłam z wyjaśnieniem jak to tutaj "mamy w zwyczaju" (ja się z innym zwyczajem nie spotkałam - nie twierdzę jednak że takiego przypadku nie było).
I nie obnoszę się z niczym, bo w porównaniu z tym co robią inni to wstyd by mi po prostu było się z czymkolwiek "obnosić" - według mnie ja sama robię naprawdę niewiele a ilość postów to tylko obraz obecności na forum i niewiele ona mówi o konkretnych "czynach" i działaniach ;)

Dlaczego odpowiadasz na posty nie kierowane do Ciebie? (zwyczajowo się tak nie postępuje)
Gdybyś udzieliła odpowiedzi na moje pytania dowiedział bym się od Ciebie czy Ania uważa że to nie fatyga za strony Moniki.
Również wskazała byś za Anię te niby liczne moje wypowiedzi o kasie.
Napisz teraz co uważasz a ja już nic nie odpiszę bo niczemu to nie służy, a napewno nie dobru kociaków. Jestem zajęty tym czym powinni być wszscy tu obecni - szukaniem dobrego domku.
I nie wiem czy jest to w zwyczaju na miau czy tez uważane za przypadek że zamiast jałowej dyskusji wolę zająć się poszukiwaniami.

oukast

Od: Pt lip 23, 2010 18:11

Post » Śro lip 28, 2010 20:03 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Uuuuu... no kajam się, idę klęczeć na grochu, bo chciałam wytłumaczyć i wyjaśnić, bez żadnych obiekcji w Twoim kierunku, a okazuje się, że popełniłam takie faux-pas (odpowiadając na post nie skierowany do mnie, tudzież pisząc bezproduktywne bzdety zamiast zająć się w tym czasie szukaniem dla kotów domków) i znów dostałam po tyłku :roll: No cóż... jakby to powiedział mój chłop "chciałam dobrze a wyszło jak zwykle" ;)
Chciałam TYLKO napisać, że takie a nie inne panują tu w większości zwyczaje. Tylko tyle. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 28, 2010 20:29 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Podpisuje się pod słowami Gibutkowej.
Swoją drogą jakoś Monikę uhonorujemy ale myślę, że to nie ma nic wspólnego z kasą.
I proszę o niewprowadzanie zamieszania. Tutaj powinna panować radość. :ryk:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro lip 28, 2010 20:35 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

OlaEm napisał(a): ... Czy osoba, która ma odebrać kotki może podać nr tel? Podam Monice, bo ona chwilowo nie ma dostępu do forum.... musisz skontaktować się z Kasią->Kaprys2004 ona odbiera koty od Moniki.

A ja odpowiem na post nie kierowany do mnie :twisted: :wink:

Co do waszych ""kłótni"" ktoś napisał, że nie ma kłótni, ale to właśnie od tego sie zaczyna ja widzę, że Gibutkowa jest opanowana, ale oukast już mniej. I wiadomo jak to się zaraz skończy. Ostra wymiana zdań będzie. I kolejny bur...el na forum :wink:

Skoro Monika nie będzie chciała pieniędzy to można je przeznaczyć na ( karme żwirek weta tak jak ktoś tu z obecnych napisał ) lub inne bidy które tego będą potrzebować.

oukast dokładnie tutaj nikt nie bierze pieniędzy tylko robi to sam od siebie( nie bierz tego jak atakowanie twojej osoby, bo nie mam tego w zwyczaju ) i wydaje mi się, a wręcz jestem pewna, że Monika nie weźmie pieniędzy skoro chce jechać ""z obcymi kotami tyle godź aniżeli siedzieć w domu""

Ten temat dotyczy kotów, a nie kto, ile weźmie pieniędzy itd

To tyle :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za :kotek: :kotek: oby wszystko jutro się udało :roll: :twisted:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 28, 2010 21:13 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

