Abi, Boni, Ciri i Demi - wszystkie w domkach :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 9:27

hłe, hłe, same jemy i kupkamy :) co prawda zrobienie kupki baaaardzo męczy, malutkie się napinają i aż trzęsą z wysiłku, ale kupy są i to dość ładne. Siuśków za to Ci u nas dostatek :roll: kuweta jest za wysoka, więc standardowo za kibelek robi blacha od ciasta z drewnianym żwirkiem.

W sobotę w rozpaczy zakupiłam flaszkę ze smoczkiem, żeby towarzystwo dokarmiać i dopajać, ale małe robią postępy ogromne :) jeszcze wczoraj trzeba było przystawiać do miseczki i maczać pysie, dziś rano same już przyleciały na śniadanie. No i bawią się coraz fajniej, podgryzają, walczą, piszczą i ganiają po klatce. Nauczyły się też pić mleczko z miseczki, a do jedzenia dostały od TŻ-ta wielki talerz z przegródkami :lol:

Czas panieneczki przedstawić ;) Imiona są alfabetyczne wg kolejności znajdowania maluchów:

Abi, czyli Abigail. Największa, najodważniejsza, najbardziej inteligentna. Ma futerko przedłużone, wygląda jak miałkun ;)
Obrazek

Boni, czyli Bonita. Z początku najbardziej ciapowata i najdrobniejsza, ale jak załapała sztukę jedzenia opychała się wczoraj do wypęku i już wieczorem była większa od Ciri 8O Pierwsza załapała kuwetkę :ok:
Obrazek

Ciri, czyli srebrna bura. Prychacz i fukacz, baaaardzo nie chciała kontaktu z człowiekiem do wczorajszego poranka. Chyba brzuszek bolał, bo popłakiwała cichutko, nie chciała jeść i miała wypluwkę ze śliny. Napoiłam oliwą, pomasowałam brzunio ciepłą szmatką, oczka zaczęły się przymykać i od tego momentu Ciri już nie prycha ;)
Obrazek

Demi, skrócik taki od Demony :twisted: Strrraaaszna baba, warczy przy każdej próbie wzięcia na ręce, a jak to nie pomaga, to drze się wniebogłosy. Śliczna, ale niebezpieczna ;)
Obrazek

aha! wszystkie panienki załatwiają się juz do kuwetki :dance: :dance2:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 23, 2009 9:39

Piękne imiona, piękne kociczki!!!!
Moją ulubienicą jest Abi :) ale oczywiście wszystkie są ślicznościowe :D

Brawo maleństwa!! Jakie mądre, już załapały i kuwetkę i jedzonko :ok:

a co na maluchy Tymka i chłopaki??
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 23, 2009 10:06

Ale laski 8O
i jak tu wybrać najfajniejszą ? wszystkie miodzio :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon mar 23, 2009 10:14

No przepiękne dziewczynki :1luvu: , a i widzę, że wekend i dla tym małych i dla tej duzej dziewczynki był pracowity. :roll: Od razu widać efekty - w brzuszkach i w kuwetce. :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon mar 23, 2009 10:25

Słodkie stadko :) do schrupania mniam :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 23, 2009 11:02

Ale panny, mniam, mniam :love: I takie samodzielne 8) Demi nawet sama prycha i wrzeszczy- zdolna bestyjka :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon mar 23, 2009 11:30

jerzykowka pisze: Demi nawet sama prycha i wrzeszczy- zdolna bestyjka :lol:

nie, Ciociu, ja nie prycham wcale. Ale jak mnie Duża albo Duży podnosi tymi wielkimi łapskami, to warczę z całej siły. Poza tym warczę, kiedy:
- wpychają mi oliwę w buzię
- wpychają mi mleko w buzię
- przytulają
- masują brzuszek
- wycierają pokłady roponośne z oczek po spaniu
- wkładają do kuwety
- odkładają do klatki
- patrzą na mnie
- ja patrzę na nich
czyli właściwie cały czas. :roll:

Demi Wrrrrrrr

Georg ma oczy jak pięć złotych jak Demi warczy 8O normalnie on sam wysiada przy tej małej :D

Georg-inia

Post » Pon mar 23, 2009 11:41

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze: Demi nawet sama prycha i wrzeszczy- zdolna bestyjka :lol:

nie, Ciociu, ja nie prycham wcale. Ale jak mnie Duża albo Duży podnosi tymi wielkimi łapskami, to warczę z całej siły. Poza tym warczę, kiedy:
- wpychają mi oliwę w buzię
- wpychają mi mleko w buzię
- przytulają
- masują brzuszek
- wycierają pokłady roponośne z oczek po spaniu
- wkładają do kuwety
- odkładają do klatki
- patrzą na mnie
- ja patrzę na nich
czyli właściwie cały czas. :roll:

Demi Wrrrrrrr

Georg ma oczy jak pięć złotych jak Demi warczy 8O normalnie on sam wysiada przy tej małej :D

Demi, ciocia jest z Ciebie dumna 8) Pewnie juz wkrotce zechcesz zamienic warkot na terkot (znaczy "traktorek") i przestaniesz imponowac Georgowi. Ale mi nigdy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon mar 23, 2009 11:42

i gdzie to w takim małym ciałku tyle siły na warczenie???? 8O :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 23, 2009 11:46

Cud, miód, malina 8)

Inga, gratuluję gromadki 8O :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon mar 23, 2009 11:54

jednym słowem BABY hehehe każda inna, każda piękna :)

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pon mar 23, 2009 13:30

Inga normalnie ci zazdraszczam, wszystkie śliczne, ale Abi to moja ulubienica :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon mar 23, 2009 15:43

pozdrowionka dla dziewczyn, dużych i małych :lol: :lol:

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Wto mar 24, 2009 8:58

bardzo mądre dziewczynki :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto mar 24, 2009 10:47

wczoraj biedne dziewczynki były osierocone na długo, bo TŻ w pracy, ja też, a potem jeszcze latałam po politechnice łapać przyszłe-niedoszłe kocie mamuśki :roll: troszkę się martwiłam, ale TŻ wrócił wcześniej i jak weszłam do domu to panienki najedzone, szalały po klatce :)
to aż przerażające, jak one szybko się zmieniają, jeszcze w sobotę ledwo łaziły, nóżyny im się trzęsły, dupki przewracały, a już wczoraj podskakiwały, łaziły, nawet biegały bokiem z nastroszonymi antenkami :lol:
tyle, że sił wystarcza tylko na 10 minut szaleństwa, potem gramolą się do posłanka i chrapią przez dwie godziny. Wstają, zjedzą troszkę, wysiusiają się, szaleją, gramolą do posłanka, chrapią, wstają, zjedzą...

Georg-inia

[poprzednia][następna]