Gremlin łazienkowy ma dom.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2007 12:50

ok :D Wciąz mam nadzieję, że Gremlin zasili naszą kocią gromadkę :catmilk: :D A może zostanie u was???

Oli

Od: Śro sie 29, 2007 12:17

Post » Pt wrz 07, 2007 12:56

żeby moje tymczasy ktoś tak chciał... :roll:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt wrz 07, 2007 14:17

Z racji posiadania 2 kocich panienek w domku, mam pytanie- czy Gremliś jest zaszczepiony, odrobaczony? Jeśli byśmy wszyscy (Ty, ja i koty) się dogadali, to baaardzo by mi na tym zależało zanim Gremliś dotrze do nas. Buziaki!

Oli

Post » Pt wrz 07, 2007 14:58

W poniedziałek był odrobaczany Flubendazolem, dostał zastrzyk multiwitaminowy. Ze szczepieniem chciałam poczekać, żeby wyklarowała się jego sytuacja zdrowotna. Właściwie mozna by go już chyba szczepić, zapytam weta.
W każdym razie ma założoną książeczkę zdrowia i jest zdrowy - inaczej nie wpuszczała bym go do moich dziewczyn.
Poczytaj historię moich ko-córek, leczyłam je non stop z czegoś od kwietnia do sierpnia. Mam dość.
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Pt wrz 07, 2007 14:59

puss pisze:żeby moje tymczasy ktoś tak chciał... :roll:

z całego serca Ci tego zyczę, puss 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Post » Pon wrz 10, 2007 9:30

Gremlin jest przemiłym kociaczkiem, odważnym i ciekawskim.
Ostatnio jego ulubioną zabawą jest polowanie na Cykorka.
Świetny widok jak maleńtas pruje za kocicą, która zwiewa sycząc i wrzeszcząc :D :D
Z Maludą się zaprzyjaźnili, śpią już obok siebie, czasem się lizną, Maluda syczy jeszcze na niego podczas jedzenia.

Kto da Gremlinowy Najlepszy Dom?
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Post » Pon wrz 10, 2007 9:36

piękniutki, czekoladowy, oticacik...

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pon wrz 10, 2007 9:56

lucjaa... jak Ty go zmusiłaś do pozowania?:) Model jeden :lol:
Ja pstrykam same zdjęcia z zamkniętymi oczami lub jakieś smugi w biegu wychodzą... moje cuda nie chcą tak pięknie pozować :twisted:

Obłędny jest Gremlinek! :D

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon wrz 10, 2007 9:57

Kurczę, a moja starsza (4 letnia) kota ma deprechę, z ejest w domu nówka ;((( CO ROBIĆ? jestem załamana :cry:

Oli

Post » Pon wrz 10, 2007 10:26

Oli pisze:Kurczę, a moja starsza (4 letnia) kota ma deprechę, z ejest w domu nówka ;((( CO ROBIĆ? jestem załamana :cry:

Moja też miała. Większość wychuchanych rezydentów, zwłaszcza jedynaków, ma deprechę jak zjawia się w domu nowy kot.
Poświęcaj Feli dużo czasu, głaszcz ją częściej niż zwykle, kupuj jej ulubione przysmaki - ja np. dawałam Cykorkowi jego ulubione puszeczki karmiąc ją z ręki, tzn. zlizywała z moich palców, dla niej to oznaka szczególnego zainteresowania jej kocią osobą, - baw się z kicią w jej ulubione zabawy (myszka? piłeczki?)
Zobaczysz, za kilka-kilkanaście dni koty będą się ze sobą bawić a Fela zapomni o depresji.
Bardzo dobry jest też preparat Feliway, pomaga m.in. "dokoconym" kocim jedynakom - do kupienie u weta lub w sklepie zoo. Cykorkowi pomógł w depresji pochorobowej.
Fela jeszcze nie wie, że ten intruz będzie świetną koleżanką do dzikich zabaw i przytulanek do spania. :D
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Post » Pon wrz 10, 2007 10:28

orchidka pisze:lucjaa... jak Ty go zmusiłaś do pozowania?:) Model jeden :lol:
Ja pstrykam same zdjęcia z zamkniętymi oczami lub jakieś smugi w biegu wychodzą... moje cuda nie chcą tak pięknie pozować :twisted:

Obłędny jest Gremlinek! :D

No nie pytaj ile zdjęć zostało skasowanych bo były na nich niewyraźne smugi zamiast kota, zanim udało mi się zrobić kilka dobrych...
I co mówiło moje starcze ciało po godzinie leżenia na zimnych płytkach w łazience.... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Post » Pon wrz 10, 2007 10:47

lucjaa pisze:...
I co mówiło moje starcze ciało po godzinie leżenia na zimnych płytkach w łazience.... :wink:

no nie... trupem padnę :lol: starcze ciało :evil:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon wrz 10, 2007 11:07

Lucja, baaardzo Ci dziękuję za słowa pocieszenie, bo ja już wczoraj się strasznie poryczałm z tego wszystkiego :cry: Straaaasznie bym chciała żeby nasza Felcia znów skakała radoście i miałaczała pięknie podczas zabawy z nami. Teraz wogóle nie chce się bawić ;( Może z kocim facetem byłoby jej łatwiej niż z 2.dziewuchą???
Buziaki i DO USŁYSZENIA w sprawie Gremlinka :)

Oli

Post » Pon wrz 10, 2007 11:19

Oli pisze:Lucja, baaardzo Ci dziękuję za słowa pocieszenie, bo ja już wczoraj się strasznie poryczałm z tego wszystkiego :cry: Straaaasznie bym chciała żeby nasza Felcia znów skakała radoście i miałaczała pięknie podczas zabawy z nami. Teraz wogóle nie chce się bawić ;( Może z kocim facetem byłoby jej łatwiej niż z 2.dziewuchą???
Buziaki i DO USŁYSZENIA w sprawie Gremlinka :)

Wierzę Ci, sama ciężko przeżywałam fochy Cykorka jak zamieszkała z nami Maluda. Zobaczysz, będzie dobrze a Felusia jeszcze będzie wam wdzięczna za towarzyszkę zabaw. :D
Nie wiem, czy lepiej by się dogadała z kocim facetem, Cykorek zaakceptował, polubił i matkował Maludzie a Gremlina jak na razie nie trawi.. Minęło już kilka dni a Cykot ciągle na niego syczy i nawet nie próbuje go powąchać. A przecież Gremlin jest młodszy niż Maluda jak do nas trafiła.
Tłumaczę Cykorkowi - "popatrz, to jest kocie dziecko, nie sycz na niego ntylko pokaż mu jak się myć, żeby miałtakie pachnące futerko jak ty masz, a nie zalatujące kuwetką...". A ona ssssssssss i wrrrrr....Może wyczerpałam jej limit tolerancji na nowe ogonki w tym roku? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Post » Wto wrz 11, 2007 13:10

Cóż, Gremlin zostaje u nas. Na stałe.
TŻ nie odda go za nic.
Ja pocieszam się, że ostatecznie możemy go zjeść :roll: (znaczy Gremlina, nie TŻ-ta...)
Prosimy o przeniesienie wątku na Koty.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

[poprzednia][następna]