8O wątek się rozwalił, brzydkie offtopy lecą :evil: .
Chciałam zakończyć dywagacje na temat "fatygi" Moniki, otóż ona się bardzo cieszy, że może pomóc bidnym zwierzakom (no bo nie nam tu forumowiczom, jak sama powiedziała), a kasę sama by jeszcze do tego dołożyła gdyby miała, a że nie ma, to chociaż tak pomoże. I ja też uważam, że robi bardzo dużo dobrego i wymaga to od niej dużo chęci, której pewnie wielu zabrakło i chce poświęcić swój czas tym kociakom. Miała chwilę dostęp do forum i oto wnioski, żeby mi nie zarzucać, że się wypowiadam za kogoś:
Monika arch 19:12:29
o forum mi sie odpalilo
Monika arch 19:13:53
widze faktycznie poruszenie...
Monika arch 19:14:23
jakas pani sie tam tylko w dziwnym tonie wypowiada jakbysmy te koty tak dla hecy ciagneli...
Monika arch 19:15:43
a inapisz ze ja absolutnie zadnej kasy nie chce jak zostanie to oddam chce tylko do domu normalnie wrócić:)
Monika arch 19:16:08
zanim mama zawiadomi antyterrorystow...
Ja1 19:16:09
no wiem wiem
Ja1 19:16:12
wszyscy wiedza
Ja1 19:16:18
tylko jeden koles sie wyrwal
Ja1 19:16:24
za co z reszta zostal zjechany
Monika arch 19:16:30
no mily chcial byc
Ja1 19:16:36
zostal moze zle odebrany
Monika arch 19:20:58
no fktycznie mu sie dostalo
Monika arch 19:21:18
idiotyczna sytuacja, psuja nastroj
Monika arch 19:21:32
przeciez wiadomo ze bym nie wziela!!
Monika arch 19:21:44
jeszcze bym dala jakbym miala
Ja1 19:21:57
wiem
Ja1 19:22:07
mialam nawet napisac cos w tym guscie
Monika arch 19:22:22
nie no daj juz spokoj
Ja1 19:22:24
ale nie chcialam sie wdawac w dyskusje poza transportem
Monika arch 19:22:46
pewnie bo sie robi jak unas na forum
Monika arch 19:23:00
przerzucanie sie postami.

Myślę, że skończyłam tym samym smrodliwy offtop i rozwiałam wątpliwości "wynagrodzenia". Wyślijcie jej potem parę fotek z nowego domku kociaków; zdrowe mordki po 29.07 będą najlepszą "zapłatą", świadomość, że się pomogło.

A z tym pociągiem za zylion o 17:00, to Monika o nim wie w razie czego, choć nie wyrażała wielkiej chęci aby nim akurat jechać.

OlaEm

Od: Pt lut 26, 2010 20:05

Post » Śro lip 28, 2010 21:21 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Ja rano przekażę Monice niech wraca tym czym się da bez względu na koszty.
Btw odpisz na pw. :oops:

Pixia

Post » Śro lip 28, 2010 21:23 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

OlaEm pisze:8O wątek się rozwalił, brzydkie offtopy lecą :evil: .
Chciałam zakończyć dywagacje na temat "fatygi" Moniki, otóż ona się bardzo cieszy, że może pomóc bidnym zwierzakom (no bo nie nam tu forumowiczom, jak sama powiedziała), a kasę sama by jeszcze do tego dołożyła gdyby miała, a że nie ma, to chociaż tak pomoże. I ja też uważam, że robi bardzo dużo dobrego i wymaga to od niej dużo chęci, której pewnie wielu zabrakło i chce poświęcić swój czas tym kociakom. Miała chwilę dostęp do forum i oto wnioski, żeby mi nie zarzucać, że się wypowiadam za kogoś:
Monika arch 19:12:29
o forum mi sie odpalilo
Monika arch 19:13:53
widze faktycznie poruszenie...
Monika arch 19:14:23
jakas pani sie tam tylko w dziwnym tonie wypowiada jakbysmy te koty tak dla hecy ciagneli...
Monika arch 19:15:43
a inapisz ze ja absolutnie zadnej kasy nie chce jak zostanie to oddam chce tylko do domu normalnie wrócić:)
Monika arch 19:16:08
zanim mama zawiadomi antyterrorystow...
Ja1 19:16:09
no wiem wiem
Ja1 19:16:12
wszyscy wiedza
Ja1 19:16:18
tylko jeden koles sie wyrwal
Ja1 19:16:24
za co z reszta zostal zjechany
Monika arch 19:16:30
no mily chcial byc
Ja1 19:16:36
zostal moze zle odebrany
Monika arch 19:20:58
no fktycznie mu sie dostalo
Monika arch 19:21:18
idiotyczna sytuacja, psuja nastroj
Monika arch 19:21:32
przeciez wiadomo ze bym nie wziela!!
Monika arch 19:21:44
jeszcze bym dala jakbym miala
Ja1 19:21:57
wiem
Ja1 19:22:07
mialam nawet napisac cos w tym guscie
Monika arch 19:22:22
nie no daj juz spokoj
Ja1 19:22:24
ale nie chcialam sie wdawac w dyskusje poza transportem
Monika arch 19:22:46
pewnie bo sie robi jak unas na forum
Monika arch 19:23:00
przerzucanie sie postami.

