Piwniczne maluchy szukają domku - wszystkie w jednym DS:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 18, 2008 23:13

Aleksandra59 pisze:
Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:
koteczekanusi pisze:Skoro zostaje PYSIO, to wtedy reszta powinna się nazywać PUSIO i PASIO. Pasio ten najbardziej pasiasty, a Pusio to od puchaty - żeby wszystkie trzy miały takie słodkie imionka i było widać, że pochodza z jednej rodziny :wink:

Baaardzo ta propozycja mi się podoba :D :D Tylko jak mnie Mimi z Fifi się myli - to pomyłki z Pusio i Pasio :roll: :lol: :lol:

ale wystarczy jak zawołasz Psio i wszystkie 3 przybiegną :ryk:
:wink:

A co Aia - masz jakiś domek dla całej trójki 8)

niestety nie ma tak dobrze :(
nawet dla jednego nie mam - w jakimś dziwnym zupełnie nie prokocim towarzystwie sie obracam :x :?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro cze 18, 2008 23:24

Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:
Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:
koteczekanusi pisze:Skoro zostaje PYSIO, to wtedy reszta powinna się nazywać PUSIO i PASIO. Pasio ten najbardziej pasiasty, a Pusio to od puchaty - żeby wszystkie trzy miały takie słodkie imionka i było widać, że pochodza z jednej rodziny :wink:

Baaardzo ta propozycja mi się podoba :D :D Tylko jak mnie Mimi z Fifi się myli - to pomyłki z Pusio i Pasio :roll: :lol: :lol:

nawet dla jednego nie mam - w jakimś dziwnym zupełnie nie prokocim towarzystwie sie obracam :x :?

8) - co do towarzystwa, też tak mam :( , zaczynam mieć opinię wariatki :roll: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw cze 19, 2008 12:47

Aleksandra59 pisze:
Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:
Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:

8) - co do towarzystwa, też tak mam :( , zaczynam mieć opinię wariatki :roll: :lol: :lol:

no właśnie :roll:
skąd My sie w takim razie uchowałyśmy :roll: :roll:

hop hop
Domki śliczni braciszkowie do adopcji :!:
i cudny Pysio :twisted:

Aia

Post » Czw cze 19, 2008 16:34

Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:

Albo Psik i wszystkie uciekną :P

Ale wydaje mi się, że te imiona są dość PR-owe. Jak nie lubić Pysia, Pasia i Pusia? No i wątek będzie się rzucać w oczy :-)
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw cze 19, 2008 17:23

koteczekanusi pisze:
Aia pisze:
Aleksandra59 pisze:

Albo Psik i wszystkie uciekną :P

Ale wydaje mi się, że te imiona są dość PR-owe. Jak nie lubić Pysia, Pasia i Pusia? No i wątek będzie się rzucać w oczy :-)

Ciekawe co na to pozostałe Cioteczki, bo ja jestem za :D :D :D

Aleksandra59

Post » Czw cze 19, 2008 23:55

Koci dwupak wisi już na allegro.

http://www.allegro.pl/item386507449_dwa ... aj_je.html

Proszę o pomysły i wskazówki co poprawić w opisie, żeby chwytał za serce :oops: :oops:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt cze 20, 2008 13:16

imiona Bajron i Marlej nie są zarezerwowane dla moich ewentualnych tymczasów, więc jak najbardziej są do wzięcia :lol:

:ok:

wrzuciłam ogłoszenia na alegratkę i na kupsprzedaj.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt cze 20, 2008 17:01

Karolka i Puss - dziękuję bardzo w imieniu kociaków Obrazek

Aleksandra59

Post » Sob cze 21, 2008 9:17

Ogłoszenia OK.
Tylko chyba coś straciłam przez nieobecność: dlaczego dwupak, przecież są trzy?

A z tym Psio i Psik to naprawdę bardzo praktyczne :lol:
człowiek gardła nie zedrze i czasu nie straci
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob cze 21, 2008 17:15

dellfin612 pisze:Ogłoszenia OK.
Tylko chyba coś straciłam przez nieobecność: dlaczego dwupak, przecież są trzy?
A z tym Psio i Psik to naprawdę bardzo praktyczne :lol:
człowiek gardła nie zedrze i czasu nie straci

Bo allegro na razie tylko na braciszków zrobione, dla Pysia allegro się robi :D Że nie zrobione to moja wina, bo miałam Karolce tekst jakis dać :oops:

Aleksandra59

Post » Sob cze 21, 2008 20:24

lekko podrasowane zdjęcia Braciszków i Pysia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:ok:

Aia

Post » Nie cze 22, 2008 16:03

Pysio dzisiaj wieczorkiem będzie miał allegro, jak wcześniej pisałam opóźnienie jest z mojej winy :oops:
Byłam dzisiaj u kociaczków :D Braciszkowie bawia się razem ślicznościowo, ale Pysio baaardzo smutny w klatece siedział. Ewa74, która też była w lecznicy wybawiła malucha, który dostał też zabaweczki trochę za duże dla niego :lol: :lol: Ale jakos dawał sobie z nimi radę :D

A przed chwilą miałam telefon z lecznicy, że maluchy są we trójkę w jednej klatce i doskonale się bawią :D :D :D

Aleksandra59

Post » Nie cze 22, 2008 16:16

Ja bym je nazwała Flip i Flap :lol:

Kristy24

Od: Nie cze 15, 2008 22:09

Post » Nie cze 22, 2008 16:16

albo może Lilo i Stich :D

Kristy24

Od: Nie cze 15, 2008 22:09

Post » Nie cze 22, 2008 17:55

... dla mnie maluch wyglada na Krzysia, ale troche sie spoznilam z propozycja.

Natomiast jezeli chodzi o dwoch pozostalych braci, to mnie pasuja imiona Fred [dla burego of course] i Tymek. Te imiona najbardziej mi pasowaly, mimo ze nie tworza zgrabnego dwusłowu ;)
Moja mama ma na imie Hania, a ja mam na imie Ania i musze powiedziec, ze czesem mnie denerwowalo, ze nazywamy sie tak podobnie :evil: wiec nie popieram nadawania zbyt podobnie brzmiacych imion :wink:

Imiona lepiej wspolbrzmiace to np.:
Fred i Hugo, Tom i Tymek, Antoś i Tymek,
a ze znalezionych w internecie: Pecet i Piksel, Pum [od pumy: male pumy wygladaja troche jak burasek, tyle ze maja centki zamiast paskow] i Ptyś, Leoś [jak dorosnie to takze i Leon] i Witek.
http://www.doradca.com.pl/po_godzinach/Imiona.htm
http://leksykot.top.hell.pl/koty/kotopedia/imiona/index

Przyszla mi do glowy tez i inna propozycja, ale nie wiem, czy ktos jeszcze bedzie potrafil docenic jej urok :twisted: Lebesgue i Riemann Obrazek . Lebesgue dla burego kocurka, bo wyglada na bardziej odwaznego i ciekawskiego.

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

[poprzednia][następna]