Sliczna kotka jest po prostu

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Pieczarka pisze:To zależy od lekarza. Niektórzy wykoują zabiegi nawet podczas ruji.
Shishka pisze:a tego to nie wiedziałam:)Myślałam,że tak nie można.
Już się pogubiłam w tym wszystkim totalnie...Nie widzę problemu,żeby wzięła ją sawanka1 a później dziewczyny(aneta i arven)zdecydowały by się czy rzeczywiście chcą/mogą dać jej DS.
Ja finansowo moge pomóc po 5 marca....
Zależy mi na tym,żeby została zabrana jak najszybciej,konieczna jest szybka wizyta u weta,z tego co wiem od Pani która pomagała opiekunce kotka w styczniu byłą już wykończona rują i musiała dostac antybiotyk witaminy leki przeciwzapalne,przeciwgorączkowe i rozkurczowe.Nie można dopuścić by sytuacja się powtórzyła.Wtedy wet.podejrzewał ropomacicze lub cysty na jajnikach,niestety to tylko podejrzenia ponieważ tych Pań nie było stać na badania.Później kotka szybko poczuła się lepiej i ruja trwa nadal do tej pory...Dodam jeszcze,że kotka ma bardzo donośny głos,więc jeśli osoba która ją weźmie nie wysterylizuje jej od razu lub nie zrobi zastrzyku gwarantuje co najmniej kilka pobudek w ciągu nocy...Trzeba szybko coś postanowić,ja za niedługo muszę wychodzić mam nadzieję,że uda zwolnić mi się szybciej bo dziś trzeba coś postanowić...Wybaczcie jak pisze chaotycznie ale już mi się wszystko miesza a chcę przekazać jak najwięcej wiadomości na jej temat.Kotka nie jest szczepiona,jest odrobaczona(mam dla niej drugą dawkę tabletki),w tej chwili czuje się dobrze ale jest chudziutka bo odkąd ma ruję mało je...a wcześniej była podobno grubiutka.To chyba wszytsko co chciałam napisać.
dalia pisze:Pieczarka pisze:To zależy od lekarza. Niektórzy wykoują zabiegi nawet podczas ruji.
nie wolno sterylizować kotek podczas ruji ze wzgledów zdrowotnych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 689 gości