POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2008 20:31

gisha pisze:Słyszałam o tej wetce, podobno ok, i kociara :(

no ok i kociara (to skąd ta minka?) leczy koty mojego szefostwa i ja sterylizowałam moją Psunię u niej.
Przed momentem dzwonił do mnie jakis pan chętny adoptowć kotkę małą, ja mam tylko kocurka, więc polecałam zajrzeć na pkdt.pl może będzie dzwonił do którejś z dziewczyn co mają Palomę, Marchewkę ....nie wypytywałam go o szczegóły pozostawiam to osobom opiekującym sie danym kociakiem...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw gru 18, 2008 21:48

Mojej Mamie przytrafiła sie dzis taka przygoda że spotkała jakąś panią wracającą od wet z kotem, że kociara to zagadnęła, okazało się że pani wracała z kicią po oczyszczeniu ropnia na głowie, kicia bezdomna-podwórkowa (z ul. Morskiej na wys. dworca), bura, dorosła, bardziej starsza niż młoda, nie wiemy jakiej płci. tamta pani rozpaczała że nie ma co z tą kicią zrobić, ze mąż nie pozwoli w domu przetrzymać, że inne koty też ma, a z taka raną otwartą na głowie na podwórko puszczać niedobrze no i antybiotyk ma być kilka dni podawany...
w efekcie bura kicia jest u mojej mamy w domu w osobnym pokoju (teraz juz wszystkie możliwe pomeszczenia pozamykane), podobno łasi sie nadstawia do głaskania, dobrze funkcjonuje, tylko na głowie ma sporą ranę po tym ropniu, ale w dobrej formie ogólnie jest mam nadzieję że będzie sie dobrze i szybko goić.
Teraz tylko kciuki żeby rana sie zagoiła bez komplikacji, potem sprawdzić czy to on czy ona, czy coś ciachnąć trzeba i chyba wróci na to podwórko z którego jest, bo dla dorosłego, starszego burasa znaleźć domek...eh marzenie, no ale dzika bynajmniej nie jest.
eh, ta moja mama za dużo sobie na głowę bierze i jak ja nie mam być kociarą - muszę choćby po to żeby mama nie skończyła z 30 kotami w mieszkaniu.
Ostatnio edytowano Czw gru 18, 2008 22:08 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 18, 2008 22:03

mpacz78 pisze:Zwróciłam się z propozycją współpracy z PKDT do wet. Anny Weiler, gabinet jest w Żukowie (niezły dojazd autobusem Z z Gdyni), mam propozycję ceny na sterylizację kotki dla nas 120zł.
na razie nie ma możliwości przetrzymywania u niej po zabiegu, ale może w przyszłości będzie.
Mam nadzieję że Pufcia pierwsza skorzysta z oferty zaraz na początku stycznia.

Do Rumi bedziesz miała bliżej i dr.Podgórski jest zdeklarowany na stała współpracę z PKDT na bardzo dobrych warunkach.Ma miejsce na przetrzymanie kotki po zabiegu przez kilka dni.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Czw gru 18, 2008 22:07

solaris pisze: Do Rumi bedziesz miała bliżej i dr.Podgórski jest zdeklarowany na stała współpracę z PKDT na bardzo dobrych warunkach.Ma miejsce na przetrzymanie kotki po zabiegu przez kilka dni.

To super, a za ile zabieg dla PKDT? przetrzymanie dla Pufci u wet. niekonieczne, jest bardzo milutka, bedę jej domu szukać, ze 2 tyg. to u mnie w kuchni moze pomieszkać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 18, 2008 22:19

mpacz78 pisze:
solaris pisze: Do Rumi bedziesz miała bliżej i dr.Podgórski jest zdeklarowany na stała współpracę z PKDT na bardzo dobrych warunkach.Ma miejsce na przetrzymanie kotki po zabiegu przez kilka dni.

