Proszę o pomoc! 2 koty pilnie poszukują domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 26, 2009 10:32

domek wciąż poszukiwany.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 26, 2009 12:05

Szukamy domu :!: :!: :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt cze 26, 2009 14:05

Witam,

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim wam za rady i ciepłe słowa. Co prawda nie wiem, co takiego zrobiłem Maryli, ale na szczęście nie jestem osobą, którą kilka niesympatycznych uwag może tak łatwo zniechęcić.

Dostałem bardzo dużo adresów miejsc, gdzie można wstawiać ogłoszenia, więc to będzie mój następny krok. Powiedzcie tylko, czy to trochę nie strach oddawać kociaki komuś kto zgłosi się z ogłoszenia? Skąd pewność, że młoda kociczka nie trafi jako zabaweczka do jakiejś bezmyślnej rodziny, która się nią znudzi po 2 tygodniach? Idealnie byłoby oczywiście gdyby oba trafiły do tego samego miejsca, na pewno przez te 2 lata mocno się ze sobą zżyły, ale domyślam się, że to graniczyłoby z cudem...

Zgodnie z waszymi radami zrobiłem kilka zdjęć. Niestety mam do dyspozycji tylko aparat w telefonie, więc jakość nie jest rewelacyjna, ale na początek musi wystarczyć. Może w przyszłym tygodniu uda mi sie pożyczyć normalny aparat i zrobić lepsze fotki. Swoją drogą nie wiedziałem, że tak trudno jest sfotografować kota...

Nikita i Fryga

Obrazek
Obrazek

Fryga

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nikita

Obrazek
Obrazek
Obrazek

krzysiek77

Od: Śro cze 24, 2009 9:45

Post » Pt cze 26, 2009 14:11

Zakochałam się w Nikicie.

Mam psa o tym imieniu.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt cze 26, 2009 15:04

najwazniejsze jest dobro kotow

rzeczywiście kocuruś jest mocno okrąglutki....

strach jest oddawać zawsze czy to z ogłoszenia czy znajomych ale spróbować trzeba -
tak samo nie oddawać komukolwiek i tak samo sprawdzać domek - jeżeli domek będzie normalny nie powinno być z tym problemów
sama często dostaje po latach informacje od ludzi którzy brali kota załatwionego przeze mnie więc cuda się zdarzają

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Pt cze 26, 2009 15:27

Biedaki zostały same :( Jest taki wątek na miau nawet - "umrzeć - tego się nie robi kotu.."

Oddając kota musisz napisać w ogłoszeniu, że szukasz odpowiedzialnego domu. Że koty zostały same, przeżyły ciężkie chwile i następna rodzina musi już starczyć na całe życie. Że prosisz aby osoby zgłaszające napisały coś o sobie - albo powiedziały bo zależy Ci aby wiedzieć w jakich domach będą.
Że koty są ze sobą zżyte ale jeżeli ktoś chce jednego to oddasz.
Że może drugiego weźmie i poszuka mu domu?
Spróbuj napisać coś o charakterach. Co lubią? Jak się bawią..Że wiesz że schron to dla nich wyrok..Z sercem napisz.

Powinieneś podpisać umowę adopcyjną - znajdziesz pewnie wzór przez wyszukiwarkę forum - jak nie pisz pw. podeślę Ci swoją.

Pytaj co będzie jak będą wyjeżdzać?
Czym będą karmić?
Czy koty będą wychodzić?
Czy okna w mieszkaniu w bloku nie stanowią zagrożenia (wyskoczenie, powieszenie na uchylnym..)
Czy mieli już zwierzaki?
Skąd mieli?
Co się z nimi stało?
A może warto wynająć mieszkanie kotolubnemu na czas poszukiwania im domów za okazyjne pieniądze - ale to zawsze jakieś pieniądze. Na czynsz i karmę starczy, a i opieka będzie (daj ogłoszenie na miau w koci łapci :)))Lepsze to niż dokładanie do interesu.

Spróbuj też zdobyć lepszy aparat albo zaprosić znajomego który potrafi robić świetne fotki. Bardzo dużo zależy od zdjęć, które pokazują charakter. Dlatego warto poprosić znajomego na kawę i ciacho i posiedzieć z nimi. Poobserwować. Pochodzić za nimi z aparatem.
A może na forum jest jakiś kociarz z aparatem z okolicy (nie doczytałam skąd jesteś??)

To co robicie jest super.
Widać, że teść dbał o futra, a w dodatku po jego śmierci rodzina stara się zachować w sposób odpowiedzialny. I to jest godne pochwały. Znamy tu wiele historii, że ktoś umiera, a koty zostają zamknięte bez jedzenia albo wywalone na ulice ot tak po prostu.
Znalezienie im domu jest możliwe.
Zgromadź tylko dobre materiały i do dzieła.
Szczególnie polecam allegro, alegratkę i fora społecznościowe - grono, goldenline..

I kciuki!

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pt cze 26, 2009 17:04

Gagucia świetny post!! Normalnie Ci dziekuję!! :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt cze 26, 2009 20:50

Podniosę.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob cze 27, 2009 10:54

hopsiamy
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Sob cze 27, 2009 19:52

:?: ......
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon cze 29, 2009 7:49

Krzysiu - w razie, gdyby koty były zagrożone, proszę o szybki kontakt.
Tel. na priva.

Miuti

Post » Pon cze 29, 2009 17:56

Podrzucę!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 29, 2009 18:59

I hop :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon cze 29, 2009 19:52

Przypomnę, że koty, które miały swojego człowieka siedzą teraz same w pustym mieszkaniu, które za chwilę mogą stracić. POMOCY!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto cze 30, 2009 7:38

W wypadku awarii - to wiecie...

Miuti

[poprzednia][następna]