Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 06, 2009 20:28

Dziś byłam w schronisku- wielki ruch, wielkie przemeblowania, wielkie również sprzatanie :)
Ja sprzatałam całą małą kociarnię- nic tam nie było myte chyba nigdy- jeden syf. Jutro wybieram sie znów, zajmę sie dużą kociarnią. Pracownicy czyścili kwarantannę dla kotów. Jest coraz lepiej :)

Na dziś umówiona byłam w sprawie adopcji z panią z ogłoszenia na elbląskim portelu. Domek znalazł 5-letni kocurek, który po prostu chodził za każdym cżłowiekiem i biadolił,z eby go pogłaskac. Kocurek miał tylko połowe ogonka, i dlatego pani go wybrała, bo, jak powiedziała, ma mniejsze szanse. W domu kotek chodzi nadal za nią krok w krok, jak pani usiądzie, kocur przyklejony do jej nóg obok niej :D Wspaniale :)

Obrazek

Miłka, z pierwszej strony poszła wczoraj do nowego domu, nie wiadomo kto ją zabrał. Przy mnie jeden pan z braniewa kupił też szaro-bura kotunię.
Puciasta i dwa chore na katar kocurki są w izolatce na leczeniu.

Na jutro umówiłam dwie sterylki dotowane z miasta, zawioze dwie najzdrowsze, najdorodniejze kocice i w pierwszej kolejnosci bede je promowac ogłoszeniowo. Lubie, jak dorosłe koty idą do domów już po sterylkach. Kocury sa w naszynm schronisku wykastrowane, ale o koteczki zawsze sie martwię, zeby nie trafiły źle, zeby nie były rozmnażane.
Mam zamiar w ten sposób wysterylziowac tam wszystkie kocice, po dwie na tydzień, i szukać im domów.

Porobiłam trochę zdjec, zaraz uzupełnię też na pierwszej stronie.

Gruba szara

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Koteczka, która jest bardzo bardzo przytulasta, zupełnie bezstrsowa- kolejny kot, który wchodzi na plecy cżłowieka, kiedy ten sie schyli i przyutla łepek do ludzkeij głowy, i daje buzi. Zdrowa, gruba, piękna :)
Dobrze dogaduje się z innymi kotami
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto sty 06, 2009 20:34

Leko przedłużony włosek

Obrazek

Obrazek

Młodziutka koteczka- około 10-miesięczna, miła, przytulna, ale źle znosząca towarzystwo innych kotów. I w ogóle obecność w schronisku. Myślę,z e nadawałaby sie do domu z jendym kotem, lub sama. Ma lekko przedłużony włosek, na żywo lepiej to widac- troszkę puchatszy ogonek i portki. Ładna :)
Obrazek

kordonia

Post » Wto sty 06, 2009 20:53

Czarna gruba

Kotunia w wieku około 2 lat, zestresowana schroniskiem, ale pogłaskana, tuli sie do ręki. Koteczka zaskoczyła mnie, kiedy wyciągnęłam transporte- brąłam kaleką kotkę na DT, a CZarna Gruba wyskoczyła pierwsza i pchała sie na siłę. Nie stety, nie chciała wejść razem z kaleką koteczką, i w ten sposób dziś straciła szanse na DT u mnie ;)

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Wto sty 06, 2009 20:54

Kordonia, świetna robota 8O

Przy tobie koteczki będą szczęśliwe mimo tych krat i t p.

Trzymam kciuki za kociaki.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Wto sty 06, 2009 21:02

Ruda Plamka

Koteczka, którą pierwszy raz widziałam w listopadzie. Wtedy była jeszcze ufna, nieświadoma co ja czeka. Tak wyglądała:

Obrazek

Obrazek

Dziś tak:

Obrazek

Koteczka miła i ufna. Źle znosi schronisko pod względem psychicznym, ale stan jej zdrowia nadal jest dobry.
Obrazek

kordonia

Post » Wto sty 06, 2009 21:15

Big

Obrazek

[/url] Obrazek Obrazek Obrazek

Kocur wielki, w wieku około 2-3 lat. Na równi z Grubą Szarą najbardziej przymilny i bezstresowy kot w kociarni
Obrazek

kordonia

Post » Wto sty 06, 2009 21:19

Kordonia, czytać teraz Twoje posty to sama przyjemność. Taki optymizm z nich bije, oby tak dalej :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto sty 06, 2009 21:25

Super są kotuchy z tych rejonów
Jak to dobrze, ze schronisko zaczęło dbać
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 06, 2009 21:26

Kuśtyczka

Obrazek

Kotunia wczoraj wyszła z kwarantanny.
Widziałam ją w klatce kwarantanny, ale dopiero dziś zobaczyłam, że koteczka nie ma ogonka i ma złamaną przednią łapkę, to stare złamanie, krzywo zrosnięte tak, że jest krzywa pod kątem prostym, kotka porusza sie na łokciu, ale bardzo sprawnie i zwinnie.

Zabrałam ją do siebie do domu na tymczas. Po sterylce będzie do adopcji. Sprawdzę też,czy jest sens łamać na nowo łapkę i skąłdać ją od nowa.

Pudzian

Duży, gruby, dorodny kocur. W piatek uciekał ode mnie, dziś też, ale potem, jak tak siedziałam w kociarni, a on mi sie ciągle przyglądał, i widziała, jak głaszczę inne koty, raptownie sam zszedł z półki i sie do mnie przytulił. I już nie odchodził. Zakochałam się w nim :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Śro sty 07, 2009 9:10

Czekałam na nowe wieści...
Są !!!!!! :D

Pudzian jest piękny... :D
One wszystkie są piękne... :D

Ech,że też człowiek nie ma takiego wielkiego domu...
tylko dla kotów najlepiej...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro sty 07, 2009 9:14

kordonia pisze:Big

Obrazek

Jak ja kocham takie wielkie koty... :love:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro sty 07, 2009 13:20

Pisz na bierząco co u Kuśtyczki.

U mojego wujka był kiedyś kotek bez ogona bo mu pies oderwał zębami :crying:

Jakoś sobie radził tylko też chyba miał problemy z odbytem :evil:

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Śro sty 07, 2009 13:49

Kuśtyczka :1luvu: :love: :1luvu: :love: :1luvu: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro sty 07, 2009 13:58

zaznaczę sobie.
no słów mi brak :D
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro sty 07, 2009 14:19

Może banerek pomoże :roll:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/6zbs][IMG]http://images46.fotosik.pl/46/95cb462f525855d5.jpg[/IMG][/URL]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]