Myślę, że skończyłam tym samym smrodliwy offtop i rozwiałam wątpliwości "wynagrodzenia". Wyślijcie jej potem parę fotek z nowego domku kociaków; zdrowe mordki po 29.07 będą najlepszą "zapłatą", świadomość, że się pomogło.

A z tym pociągiem za zylion o 17:00, to Monika o nim wie w razie czego, choć nie wyrażała wielkiej chęci aby nim akurat jechać.

:ok: dokładnie :twisted:
A Monika jest cudowna, że jedzie z nimi :ok: :1luvu:

CatAngel

Post » Śro lip 28, 2010 21:49 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Ale dobre wieści. Tak się cieszę :D
Wszyscy jesteście SUPER :1luvu:

Powodzenia jutro :ok:

julieta

Od: Śro kwi 28, 2010 22:55

Post » Śro lip 28, 2010 22:16 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Pixia pisze:Btw odpisz na pw. :oops:

Odpisałam :oops:

OlaEm

Post » Czw lip 29, 2010 7:21 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

>Gibutkowa
Tu się zgadzam.

Czy zasadą jest tutaj że każdy wypowiada się za kogoś innego?
Czy zwyczajowo po wpisie pozostaje się offline, czy może raczej rozmawiacie będąc niewidocznym.
Przekręcanie czyjegoś nika też raczej do grzeczności nie należy.
"smrodliwy offtop"(cyt.) hmm.. kolejny dobry zwczaj?

Mi tu trąci filozofią tłumu.
Zresztą zaraz to ktoś potwierdzi.

oukast

Od: Pt lip 23, 2010 18:11

Post » Czw lip 29, 2010 7:31 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Oukast daruj sobie takie komentarze na wątku. Wprowadzasz zamieszanie i faktycznie to co piszesz to offtopowe posty. Jeżeli masz jakieś cenne uwagi do osób pisz na pw. W tej chwili wątek służy do poszukiwania domu dla czarnuchów! Przyszłe osoby adoptujące mogą zaglądać na ich temat .....

Pixia

Post » Czw lip 29, 2010 7:54 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

Monika z chłopakami już w pociągu. Jadą do domu tymczasowego. :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Pixia

Post » Czw lip 29, 2010 8:20 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 w drodze do DT :)

Ja nie chce żeby na tym wątku zrobił się syf bo nikt tu nie będzie zaglądał jak wszyscy będą się kłócą :!: :!: :!:

Pixia :dance2: :dance: :dance2: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

oby dobrze zniosły podróż :?

:dance: :dance2: ale :ok: za :kotek: :kotek: nadal trzymam :1luvu:

Ania cyknij tam pare fotek za pare dni :roll:

A teraz do ciotek :mrgreen: Jesteście nie możliwe w tym co zrobiłyście i robiecie :roll: nawet ja się wkręciłam. Mimo że pomagam swoim kotom z osiedla to tak mnie ta historia z Marsem i Podróżnikiem zmartwiła że też postanowiłam pomóc chociarz tymi ogłoszeniami :oops: bo za daleko jestem żeby w jakiś inny sposób pomóc :oops:

Za was :piwa: :piwa: :piwa:

CatAngel

Post » Czw lip 29, 2010 8:41 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 DT/DS POMOCY!

oukast pisze:Nie uważacie że pozostałą kaskę powinna dostać Monika
...za fatygę niech sobie dziewczyna pokręci się po Warszawie.
:dance2:

Mimo, że zgadzam się z Gibutkową w pełnej rozciągłości, to trudno mi się nie zgodzić też z Oukast. Dobrze by było żeby Monika sobie mogła zrobić jakąś przyjemność przy okazji..
Jednak to chyba nie wyjdzie z różnych względów..

OlaEm pisze:Monika postanowiła wracać o 15:00. (...) Czy osoba, która ma odebrać kotki może podać nr tel?

Osoba podaje swój numer telefonu, choć jest również w podpisie osoby: 0 604 82 00 72 :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw lip 29, 2010 8:59 Re: Ostatni czwartek kocurków? Eutanazja 29.07 w drodze do DT :)

Kaprys2004 pisze:Osoba podaje swój numer telefonu, choć jest również w podpisie osoby: 0 604 82 00 72 :wink:

:oops:
Faktycznie jest w podpisie :oops: . Osoba się nie denerwuje za "osobę" :1luvu: . Akcja odbierania kotków w Wawie była dość zawiła i przy pisaniu posta nie byłam pewna, kto w końcu ma być na pkp.

Ale już podaję dalej ten numer.

OlaEm

[poprzednia][następna]