To super, a za ile zabieg dla PKDT? przetrzymanie dla Pufci u wet. niekonieczne, jest bardzo milutka, bedę jej domu szukać, ze 2 tyg. to u mnie w kuchni moze pomieszkać.

Ja za sterylkę dziczków płaciłam 80 zł ale warunki z PKDT dopiero są do omówienia 8) wet robi steryli super krótkie ciecie i szwy miedzy cośtam nie pamietam wiem , że sa rozpuszczalne.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Czw gru 18, 2008 22:31

Solaris to naprawdę SUPER OFERTA :!: :!: nawet 80zł to na Trójmiejskie warunki półdarmo a jak dla PKDT uda sie jeszcze cos załatwić to REWELACJA :!: Wspaniałe wiadomości.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 18, 2008 22:32

opchnęłam 7 kubków - zarobek na czysto na PKDT 60 zł :D
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt gru 19, 2008 8:19

Jeszcze o trikolorce, bo pewnie nie wszyscy śledzą jej wątek, tu więcej osób zagląda, dlatego kopiuję:

Koteczka aktualnie jest u soso, która wyjeżdża na 2 tygodnie (od 24 grudnia). Kicia jest zdrowa, a problem w tym, że bardzo stresuje ją obecność innych kotów. Soso kotów nie ma i kicia jest kochana, miziasta, mrucząca. Jak była u mnie (3 koty) - była zestresowana i spięta, musiała być odizolowana w osobnym pokoiku. Nie przeszkadzało jej to specjalnie, prawie cały czas spała, ona ma chyba niemało lat. Teraz jest kłopot, bo do mnie już zjechała rodzina i nie mam gdzie przetrzymać kotki (córka ma alergię, święta u mnie, nie wiem już w co ręce włożyć). Najbardziej potrzebny jest dom w terminie 24-28 grudnia, później będę mogła ją przejąć.

Pozdrawiam wszystkich.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt gru 19, 2008 9:15

mpacz78 pisze:

no ok i kociara (to skąd ta minka?) leczy koty mojego szefostwa i ja sterylizowałam moją Psunię u niej.
Przed momentem dzwonił do mnie jakis pan chętny adoptowć kotkę małą, ja mam tylko kocurka, więc polecałam zajrzeć na pkdt.pl może będzie dzwonił do którejś z dziewczyn co mają Palomę, Marchewkę ....nie wypytywałam go o szczegóły pozostawiam to osobom opiekującym sie danym kociakiem...

Minka oczywiście przez pomyłke, miala być taka :)
To chyba wszystko przez to moje przeziebienie, z Macijki zrobiłam Marchewkę, a tu kaciki ust w inną strone poszły :oops:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt gru 19, 2008 9:29

maria_z pisze:Jeszcze o trikolorce, bo pewnie nie wszyscy śledzą jej wątek, tu więcej osób zagląda, dlatego kopiuję:

Koteczka aktualnie jest u soso, która wyjeżdża na 2 tygodnie (od 24 grudnia). Kicia jest zdrowa, a problem w tym, że bardzo stresuje ją obecność innych kotów. Soso kotów nie ma i kicia jest kochana, miziasta, mrucząca. Jak była u mnie (3 koty) - była zestresowana i spięta, musiała być odizolowana w osobnym pokoiku. Nie przeszkadzało jej to specjalnie, prawie cały czas spała, ona ma chyba niemało lat. Teraz jest kłopot, bo do mnie już zjechała rodzina i nie mam gdzie przetrzymać kotki (córka ma alergię, święta u mnie, nie wiem już w co ręce włożyć). Najbardziej potrzebny jest dom w terminie 24-28 grudnia, później będę mogła ją przejąć.

Pozdrawiam wszystkich.

