Witam,
Nie widzę sensu tłumaczenia się, ale dla dobra kotów zrobię to.
Ja jako ja mam już pełen komplet:
4 psy
2 koty
królik
chomik
świnka morska
większość moich zwierząt jest z adoptowana, od niedawna u mnie w domu pojawiła się świnka morska którą znalazłam, świnka wymaga dość kosztownego leczenia, reszta zwierzą też nie jest tania w utrzymaniu,
niestety choć bardzo bym chciała wziąć choć jednego tego kota nie mogę, innym powodem jest to że mieszkam z rodzicami którzy i tak na duży komplet mi pozwolili.
Co do koleżanki - nie jesteśmy tą samą osobą,
koleżanka mieszka sama - zabrała koty pod swój dach, odrobaczyła je i karmi oswaja, dba o nie. Nie może ich przygarnąć gdyż ma malutkie mieszkanko gdzie trzyma świniaka morskiego (znalazłyśmy parkę i każda zabrała jedną)
Szczerze mówiąc koleżanka zastanawia się nad adopcją kotki ale to nie jest sprawa prosta.
Tak czy tak domu będą szukać pozostałe dwa koty.
Proszę nie wmawiać nam że mało robimy, gdyby nie my koty już tydzień temu były by uśpione, kochamy zwierzaki i chcemy dla nich jak najlepiej.
Koty ogłoszone są na kocich forach, gdzie wydawało mi się znajdziemy wsparcie i dobre rady a nie zarzuty które szczerze mówiąc są zbędne.
Każdy z nas chce dobrze, ale wzajemne kłótnie nie uratują tych kotów
Mały jest naprawę mały, ma ok miesiąca jeszcze sam nie potrafi dobrze jeść,
jest strasznie wychudzony ale pomału nabiera wagi,
już gonił moją rękę więc ze swojej dzikości nie zostało mu już nic
Sam wskoczył lub bardziej wdrapał się na moje kolana.
Sprawdziłam osobiście na pewno jest to kotek.
Postaramy się aby koty dłużej mogły u nas zostać, ale nie ja decyduję.
Koleżanka już zaproponowała że zajmie się sterylizacją kotów, jak dla mnie to dużo - sterylizowałam swoją kotkę wiem ile to nerwów pilnowania oraz zmartwień.
Pozdrawiam