Groszek z ogórków wrócił z adopcji :( Tymczas u Domino76

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 10:56

Qpal! Qpal! Qpal!

Hurrraaaa!!!!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw lip 24, 2008 12:08

Wczoraj zostawiłam Groszkowi na noc porcję mleczka na talerzyku. Talerzyk stawiam zawsze na takiej dużej szmatce, bo mały często włazi łapkami do talerzyka, a dzięki szmatce przynajmniej sobie później te łapki wyciera. Rano zobaczyłam, że talerzyk nakryty jest rogiem szmatki, oczywiście nasiąkniętym mleczkiem :roll: . Nic to, pomyślałam, że mały musiał w nocy nieźle szaleć, pewnie niechcący "zarzucił" szmatkę na talerzyk.
Dziś podałam Groszkowi po raz pierwszy suche dla maluszków (pięknie zaczął chrupać :) ) w takiej podwójnej miseczce - w drugiej części było mleczko, żeby mógł sobie popić suche. Specjalnie postawiłam miseczkę na środku dużej szmatki, żeby nie powtórzyła się historia z wczoraj.

I co ujrzały me oczy po godzinie, kiedy wróciłam z miasta..? :twisted:
Miseczka bardzo pracowicie została przez Groszka zakopana w szmatce :twisted: . Oczywiście całe mleczko kompletnie wsiąkło w szmatkę :twisted: . Z pewną dozą podziwu stwierdzam, że musiał się chłopak naprawdę napracować - szmatka jest duża, a miseczka stała centralnie na jej środku... :twisted: Przyłapałam go na gorącym uczynku, jak jeszcze grzebał łapką wokół zakopanej miseczki... :twisted:

Wniosek?
Nie zostawiać Groszkowi mokrego "na zapas" 8) .
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Czw lip 24, 2008 15:31

Juppii!!!
Same dobre wieści! Nie dość, że w końcu jest kupal to jeszcze mały sam je!
Tyle szczęścia na raz :D
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Czw lip 24, 2008 15:58

O jakie fajne wieści :D :ok:

Bazarek :arrow: 2 kocie nawieszki :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lip 27, 2008 22:50

Co słychać?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 28, 2008 8:36

Czekamy, aż ciocia Boo77 wklei zdjęcia zmokłego szczurka z piątkowej kąpieli 8) . A jeśli ktoś jest bardzo ciekawy co u Groszka było słychać przez weekend, to zapraszam na wątek Bigosa i Gulasza: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48040&start=570 :D .
Obrazek

Domino76

Post » Pon lip 28, 2008 8:52

Domino76 pisze:
Wniosek?
Nie zostawiać Groszkowi mokrego "na zapas" 8) .

A to spryciarz! Niedawno tez miałam kotka, który wszystko zakopywał, ale niewidziałnym nagarniał, a potem odchodził kawałek i sparwdzal czy wszystko dokładnie schowane! :D

Czekam niecierpliwie na fotki Groszka :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon lip 28, 2008 16:34

Matkie Chrzestne nawet na chorobowym ma urwanie gumek w skarpetkach :lol:

Już wstawiam zdjęcia z piątkowych ablucji :D

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 28, 2008 18:45

To ja może dodam, że Groszek zniósł ablucje z wyjątkowym męstwem :) . Żadnej histerii, ani nawet krzyku nie było 8) ! Może tylko pod koniec, suszony suszarką, troszkę zaczął się irytować, ale tylko troszkę, no i było to jak najbardziej zrozumiałe w zaistniałych okolicznościach :wink: :lol: .

Zuch nie lada z tego naszego maluszka :D .

Przyszły domek dostanie naprawdę wyjątkowego kota! 8)
Obrazek

Domino76

Post » Wto lip 29, 2008 7:48

Fakt! Groszek był bardzo dzielny. Całą kąpiel zniósł jak prawdziwy mężczyzna! Żadnych płaczów, kwików, nic :)
Tylko suszarka go troszkę już zirytowała. Ale tak, to był dzielny jak mało kto! A przecież to taka tycinka.

Co do pchlich qp, to ja się poddaję :evil:
Obrazek

Boo

Post » Pt sie 01, 2008 14:43

Z pchlimi kupami już sobie poradziliśmy :D . Grosiu jest zdrowy, humor i apetyt mu dopisują :D .
Radzi sobie zresztą ze wszystkim znakomicie :D . Z każdym dniem sprawniejszy, odrobinę większy, bardziej samodzielny :D . Z wujkiem Gulaszem trzymają już pełną sztamę, mały wręcz zaczepia Gulasza i spać mu nie daje :lol: . Gulasz też zrobił się delikatniejszy i już tak nie rzuca Groszkiem po podłodze, jak się bawią to maluch nawet już nie piszczy :D . Komicznie to wygląda, kiedy malutki Groszek goni dużego Gulasza, który ucieka "w popłochu" :lol: .
Poza tym Grosiu maltretuje moje kapcie i atakuje stopy, nabrałam zwyczaju siedzenia z nogami na kanapie :roll: . Apetyt nadal ma znakomity, a jeśli chodzi o kuwetkę, to wyraźnie gardzi tą małą, przeznaczoną dla niego - przecież jest już dużym kotem, będzie się więc załatwiał w kuwecie wujków..! :twisted:
Po każdej gonitwie przychodzi w końcu czas odpoczynku, Grosiu już standardowo wędruje za kanapę, gdzie układa się malowniczo na upchniętym tam dawno temu kawałku starej kołdry (miał powędrować do schroniska, ale o nim zapomnieliśmy :oops: ; na jesień na pewno tam trafi :oops:. ).

Dla wszystkich ciotek i cioteczek przedstawiamy dzisiejsze zdjęcia Groszka :D . Najpierw wielka namiętność Grosia do mojego kapcia:
Obrazek Obrazek Obrazek
Oraz zdjęcia balkonowo-drapakowe :D . Najpierw Grosiu solo:
Obrazek
A następnie zaczepiający wujka Gulasza (próbującego spać w budce):
Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze jedno razem:
Obrazek
Obrazek

Domino76

Post » Nie sie 10, 2008 0:17

Na 1szej stronie naszego ogólnego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2774218#2774218
rozliczyłam kocie konto. Nie mamy już nic :( Nie ma na jedzenie, żwirki, nie ma dla kociąt, nie ma dla kotów dorosłych :( Nie mamy na odrobaczanie i na lepsze antybiotyki dla chorujących maluchów. Na badanie starszych kotów...
Zaraz wystawię nowy, pierwszy bazarek. Fanty są świetnie, więc serdecznie zapraszam i liczę na liczny udział!
Obrazek

Boo

Post » Nie sie 10, 2008 1:18

Obrazek

Boo

Post » Czw sie 21, 2008 19:36

Melduję uprzejmie, że Groszek ma zrobione ogłoszenia. :)

Np. - ofertownia, ale.gratka, centrumofert, ogloszenia.interpress, ogłoszenia4you, eoferty, dwukropek, Pajęczyna, ojej.pl, petsy.pl, najpewniej.pl i wielu, wielu innych.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt sie 22, 2008 8:43

Przenoszę Groszka na Kociarnię. Jest zdrowy i gotowy :D
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]