Marylko, ja tylko moge oferować moje puste mieszkanie, jesli kogoś z domowników chcesz z kicią u mnie umieścić na te dni , to bardzo proszę, moze mąz Twój móglby nocowac u mnie na przyklad? I chociaz w nocy z kicią pobyc?Nakarmic, kuwetę wyczyscic, to chyba byłoby rozwiazanie.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt gru 19, 2008 10:30

gisha pisze:Marylko, ja tylko moge oferować moje puste mieszkanie, jesli kogoś z domowników chcesz z kicią u mnie umieścić na te dni , to bardzo proszę, moze mąz Twój móglby nocowac u mnie na przyklad? I chociaz w nocy z kicią pobyc?Nakarmic, kuwetę wyczyscic, to chyba byłoby rozwiazanie.

Soniu - serdeczne dzięki za propozycję - odpowiedziałam na wątku trikolorki.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt gru 19, 2008 13:19

Na naszej stronie powstała nowa kategoria linków "znani i lubiani wspirają PKDT".
Jeśli ktoś zna jakąs osobę publiczną (artystę, muzyka, aktora etc.), która wspiera naszą działalność i zgadza się na umieszczenie takiej informacji na naszej stronie - proszę o info. Tylko nie podsyłać polityków - nasz PKDT jest apolityczny ;)

Mamy już Piotra Szymańskiego (gitarzysta Shantaż) - przyjaciel naszego szantomuła Sabiny :D oraz Panią Julię Iwaszkiewicz - solistkę sopranową Opery Nova w Bydgoszczy i Opery Bałtyckiej w Gdańsku.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt gru 19, 2008 13:45

MIAŁAM POMYSŁ NA DOMEK DLA TRIKOLORKI....ALE NIE WYPALIŁ :(

napisałam dzis do wszystkich moich znajomych- ludzi sceny!!!!!!!!!!!!!!!! pewnie mnie zabiją bo zasugerowałam pomoc i podałam numer konta hehehhe :wink:

UWAGA UWAGA!!!!!!!!!! DO STRONY www.pkdt.pl NARODZIŁ SIĘ NOWY POMYSŁ- LINK Z FOTAMI GWIAZD, KTÓRE NAS POPIERAJĄ :) WYSYŁAJCIE DO WSZYSTKICH USTAWIONYCH I ZNANYCH OSÓB PROŚBĘ O POMOC I ZGODĘ NA FOTO NA NASZEJ STRONIE :)

JESZCZE WAŻNIEJSZE- KTOŚ Z WAS MUSIAŁBY PRZEJĄĆ FUNKCJĘ OD MAJKI ROBIENIA PŁATNYCH OGŁOSZEŃ W NECIE- KASĘ NA TO OCZYWIŚCIE PRZELEJEMY. MAJKA JUŻ NIE WYRABIA Z PROWADZENIEM STRONY, A JA NIE MAM DOSTĘPU DO NETU W DZIEŃ, POZA TYM JESTEM INTERNETOWYM MATOŁKIEM
:oops: :oops: :oops:

POTRZEBNA TEŻ POMOC W WYSTWIANIU BAZARKÓW- NIE MOŻNA OBCIĄŻAĆ TYM WSZYSTKIM YAMMAYKI!!!!!!!!!!! KTO SIĘ ZGŁASZA NA OCHOTNIKA??????????????????????????????????????????????????
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt gru 19, 2008 13:47

mpacz78 pisze:

JA MAM KOTKĘ MAŁA MIŚKĘ????????????????????? MOŻE WEZMIE ODE MNIE????????????????? MONIA DAJ MU PLISSSSSSSSSSSSS MÓJ TELEFON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt gru 19, 2008 13:53

MPACZ78 masz mamę anioła!!!!!!!!! jakby była potrzebna jej pomoc to służymy!!!!!!!!!

KAROLINA S. heheheh ale się wzięłaś do roboty z tymi kubaskami :wink: super!!!!!!!!!!!

SOLARIS- jesteś niezastapiona z tym wetem na tanie sterylki :1luvu:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]