xandra pisze:wczoraj miałam przyjemnosc wygłaskac totalnego slepaczka
ale słodziak, przychodzi na pstrykanie reka, po odgłosach, normalnie chodzi, łazi po meblach
Pewnie! Ślepaczki wszystko potrafią, nawet włazić na drapak i budkę pod sufitem...

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ale słodziak, przychodzi na pstrykanie reka, po odgłosach, normalnie chodzi, łazi po meblach
Aleksandra59 pisze:Basiu, a to drugie oczko Florci to już na pewno stracone, bo może dr Garncarz by pomógł jakoś
barba50 pisze:Aleksandra59 pisze:Basiu, a to drugie oczko Florci to już na pewno stracone, bo może dr Garncarz by pomógł jakoś
Niestetyto dr Garncarz operował małej oczko i nie dawał nadziei
Kilka dni temu z własnej inicjatywy korzystając z obecności wetów dałam jednemu z nich Florcię w ręce - też stwierdził to samo. Chociaż ja na swój chłopski czy raczej babski rozum twierdzę, że mała może mieć jakieś śladowe widzenie. A wnioskuję to z błysku flesza i jej reakcji.
Aleksandra59 pisze:A moja ukochana Babcia miała na imię Florentyna, dla bliskich Florcia była.
barba50 pisze:Aleksandra59 pisze:A moja ukochana Babcia miała na imię Florentyna, dla bliskich Florcia była.
No więc właśnie Florcia z ukłonem dla Flourish, wspaniałego domeczku Marusia i pamięci mojej ukochanej Cioci Florci-Florentynie, która była moją trochę przyszywaną Ciocią, bo z rodziny pierwszego męża mojej Mamy /zginął w Oświęcimiu/.
A Ciocię Florcię wielbiłam. Mieszkała pod Radomskiem, na wsi i właśnie u niej spędzałam wszystkie wakacje i ferie. Ciotek było dwie, siostry bliźniaczki - Bronia duża i stara panna, o surowym charakterze, Florcia drobniutka i mała, i trzykrotna wdowa, wychowała kilkanaścioro nieswoich dzieci /znaczy pasierbów/, większość mieszkała w pobliżu i kochała ją jak matkę. Ciocia Florcia miała jedynego własnego syna, który zmarł jako młody chłopak po operacji. Pomimo tak ciężkich przeżyć /dwie wojny![]()
![]()
/do końca życia była osobą pogodną, pełną ciepła, troszczącą się o wszystkich wokół. Nie ma Jej już mnóstwo lat, moje dzieciństwo i młodość dawno minęło, ale jak o tym myślę, zawsze na myśl przychodzi mi Ciocia Florcia.
Tak mi się na wspominki zebrało, ale nie wykasuję, wszystko ma sens i jakiś cel
Aleksandra59 pisze:barba50 pisze:Aleksandra59 pisze:A moja ukochana Babcia miała na imię Florentyna, dla bliskich Florcia była.
No więc właśnie Florcia z ukłonem dla Flourish, wspaniałego domeczku Marusia i pamięci mojej ukochanej Cioci Florci-Florentynie, która była moją trochę przyszywaną Ciocią, bo z rodziny pierwszego męża mojej Mamy /zginął w Oświęcimiu/.
A Ciocię Florcię wielbiłam. Mieszkała pod Radomskiem, na wsi i właśnie u niej spędzałam wszystkie wakacje i ferie. Ciotek było dwie, siostry bliźniaczki - Bronia duża i stara panna, o surowym charakterze, Florcia drobniutka i mała, i trzykrotna wdowa, wychowała kilkanaścioro nieswoich dzieci /znaczy pasierbów/, większość mieszkała w pobliżu i kochała ją jak matkę. Ciocia Florcia miała jedynego własnego syna, który zmarł jako młody chłopak po operacji. Pomimo tak ciężkich przeżyć /dwie wojny![]()
![]()
/do końca życia była osobą pogodną, pełną ciepła, troszczącą się o wszystkich wokół. Nie ma Jej już mnóstwo lat, moje dzieciństwo i młodość dawno minęło, ale jak o tym myślę, zawsze na myśl przychodzi mi Ciocia Florcia.
Tak mi się na wspominki zebrało, ale nie wykasuję, wszystko ma sens i jakiś cel
To mnie wychodzi na to, że pomimo wielu nie do końca dobrych przeżyć Florentyny dają sobie radę i pozostają pogodnymi i ciepłymi osobami (moja Babcia przeżyla śmierć męża, najstarszego syna, dwóch braci oraz dwóch szwagrów w ciągu 5 miesięcy - to wojna była.)
Basiu - wszystko ma sens i jakiś cel. Skoro Florentyny generalnie dawały sobie radę - to nasza Florcia też znajdzie kochający domeczek
Ania_EN pisze:A Florcia ma allegro?
DT wchodzi w grę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości