co zrobić z kotkiem ?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 03, 2009 13:51

nut pisze:Zaczyna wykazywać bardzo dzikie zachowania więc jest obawa, że w mieszkaniu będzie rozrabiać i niszczyć i w końcu ktoś kogo mu by się znalazło (opiekuna) by chciał się go pozbyć.

Jeśli zobaczę na własne oczy jakiś przyzwoity dom dla niej, najlepiej z ogródkiem, albo chociaż na parterze to kota oddam.

Nie jest tak - mam w domu kotę "z wolności", trafiła do mnie jako dorosła, miała na tej "wolności" kociaki nawet. Teraz, a minęło dopiero pół roku, to niesamowity miziak jest, łazi za mną, tuli się do mnie i TŻ, bryka sobie po domku i nigdzie się nie ma ochoty wybierać :wink:
Ogólnie była w dobrym stanie, ale szybko się okazało że miała przewlekły koci katar. Już wyleczony, ale samo by nie przeszło

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Śro cze 03, 2009 13:53

Nut dziewczyny oferują kotce i tobie pomoc przyjmij ją .....przeciez tej kotce dziewczyny mogą znaleźć super domek z ogródkiem gdzie będzie szczęśliwa ....ja należę do Pomorskiego Kociego Domu Tymczasowego (www.pkdt.pl ) i codziennie ratujemy koty leczymy je i znajdujemy domy stałe .....nowy właściciel podpisuje umowę adopcyjną i wiemy gdzie kotek się znajduje i zawsze możemy sprawdzić co u niego .....na wolności koty mają fajnie tylko latem zimą w mrozie to jest dla nich katorga ...takie maleństwo szybciutko znajdzie kochający domek...jak przestaniesz kotkę karmić będzie chodzić do śmietników szukać resztek.
zaufaj dziewczyną one chcą dobrze dla koteczki
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro cze 03, 2009 14:11

Znikam na razie z forum. Nut, jeżeli zdecydujesz się przyjąć naszą pomoc i dać kotkowi szansę, czekam na telefon.
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Śro cze 03, 2009 14:29

Dostałam na PW wiadomość od Nut, że odezwie się za jakąś godzinkę (wiadomość dostałam godzinę temu), bo nie mógł się zalogować.

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Śro cze 03, 2009 15:17

Się wtrące.

Ja też mam kota z "wolności", dziwne ma maniery ;) niby wie do czego służy człowiek, ale z drugiej strony ma głęboko zakorzeniony atawizm - pierwsza od wielu pokoleń jest kotem domowym i jakoś kilka razy zdarzyło jej się stanąć w otwartych drzwiach do ogrodu i... zawrócić :)
Tak, więc Nut - śmiem twierdzić, że kot zdecydowanie woli przesypiać wiekszą część życia na własnym fotelu a nie zabunkrowany w jakichś krzaczorach, polować na myszkę dla zabawy a nie by przeżyć i trafiać do weterynarza na kontrolę ogólną a nie żeby mu ratować życie..

Lepiej niż do Oleski i Andy nie mógłby trafić - masz to jak w banku :)
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

Post » Śro cze 03, 2009 17:05

Nut, daj jej szansę :!:
Chcesz zobaczyć jak kończą ufne małe koteczki w krzaczorach :?: Chcesz :?:
Zajrzyj do wątku mojej tymczasowej Walerki :!: (wątku wstawić nie umiem- mógłby ktoś?)
Naprawdę chcesz żeby i Nutkę spotkał taki los :?:

Zachowaj się jak Facet, a nie jak panna-dziewica, co to by chciała, ale może nie, może potem, a może z ogródkiem... :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro cze 03, 2009 17:23

Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro cze 03, 2009 17:30

:?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro cze 03, 2009 18:41

Właśnie byłam z psem na spacerze - jest straszny hebel, nie ma chyba nawet 10 stopni...
Kotek w lesie ma na pewno mega fun :evil:
I po co ja wchodziłam na to forum dzisiaj :evil: :evil:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro cze 03, 2009 18:57

muszę to przemyśleć... może i pomysł z pozostawieniem kota na wolności nie jest najlepszy. Jakoś tak na myśl, że mialbym się z nią rozstać też smutno się robi. Spróbuje zabrać ją do mamy i przekonać żeby go wzięła, może jej koty ją zaakceptują i da się przekonać i może zmięknie jej serce na jej widok.

Jeśli nie zaakceptują to chcę wiedzieć, że w razie co mogę na was liczyć i ze trafi w dobre ręce.

Jak chodziłem po okolicy i pytałem ludzi czy by jej nie wzieli to tak głupio na mnie patrzyli, że zwątpiłem w ludzko-kocią pomoc. Mimo wszyskto, że mnie tu traktujecie z góry i jakby z pogardą to dobrze jest wiedzieć, że komuś "zależy".

Na razie kończę wątek, do powrotu ze wsi.

nut

Od: Śro cze 03, 2009 10:15

Post » Śro cze 03, 2009 19:04

Nut, jeżeli odniosłes wrażenie, że traktujemy Cię z góry to przepraszam, ale po prostu trochę mi puszczaja nerwy jak sobie wyobrażam małego kotka na zimnie i mam świadomość, że nie mogę mu pomóc :?

Jeżeli Twoja mama się nie zgodzi go przygarnąć to na nas możesz liczyć, ale miej świadomość, że w każdej chwili mogą pojawić się inne potrzebujące kotki i może już nie być miejsca w żadnym domu tymczasowym dla Nutki. Także nie przeciągaj tej decyzji, najlepiej by było gdybyś zdecydował dzisiaj albo jutro. Każdy dzień zwłoki naraża kotka na niepotrzebne niebezpieczeństwo.

Wiem, że z takim maluchem trudno się rozstać, ale nie można być egoistą. Pomyśl, co będzie lepsze dla kotka. Wejdź na nasz wątek Lubelskich Tymczasów (link w banerku w moim podpisie) i zobacz na pierwszej stronie, ilu kotkom już pomogliśmy. Znajdziemy dla Nutki dobry dom - to się udaje, trzeba tylko wiedzieć jak się do tego zabrać.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro cze 03, 2009 19:15

zaznaczę
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro cze 03, 2009 19:40

Nut, mnie już dzisiaj nie będzie na forum, ale moja propozycja jest taka - leć po kota, porozmawiaj z mamą, jak jej nie zmięknie serce to dzwoń do mnie - masz mój telefon.
Dzisiaj i jutro mogę w każdej chwili po małą przyjechać, bo mam powiedzmy 'wolne' w pracy. Tu nie ma na co czekać, trzeba podjąć konkretną, poważną decyzję.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro cze 03, 2009 22:01

nut pisze:Na razie kończę wątek, do powrotu ze wsi.

:? :?: :?:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro cze 03, 2009 23:16

O ja pier...

Edit: "mały kotek jest taki słodziutki..."
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

[poprzednia][następna]